جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
زمين زير بال هاي اژدهاي سرخ
-(2 Body) 
زمين زير بال هاي اژدهاي سرخ
Visitor 347
Category: دنياي فن آوري
چيني ها قصد ندارند نام خود را از صدر اخبار جهان دور نگاه دارند، هنوز مردم سياره ما از برگزاري منظم و کم نظير مسابقات المپيک و پارالمپيک توسط چيني ها در شگفتي هستند و هنوز از رشد روزافزون نقش چين در بازارهاي جهاني و بين المللي در شگفتند که اين مردم سخت کوش بار ديگر نگاه ها را به سوي خود جلب کرده اند.
اخيرا چيني ها در فاصله ميان اتمام مراسم پارالمپيک و روز ملي اين کشور فضاپيماي شنزهو 7 را به مدار زمين فرستادند تا ثابت کنند به برنامه درازمدتي که براي فتح فضا ريخته اند پايبندند. آنها در اين سفر 3 فضانورد خود را به فضا فرستادند و براي نخستين بار اقدام به راهپيمايي فضايي کردند.
چيني ها به خوبي درک کرده اند که اگر مي خواهند به قدرت بزرگي در آينده جهان تبديل شوند و موقعيت خود را علي رغم فشارهاي بين المللي تثبيت کنند چاره اي جز دستيابي به فناوري هاي بنيادي آينده ندارند. فضا عرصه اي است که همه مناسبات آينده کشورها را شکل خواهد داد و چين از هم اکنون به فکر تثبيت خود در فضاست.
غرش موتورهاي موشک لانگ مارچ که روز پنجشنبه 4 مهر، سکوت پايگاه پرتاب هاي فضايي جي کوان (jiuquan) چين را شکست، خبر از پايبندي چيني ها به برنامه فضايي از پيش تعيين شده خود داشت.
موشک لانگ مارچ در آخرين طبقه خود، کپسول شنزهو 7 را حمل مي کرد که 3 فضانورد چيني را در خود جاي داده بود، پس از آن که اين کپسول با موفقيت در مداري در ارتفاع 345 کيلومتري سطح زمين قرار گرفت، مقامات چين هم مي توانستند، سومين اقدام موفق و مستقل فضانوردان به فضا را جشن بگيرند.
آنها اينک نه تنها سومين کشوري هستند که پس از روسيه و ايالات متحده آمريکا به اين توانايي دست يافته اند که فضانورداني را بدون کمک ديگر کشورها به فضا بفرستند؛ بلکه به نظر مي رسد به دنبال دست يابي به توانايي هاي بالاتري نيز در اين عرصه هستند.
موفقيت شنزهو 7 اما تنها همانند راس يک کوه يخ است که تلاش هاي عمده و بي نظيري را در پس خود پنهان داشته است.
چيني ها از سال 1992 برنامه پروازهاي سرنشين دار خود را آغاز کرده اند، آنها پس از آن که به توانايي هاي مهم و ارزشمندي در زمينه پرتابه هاي فضايي و توانايي ارسال پرتابگرهاي ماهواره بر دست يافتند و آن را توسعه دادند به اين نتيجه رسيدند که اگر مي خواهند در آينده جهان نقش فعالي ايفا کنند بايد در سفرهاي فضايي گامي محکم تر بردارند و به همين دليل و علي رغم سودآور بودن برنامه ماهواره اي اين کشور که ساخت و پرتاب ماهواره را براي ديگر کشورها پيشنهاد مي کرد، از سال 1992رسما پروژه اي را تصويب کردند که تلاش براي سفر سرنشين دار به فضا در دستور کار قرار مي داد. اين پروژه ابتدا به نام پروژه 921 معروف شد.
اين برنامه فضايي شامل فازهاي طراحي پروژه ساخت پرتابه، کپسول پروازهاي آزمايشي و پروازهاي عملياتي مي شد. چيني ها نه تنها در برنامه ريزي سفرهاي فضايي که در ساخت تجهيزاتشان قدم در همان راهي گذاشتند که شوروي سابق در آغاز عصر فضا طي کرده بود.
فضاپيماي آنها که به نام شنز هو (ارابه خدايان) ناميده شد، در حقيقت طرح کپي شده اي از سايوزهاي روسي بود که تنها چند تغيير مختصر در آن داده بودند. هريک از کپسول هاي شنزهو از 3 واحد مجزا تشکيل شده اند؛ قسمت مداري، بخش بازگشت و قسمت خدمات که در مجموع حدد 7840 کيلوگرم جرم دارند.
تفاوت ديگر اين کپسول ها با سايوز توانايي بالاتر قدرت پيشران آنهاست که کمک مي کند تا راحت تر تغييرات مداري خود را انجام دهد و اگر زماني بحث ادغام در فضا در دستور کار قرار گرفت، اين کپسول ها بتوانند از عهده آن برآيند.
اين کپسول با کمک موشک هاي بالا بر لايک مارچ 2 f که قبلا براي ادغام ماهواره به مدار زمين از سوي چيني ها استفاده مي شد، به مدار زمين مي رود و با کمک دو صفحه خورشيدي انرژي مورد نياز سيستم هاي علمي و راهبري و همچنين نيازهاي حداکثر 3 فضانوردي که مي تواند با خود به فضا ببرد را تامين مي کند.
اما جدا از طراحي فضاپيما، برنامه قدم به قدم چيني ها نيز شبيه به برنامه روس ها تنظيم شده است. پس از آغاز برنامه در سال 1992، چيني ها فرآيند، طراحي، ساخت و شبيه سازي هاي اوليه را مطابق برنامه زماني مصوبي که داشتند تا سال 1999 به پيش بردند، در 19 نوامبر 1999 نخستين آزمايش واقعي شنزهو انجام شد.
در 19 نوامبر آن سال شنزهو 1 نخستين پرواز بدون سرنشين خود را انجام داد و با موفقيت مراحل طراحي شده را پشت سر گذاشت. 9 ژانويه 2001 چيني ها شنزهو 2 را به مدار زمين فرستادند، اما اين بار کپسول فضاپيما، خالي نبود و نخستين گروه از حيوانات را براي آزمون شرايط زيستي داخل کپسول با خود به فضا برد.
25 مارس 2002 و 21 دسامبر 2002 بار ديگر شنزهو ها به فضا رفتند و هر بار مجموعه اي از آزمون هاي علمي را پشت سر گذاشتند تا اين که چين براي روز بزرگ خود آماده شد.
تا 15 اکتبر 2003 که 46 سال از آغاز عصر فضا مي گذشت تنها 2 کشور روسيه و ايالات متحده آمريکا توانسته بودند به طور مستقل و با امکانات ملي خود فضانورداني را به فضا بفرستند اما زماني که خورشيد 15 اکتبر از فراز افق دشت مسطحي که پايگاه جي کوان درآمد، غرش هاي موشک لانگ مارچ 2 آغاز عصر جديدي را اعلام کردند.
اين بار و در پنجمين پروازي که شنزهو به مدار زمين مي رفت، در اتاق خدمه کپسول به جاي ابزارهاي علمي، خلبان ارتش چين، به نام يانگ لي وي (Langliwei) نشسته بود، او با موفقيت در مدار زمين قرار گرفت تا نام چين در کنار روسيه و آمريکا به عنوان سومين کشور داراي توانايي اعزام و بازگرداندن امن فضانوردان به فضا قرار گيرد، شنزهو 5، 14 بار به دور زمين گردش کرد و با موفقيت فرود آمد. گام بلند چين به سوي فتح فضا بسياري از کشورهاي جهان را به تکاپو انداخت از جمله اتحاديه اروپا، هند و کانادا اعلام کردند برنامه هاي سفر سرنشين دار فضايي را در دستور کار قرار مي دهند.
چيني ها گام دوم را در سال 2005 ميلادي برداشتند و اين بار 2 فضانورد خود را براي اقامتي 5 روزه به فضا فرستادند و همان زمان اعلام کردند در مهر 1387 پرواز مهمي را انجام خواهند داد.
روز پنجشنبه هفته گذشته بار ديگر چيني ها فضاپيماي شنزهو خود را به مدار زمين فرستادند.
فضاپيماي شنزهو 7 اين بار و براي نخستين بار از تمام ظرفيت خود استفاده کرد و 3 فضانورد را با خود به مدار زمين برد. در اين ماموريت براي اولين بار چين گام بسيار بزرگ بعدي خود را برداشت و بامداد شنبه فضانورد 42 ساله چيني به نام ژايي ژيگانگ (Zhai Zhigung) با باز کردن دريچه هوابند فضاپيما با لباس فضايي خود، قدم به فضاي ماوراي جو گذاشت تا به نخستين چيني تبديل مي شود که موفق به انجام راهپيمايي فضايي مي شود.
او در حالي که پرچم کوچک چين را در دست داشت اين راهپيمايي را به مردم چين و جهان تبريک گفت. اين آزمون راه را براي برنامه هاي بعدي چين باز خواهد کرد. شنزهو 7، يکشنبه با موفقيت فرود آمد اما برنامه فضايي چين ادامه دارد.
مطابق برنامه در سال 2010 شنزهو 8 و 9 بدون سرنشين به فضا خواهند رفت و در مدار زمين به هم ملحق خواهند شد سپس در همان سال شنزهو 10به اين پازل ملحق خواهد شد و اولين بخش از ايستگاه مداري ملي چين در فضا پذيراي نخستين گروه ساکنان خود مي شود.
بدين ترتيب چين در پايان اولين برنامه فضايي خود نه تنها به فناوري اعزام فضانورد، راهپيمايي فضايي و الحاق فضايي دست خواهد يافت که ايستگاه فضايي ملي خود را نيز در مدار بنا خواهد کرد.
چيني ها به درستي افق پيش روي خود را يافته اند و در راهي پيش مي روند که نفوذ آنها در آينده تضمين مي کند. آنها به جمله کيسلوفسکي ايمان آورده اند که زمان آن رسيده است که انسان از گهواره تمدن خود گام بيرون نهد.

منبع:روزنامه جام جم
ارسال توسط کاربر محترم سايت : omidshiva
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image