جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
نسخه پيش‌نمايش ويندوز 8 زير ذره‌بين (1)
-(6 Body) 
نسخه پيش‌نمايش ويندوز 8 زير ذره‌بين (1)
Visitor 362
Category: دنياي فن آوري
چند روزي است که خبر ارائه نسخه پيش‌نمايش ويندوز 8 براي توسعه‌دهندگان (Windows Developer Preview)، خبرهاي دنياي فناوري را تحت تاثير قرار داده است. يقينا شما نيز خبرهايي را در اين رابطه مطالعه کرده‌ايد. در اين مقاله قصد داريم تجربه عملي خود را از نصب و استفاده از نسخه پيش نمايش اين سيستم‌عامل به قلم تحرير درآوريم و از زاويه‌اي ديگر به اين سيستم‌عامل نگاهي داشته باشيم.
اين مقاله طي 3 بخش مختلف منتشر خواهد شد و در هر بخش، به بررسي ويژگي‌هاي مختلفي از Windows 8 خواهيم پرداخت. اين بخش اول از بررسي سيستم‌عامل جديد مايکروسافت از نگاه وبلاگينا است.

ويندوز پا به مرزهاي جديدي مي‌گذارد
 

تا چندي پيش بسياري از کارشناسان فناوري اطلاعات، مايکروسافت را بدليل عدم ورود به دنياي تبلت‌ها سرزنش مي‌کردند و اعتقاد داشتند مايکروسافت در اين بازي از ساير رقباي خود جا مانده است. انتشار نسخه پيش‌نمايش ويندوز 8، بازي را کاملا به نفع مايکروسافت تغيير داد. با بررسي عملي اين نسخه مي‌توان دريافت که مايکروسافت در طي اين مدت بيکار ننشسته و تغييرات گسترده‌اي را در سيستم‌عامل خود اعمال کرده است. به نظر مي‌رسد مايکروسافت بدنبال فتح بازار تبلت‌ها است و بيشتر تغييرات جديد اعمال شده در اين سيستم‌عامل نيز در راستاي سازگاري بي نقص آن با تبلت‌ها صورت گرفته است.

نسخه پيش‌نمايش ويندوز 8 زير ذره‌بين (1)

غريبه آشنا!
 

اگر شما نيز مانند نويسنده مقاله از کاربران پروپا قرص ويندوز فون 7 باشيد، چندان هم از ديدن ظاهر گرافيکي جديد ويندوز 8 تعجب نکرده‌ايد. ويندوز 8 از دو ظاهر گرافيکي مجزا بهره مي‌برد که در کنار يکديگر کار مي‌کنند. بعد از بارگذاري سيستم‌عامل، با ظاهر گرافيکي جديد که با نام مترو شناخته مي‌شود روبرو خواهيد شد. مايکروسافت ظاهر گرافيکي مترو را اولين بار براي ويندوز فون 7 معرفي کرد که تبديل به يک تجربه موفق شد و اين موفقيت حاصلي جز طراحي دوباره آن در ويندوز 8 در بر نداشت. مترو يک رابط کاربري بسيار جذاب و راحت است که مي‌تواند تجربه بسيار خوبي را براي کاربران صفحه‌هاي لمسي به ارمغان بياورد. رابط کاربري مترو در عين حال که بسيار ساده و خلوت به نظر مي‌رسد، مي‌تواند اطلاعات مورد نياز شما را به بهترين نحو ممکن ارائه کند؛ بگونه‌اي که با يک نگاه سطحي به ظاهر گرافيکي مترو مي‌توانيد از جديدترين بروز رساني ها آگاه شويد، به برنامه‌ها و فايل‌هاي مورد علاقه خود دسترسي پيدا کنيد و آن‌ها را براحتي مديريت نماييد.
ظاهر گرافيکي مترو از چندين کادر مربع و يا مستطيل‌شکل تشکيل شده است که اصطلاحا به هر کدام از آنها يک آيمر و يا Tile (کاشي) مي‌گويند. هر کدام از اين آيمرها اصطلاحا به مترو، پين (Pin) مي‌شوند. بنابراين مي‌توانيد برنامه‌هاي مورد نياز خود را که مي‌خواهيد هر چه سريع‌تر به آن‌ها دسترسي داشته باشيد، به مترو پين نماييد. اين قابليت تنها منحصر به برنامه‌ها نيست، عملا مي‌توانيد هر چيزي را به مترو پين کنيد، از يک آلبوم موسيقي گرفته تا يک فايل تصوير، يک صفحه وب و حتي اطلاعات تماس يک فرد! اما داستان به همين جا ختم نمي‌شود. آيمرها قابليت نمايش اطلاعات را به صورت زنده دارند و اين در واقع يکي از مهم‌ترين قابليت‌هاي ظاهر گرافيکي مترو به شمار مي‌رود. همان‌گونه که پيش‌تر نيز اشاره شد، يکي از ويژگي‌هاي مترو ارائه بيشترين حد از اطلاعات در چارچوب کم‌ترين فضاي ممکن است و قابليت نمايش زنده اطلاعات توسط آيمرها از جمله امکاناتي است که تحقق اين ويژگي را ممکن مي‌سازد. به عنوان مثال چنانچه يک آيمر را به ايميل اختصاص داده باشيد‌، تعداد ايميل‌هاي جديد بر روي آن درج مي‌شود و يا چنانچه يک آيمر براي RSS اختصاص داده باشيد، عناوين آخرين خروجي‌هاي RSSهاي مورد نظر شما به صورت متحرک بر روي آن نمايش داده مي‌شود. آيمر آب و هوا مي‌تواند خلاصه اطلاعات آب وهوايي چندين نقطه مورد نظر را به صورت زنده نمايش دهد.
بايد تا به الان متوجه شده باشيد که چرا تنها با يک نگاه به ظاهر گرافيکي مترو، مي‌توانيد بيشترين حد اطلاعات ممکن را بدست آوريد. بنابراين در يک جمع‌بندي تا اين‌جا مي‌توان ظاهر گرافيکي مترو را يک ظاهر قدرتمند و کارآمد ارزيابي کرد که ضمن اينکه ظاهر گرافيکي آن مي‌تواند کاربران خانگي را به خود جلب نمايد، در عين حال مي‌تواند نيازهاي کاري شما را بخوبي مديريت کند. براحتي مي‌توان دريافت که مترو، کاربران دستگاه‌هاي لمسي را هدف گرفته است. با توجه به اين‌که اين مقاله بر اساس تجربيات شخصي نگارش شده، امکان تست ظاهر مترو بر روي تبلت براي نويسنده فراهم نبوده است، با اين حال با توجه به مشاهدات انجام شده، ظاهر مترو در ويندوز 8 تفاوتي با ظاهر مترو در ويندوز فون 7 ندارد و لذت استفاده از اين ظاهر گرافيکي را مي‌توان در يک کلمه خلاصه کرد، فوق العاده!

نسخه پيش‌نمايش ويندوز 8 زير ذره‌بين (1)

با در نظر داشتن اين نکته که ويندوز 8 تغييرات زيادي را به يک‌باره به خود ديده است، انتظار مي‌رود مدتي طول بکشد تا بتوان به ساختار جديد آن عادت کرد، با اين حال حاصل تجربه سه ساعت گشت و گذار نويسنده در اين ويندوز کمي سردرگمي بود. يقينا کاربراني که تازه به جمع مصرف کنندگان ويندوز پيوسته‌اند مي‌توانند خود را براحتي با تغييرات وفق دهند و آن‌ها را فرا گيرند اما براي کاربراني که سال‌هاست از ويندوز استفاده مي‌کنند و رفاقتي ديرينه با آن دارند، عادت کردن به ساختار جديد کمي مشکل به نظر مي‌رسد. بيشترين سردرگمي از جايي ناشي مي‌شود که منوي استارت معروف هميشگي با ظاهر مترو جايگزين شده است. به عبارت ديگر، هنگامي که بر روي دکمه استارت کليک مي‌کنيد، ظاهر گرافيکي مترو نمايش داده مي‌شود و اين براي کاربراني که سال‌ها از طريق باز کردن منوي استارت به فايل‌ها و برنامه‌هاي خود مي‌رسيدند، کمي گيج کننده به نظر مي‌رسد. هر چند با درنظر داشتن قابليت‌هاي مترو، مي‌توان گفت که مترو نه تنها قابليت‌هاي منوي استارت سابق را دارد بلکه امکاناتي فراتر از آن را نيز با خود بهمراه دارد اما جايگزين کردن راه‌هاي گذشته با راه‌هاي جديد و عادت به آن‌ها نياز به زمان بيشتري دارد و مسلما کاربراني که قبلا از ويندوز فون 7 استفاده کرده‌ و ساختار و منطق آن را درک کرده‌اند مي‌توانند راحت‌تر با مفاهيم جديد ارتباط برقرار نمايند. ضمن اينکه با نگه داشتن ماوس بر روي دکمه استارت يک منوي جديد و جمع و جور با چهار گزينه Search، Share، Devices و Settings روبرو خواهيد شد که در ادامه توضيحات بيشتري در خصوص آن ارائه خواهيم کرد.
همان‌گونه که پيش تر نيز شرح داده شد، ويندوز 8 علاوه بر مترو، دسکتاپ دوست داشتني (!) سابق را نيز با خود بهمراه دارد. در ظاهر گرافيکي مترو، يک آيمر براي انتقال به دسکتاپ وجود دارد که با کليک روي آن مي‌توانيد دسکتاپ را مشاهده نماييد. باتوجه به اين‌که قبلا دسکتاپ را محلي براي نگهداري ميانبر نرم‌افزارها مي‌دانستيم (و البته هستند افرادي که از آن براي نگهداري فايل هاي ضروري نيز استفاده مي‌کنند!) و با توجه به اين‌که پوشه دانلود نيز از ويندوز 7 تفکيک شد، به نوعي ماهيت وجودي دسکتاپ زير سوال رفته است و صرفا تبديل به محلي براي ذخيره سازي فايل‌ها شده است. هر چند در نهايت توانستيم دليلي قانع کننده براي پاسخ به اين سوال که واقعا کاربرد دسکتاپ در اين نسخه چيست، پيدا نماييم که در ادامه به آن اشاره خواهيم کرد. دسکتاپ دوست داشتني قديمي در حال حاضر و بدون منوي استارت سابق چندان هم دوست داشتني به نظر نمي‌رسد. همچنان مانند گذشته مي‌توانيد ميانبر نرم‌افزارهاي خود را به Taskbar پين نماييد.
سوالي که اين‌جا مطرح مي‌شود اين است که قابليت پين کردن در مترو نيز وجود دارد، پس واقعا دسکتاپ چه کاربرد مفيدي مي‌تواند ارائه دهد؟ تنها پاسخي که ما توانستيم براي آن پيدا کنيم، شبکه‌هاي تحت ويندوز است. همان‌گونه که مي‌دانيد سيستم‌عامل ويندوز قابليت کار در محيط شبکه را دارد و مسلما ظاهر گرافيکي مترو نمي‌تواند انتخاب خوبي براي شبکه‌هاي کامپيوتري باشد. به نظر مي‌رسد شبکه‌هاي کامپيوتري تنها موردي است که مي‌تواند دليلي براي وجود دسکتاپ باشند. اگر قرار باشد ظاهر گرافيکي مترو در کامپيوترهاي شبکه بارگذاري نشود، يقينا نياز به محيطي است که در آغاز بکار سيستم بارگذاري شود و اين محيط نيز چيزي نخواهد بود به جز دسکتاپ. بنابراين چنانچه کاربر خانگي ويندوز هستيد نهايت استفاده را از دسکتاپ در همين روزها ببريد!
در صورتي که از ظاهر گرافيکي مترو به ظاهر گرافيکي عادي ويندوز رفته باشيد (فرضا براي باز کردن يک فايل) و مجددا به مترو برگشته باشيد، با نگه داشتن ماوس در سمت چپ پنجره، Thumbnail اي از ظاهر گرافيکي عادي ويندوز نمايش داده مي‌شود که با کليک بر روي آن مي‌توانيد براحتي به ظاهر گرافيکي ديگر سوئيچ نماييد. همچنين مي توانيد Thumbnailها را بگيريد و در وسط صفحه رها کنيد. ضمن اين‌که مي‌توان با استفاده از کليد ميانبر ويندوز+D به دسکتاپ سوئيچ نماييد.

نسخه پيش‌نمايش ويندوز 8 زير ذره‌بين (1)

مي‌توانيد مترو را با انگشت، ماوس يا کيبرد حرکت دهيد و در آن پيمايش نماييد. در تست‌هاي ما، مترو براحتي و بدون هيچ باگ و يا افت سرعتي با اسکرول ماوس جابجا مي‌شد. با حرکت دادن ماوس به گوشه پاييني سمت چپ تصوير با همان منويي روبرو خواهيد شد که در صورت نگه داشتن ماوس بر روي دکمه استارت نيز آن‌را مشاهده مي‌کرديد . همان‌گونه که پيش‌تر اشاره شد، اين منو داراي 4 گزينه Search، Share، Devices و Settings است. ارتباط برقرار کردن با اين منو بسيار راحت است و مي‌توان گفت اين منو و ساختار آن از تجربه موفق ويندوز فون 7 الگو برداري شده است. تمامي گوشي‌هاي مجهز به ويندوز فون 7، داراي سه دکمه ثابت بازگشت، ويندوز (بازگشت به ظاهر مترو) و جستجو هستند. اين سه دکمه بسته به اين‌که در چه زماني فشرده شوند مي‌توانند امکانات متفاوتي را در اختيار شما قرار دهند. همين موضوع در مورد ويندوز 8 نيز صادق است.
به عنوان مثال در صورتي که در مترو هستيد، اين دکمه امکان جستجو در برنامه‌ها، تنظيمات و فايل‌ها را براي شما فراهم مي‌کند، اما در صورتي که داخل يک برنامه کاربردي مانند اکسل باشيد، اين دکمه علاوه برکاربردهاي پيش‌فرض، مي‌تواند فرآيند جستجو در نرم‌افزار را براي شما فراهم آورد و به عبارتي ساختاري دايناميک دارد و بسته به محيط کاري عملکردهاي مختلفي را مي‌تواند از خود ارائه دهد. اگر شما هم از مشتري‌هاي پر و پا قرص کادر جستجو در منوي استارت قديمي بوديد، گزينه Search منوي جديد جايگزيني مناسب براي کادر جستجوي منوي پيشين است، ضمن اينکه مي‌تواند عملکردهاي جديدي را در اختيار شما بگذارد. تفکيک‌پذيري جستجو بين فايل‌ها و برنامه تنظيمات از جمله ويژگي‌هاي اين قابليت جديد به شمار مي‌رود.
جستجو بين تنظيمات دستگاه از جمله ديگر قابليت‌هاي پرکاربرد اين نسخه از ويندوز به حساب مي‌آيد، جستجو در بين تنظيمات بر خلاف ويندوز 7 که بين عناوين کلي تنظيمات صورت مي‌گرفت، اين‌بار بين عناوين عملياتي و عمليات‌هاي مرتبط صورت مي‌گيرد. به‌عنوان مثال چنانچه در کنترل‌پنل ويندوز 7 عبارت wireless را جستجو نماييد با دسته‌بندي کلي Network and sharing center روبرو مي‌شويد و گزينه‌هايي مانند Add a wireless device to the network و يا Manage wireless networks در اختيارتان قرار خواهد گرفت. اين در حاليست که جستجوي اين عبارت در قسمت تنظيمات ويندوز 8 علاوه بر عناوين کلي مانند wireless، به عمليات‌هايي مانند Turn airplane mode on or off، Turn GPS on or off، Add a Bluetooth device و حتي Update device drivers ختم مي‌شود. نرم‌افزارها اکنون به‌صورت گروه‌هاي الفبايي چندتايي دسته‌بندي مي‌شوند و دسترسي به آن‌ها راحت‌تر از هميشه شده است. به طور کلي در نظر گرفتن اين 4 گزينه مي‌تواند تعامل با ويندوز را بسيار راحت کند. جستجو، به اشتراک‌گذاري و ارتباط با ساير دستگاه‌ها از جمله مهم‌ترين کارايي‌هاي يک سيستم‌عامل بويژه در تبلت هاست.
منبع:http://weblogina.com
ارسال توسط کاربر محترم سايت :hasantaleb
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image