جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
قيامت اقتصادي سال 2012
-(0 Body) 
قيامت اقتصادي سال 2012
Visitor 409
Category: دنياي فن آوري
27 مرداد ماه سال جاري براي بازار جهاني طلا روز عجيبي بود . قيمت طلا با هر اطلاعات منفي اي در اروپا و آمريکا افزايش معني داري را تجربه مي کرد و در افزايش تقريبا لحظه اي ,قيمت طلا به اونسي 1825 دلار هم رسيد .
افزايشي که تداوم آن همچنان قابل پيش بيني بود و نشان داد که جهاني که در آن زندگي مي کنيم تا چه ميزان نگران از تحولات منفي اقتصادي آينده است و سرمايه تا چه حد آماده است تا ريسکهاي باور نکردني حمايت از دارائيها را در مقابل شوکهاي خارجي در راه را با هر قيمتي پوشش دهد . .معهذا مهمتر از روندهاي جاري , آينده آنست . اکنون و بيش از گذشته اين سئوال مطرح است که حد اين حساسيت ها براي آينده نزديک کجاست؟ و اينکه آيا همچنان بايد در انتظار شوکهاي تازه اي بود ؟
اگر چه نمي توان با يقين کامل به سئوالات فوق پاسخ گفت , ولي به دلايل عديده از جمله شرايط سياسي شديدا"انتقالي آمريکا تا انتخابات رياست جمهوري اين کشور ,بايد در انتظار روزهاي نگران کننده تري بود . نگرانيهائي که بسياري معتقدند سال 2012 را بايد نقطه اوج آن را دانست . شواهد طوفاني تمام عيار, در گردو غبار جاري بخوبي قابل مشاهده است و 10 مورد مهمتر ان ذيلا" خلاصه مي گردد .
1- اولين و مهمترين دليل قطعا" به پيش بيني رشد اقتصادي امريکا و اتحاديه اروپائي باز مي گردد . تمامي شواهد و شاخصها گوياي آنست که شتاب رشد اقتصادي غرب همچنان مي تواند کاهش هاي بيشتري را براي آينده تجربه کند .در اروپا شاخص توليدات صنعتي آلمان که در ماههاي گذشته موتور رشد اقتصادي اين اتحاديه تلقي مي شد, در ماه ژوئن 1/1 درصد نسبت به سال گذشته کاهش يافت و زنگ هاي خطر را در اين کشور و اتحاديه به صدا درآورد .
2- فدرال ريزرو آمريکا در اوج نگرانيهاي ناشي از رکود و بحران تازه در نظام اقتصادي آمريکا و جهان , هر چه داشت روي ميز گذارد و اعلام کرد که براي مدت دو سال تا نيمه سال 2013 نرخهاي بهره را همچنان پائين و نزديک صفر نگاه خواهد داشت . با چنين شرايطي براي اين سئوال مهم که در صورت بروز رکود و بحراني تازه سياست پولي و بانک مرکزي آمريکا چه خواهند کرد؟ پاسخ روشني وجود ندارد جز پناه به بازار طلا : کاري که تقريبا" اکثر بانکهاي مرکزي در جهان ظاهرا" مشغول آن هستند .
3- قبل از بحران اقتصادي سال 2008 , افزايش قيمت مواد غذائي در جهان تا مرز نگرانيهاي نوعي قحطي در بخشهاي مهمي از جهان به پيش رفت . اکنون جهان مجددا" شاهد همان شرايط است . قيمت مواد غذائي در بازار جهاني در ماه جولاي نسبت به سال گذشته 33 درصد افزايش يافته است . اين افزايش قيمت در مورد گندم به 55 درصد نيز رسيد . اکنون افزايش قيمتهاي بيشتري براي سال 2012 در راه است , نشانه هائي که اصلا" براي سال اينده خوشايند نيستند.
4- شاخص فلاکت اقتصادي (مجموع نرخ تورم و بيکاري) اخيرا" در آمريکا به بالاترين حد خود در 26 سال گذشته رسيده است و احتمال افزايش آن کاملا" بالاست .
5- کوچکترين اميدي به بهبود نرخ بيکاري در آمريکا و بخشهاي بزرگي از اروپا به چشم نمي خورد . مشاوران اقتصادي سابق کاخ سفيد , نرخ بيکاري کمتر از 8.5 درصد را تا سال 2012 اصولا" امکان پذير نمي دانند .
6- نظرسنجي ها نشان ميدهد که در آمريکا عليرغم افزايش قيمتهاي يالاي مواد غذائي و سوخت و ...از هر 10 نفر , 9 نفر معتقدند که دستمزدها و حقوق آنان افزايش نخواهد يافت . شکاف طبقات اجتماعي در حال افزايش است و در بخشهائي از جامعه تقريبا" هرچه دم دست قرار مي گيرد ربوده مي شود .
7- صنايع کوچک و متوسط که در جريان بحران اقتصادي سال 2008 تقريبا" از کمکهاي دولتي و اعتبارات حمايتي بهره اي نبرده اند , چراکه صنايع بزرگ قراربود با بازسازي ظرفيتهاي تکنولوژيکي خود نقش موتور رشدهاي اينده اقتصادي آمريکا و جهان را بازي کنند , اکنون در وضعيت نگران کننده تري قرار گرفتند . موتور محرکه مورد نظر خوب کار نمي کند و اين صنايع به ارامي در حال از دست دادن صبر و توان مقاومت خود در قبال شرايط جديد هستند . واقعيتي که ميتواند عامل موثر موج جديد بيکاريها در سال 2012 باشد .
8- با روندهاي جاري بحران بدهي ها در هر دوسوي آتلانتيک روند عميق تري را براي سالهاي آينده تجربه خواهد کرد . روندهاي مالي روبه وخامت آمريکا اکنون بنحو محسوسي براي کاهش رتبه اعتباري تازه اين کشور مورد هدف موسسات ارزيابي جهاني است .واقعيتي که در سال 2012 مي تواند شوک هزينه اي سنگيني را بر ساختار گرفتار مالي اين کشور تحميل نمايد .
9- کاهش برنامه ريزي شده و ناگزير ارزش دلار اکنون کمتر مورد ترديد صاحب نظران جهاني است . بر خلاف يوآن چين که به سوي افزايش ارزش تحت فشار يک طرفه است , دلار آمريکا براي کاهش ارزش از سوي مسئولان آمريکائي تحت فشار است . جهان اکنون بصورت شفاف بايد براي دست و پا کردن پول ذخيره بين المللي اي مستقل از دلار چاره انديشي کند . اگرچه کاهش ارزش دلار در بلند مدت مي تواند از طريق افزايش صادرات امريکا به سر و سامان دهي شرايط اقتصادي و مالي اين کشور کمک کند , ولي مشکل شرايط جاري در جهان آنست که براي بهبودي بلند مدت خيلي وقت ندارد . بحران ايتاليا , اسپانيا و احتمالا" فرانسه در راه است و با عدم بازگشت نرخهاي رشد اقتصادي به حداقلهاي قابل قبول براي اداره اين اقتصادها بحران بعدي در سال 2012 از هم اکنون کليد خورده است .
10- علاوه برهمه اين عوامل , به رفتار طلب کاران جهاني نيز بايد توجه کرد . تنش در روابط چين و آمريکا با وخامت اوضاع اقتصادي در آمريکا و سقوط ارزش دلار و رتبه اعتباري اين کشور قطعا" افزايش مي يابد و اين همان عاملي است که مي تواند از ظرفيت جهاني مديريت بحرانهاي در راه براي سال 2012 بازهم بکاهد .
تمدن کنوني جهان بر بنيانهاي علمي و تکنولوژيک استوار است . از عجايب روزگار آنست که اين بنيانها همچنان توانائي حمايت از رشد و توسعه چشم گير اينده را باخود دارند ولي اينچنين سخت تحت فشار فضاي مديريتي کلان اقتصادي کشورهاي پيشرفته قرار گرفته اند .سال آينده ميلادي سال آزمون سخت امکان هماهنگي بنيانهاي تکنولوژيکي و مديريت کلان اقتصادي جهان غرب است.
منبع:سايت خبرآنلاين
ارسال توسط کاربر محترم سايت :mosaieb_kh
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image