جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
دانستنيهاي الماس سياه
-(71 Body) 
دانستنيهاي الماس سياه
Visitor 21695
Category: دنياي فن آوري
الماس سياه از اواسط سال گذشته به شدت در بازار ايران رواج يافته است. اکثر جواهر فروشان تهراني، فروشندگان سنگهاي قيمتي و وارد کنندگان سنگ فعاليت به صورت جدي روي اين سنگ قيمتي را شدت بخشيده اند.
اينجاست که يک مشکل اساسي نمود پيدا مي کند که تشخيص الماس سياه از الماس سياه بهسازي شده بسيار کار دشواري است و براي آن دسته از جواهرسازان، جواهر فروشان و جواهرشناساني که با جديدترين تحولات دانش گوهرشناسي آشنايي نداشته باشند، امکان اين تشخيص وجود ندارد. چه برسد به خريداران و علاقه مندان.آگاهي نداشتن از نحوه شناسايي الماس سياه از نوع بهسازي شده اش مي تواند زيان هنگفتي را متوجه فرد کند و چون هنوز اين سنگ در بازار ايران چندان جا نيفتاده است ممکن است سود جويان از اين فرصت بهره برداري کنند.به همين دليل تلاش کرديم علاوه بر معرفي اين سنگ، راهکارهاي شناسايي الماس سياه بهسازي شده را نيز به اطلاع شما خوانندگان عزيز برسانيم.
" سياه نقطه پاياني است که در فراسوي آن هيچ چيز وجود ندارد." ماکس لوشر
رنگ سياه نماد قدرت، هوش و ذکاوت، قاطعيت و جذابيت است و يکي از ارکان هميشگي دنياي مد است: لباس سياه، کفش سياه، کيف سياه و در نهايت الماس سياه نهايت ظرافت و شيک پوشي است. اغلب جواهرات خارق العاده، مرواريد سياه و يا الماس سياه را در مجموعه خود دارند.
طبق باورهاي هندويان الماس سياه نمايانگر ياما خداوند مرگ است در حاليکه در ايتاليا اين سنگ نماد صلح و آشتي است.
الماس سياه از اوايل دهه 90 ميلادي وارد دنياي مد شد و اغلب هنرپيشگان و مشتاقان مد به آن روي آوردند و حضور آن در فيلم ها ديده شد، به عنوان مثال در فيلم هاي جيمز باند 007 خانم الگا کورينکلو از گل سينه اي با سنگ الماس سياه استفاده کرده است.

الماس سياه چيست؟
 

الماس سياه براي اولين بار در سال 1840 توسط معدنکاران برزيلي GARIMPEIROS کشف و به نام کربنادو Carbonados ناميده شد.
الماس هاي سياه در برزيل و جمهوري آفريقاي مرکزي يافت مي شوند و ليکن از نظر منشا و پيدايش کاملا متفاوت از ساير الماس ها مي باشند. الماس هاي سياه تنها در نهشته هاي رسوبي يافت مي شوند و در مناطق آتشفشاني ديده نمي شوند.
الماس سياه نيز مانند ساير الماس هاي رنگي جزء الماس هاي فانتزي fancy طبقه بندي مي شود. تفاوت الماس سياه با ساير الماس ها عبارتند از:
- ميزان ايزوتوپ کربن آن بسيار پايين است
- اين سنگ ها بسيار متخلخل مي باشند
- الماس هاي سياه معمولا در نقاطي که ساير الماس ها يافت مي شوند ديده نمي شوند.
در واقع طبق نظريه دکتر Stephen Haggerty استاد دانشگاه فلوريدا، از 600 تن الماس استخراج شده از سال 1900 حتي يک عدد الماس سياه در ميان آنها مشاهده نشده است.
طبق نظريه ارائه شده توسط زمين شناسان دانشگاه فلوريدا، منشا الماس هاي سياه کيهاني مي باشد.
طبق يافته هاي اين دانشمندان الماس سياه بر اثر انفجار سوپرنوا تشکيل شده است.
الماس هاي سياه طبيعي در نتيجه تعداد بسيار زياد ناخالصي inclusion ايجاد شده اند. اغلب اين ناخالصي ها از جنس گرافيت مي باشند. الماس هاي سياه به طور معمول کاملا غير شفاف و يا اپاک مي باشند.
به دليل و جود ناخالصي فراوان شکننده بوده در نتيجه تراش آن بسيار دشوار است.
از نمونه هاي طبيعي بسيار معروف الماس سياه،ستاره آفريقا به وزن 202 قيراط و الماس Orfloff و يا Orlov به وزن 67.5 قيراط مي باشند که به نام چشم برهما نيزناميده مي شود.
الماس با رنگ سياه بسيار منحصر به فرد است .رنگ الماس به طور معمول ناشي از عناصر جزيي مانند نيتروژن، برن و هيدرژن است وليکن رنگ الماس سياه به دليل وجود ناخالصي هاي گرافيت است. جلاي اين الماس بسيار منحصر به فرد است و برخلاف ساير الماس ها که شفاف transparent مي باشند کاملا غير شفاف است. در نتيجه در درجه بندي اين سنگ ها تراش نسبت به درجه بندي ساير الماس ها از اهميت کمتري برخوردار است زيرا که به دليل بازتاب نور از درون سنگ صورت نمي گيرد و نقشي در زيبايي سنگ ندارد و در حقيقت جلاي الماسي سنگ مهمترين عامل زيبايي ظاهري سنگ است.
الماس هاي سياه خصوصيات فزيکي متفاوتي از ساير الماس ها دارند، اين الماس ها در حقيقت ترکيبي از ميليون ها کريستال کوچک الماس در کنار يکديگر مي باشند. اين سنگ متخلخل مي باشد در صورتي که الماس هاي ديگر به صورت يک کريستال واحد است. الماس سياه در حقيقت از نظر ظاهري شبيه به ابسيدين (شيشه سياه طبيعي) و پوميس سياه است که در نتيجه فعاليت هاي آتشفشاني تشکيل شده اند.خلل و فرج درون الماس هاي سياه از حباب هاي گاز پرشده اند که به نظر مي رسند در زمان تشکيل سنگ بوجود آمده اند در صورتي که به دليل فشار بالا و عمق زياد تشکيل در ساير الماس ها وجود گاز عملا غيرممکن است و اين نمايانگر تفاوت منشا تشکيل الماس سياه با ساير الماس ها است.

دانستنيهاي الماس سياه

الماس سياه بهسازي شده
 

براي اولين بار در سال 1904سر ويليام کوکز Sir William Cooks شيميدان و فيزيکدان انگليسي متوجه شد که الماس ها هنگامي که توسط نمک راديوم پوشانده شوند رنگ آن به سبز تيره تغيير مي يابد. اين روش به دليل ناپايداري رنگ و زيان هاي ناشي از راديواکتيو منسوخ شده است.
در سال 1960 بواسطه بمباران اتمي نيتروژن الماس بهسازي شده به رنگ سياه درآمد.
امروزه دو روش اصلي جهت بهسازي الماس سياه وجود دارد:
- پرتو افشاني
- حرارت دهي در دماي بسيار بالا
الماس هاي سياه به طور طبيعي نتيجه ناخالصي هايي مانند گرافيت و يا آهن هستند.

پرتو افشاني
 

الماس ها بواسطه پرتوافشاني الماس هاي بي رنگ به رنگ سياه در مي آيند.اغلب اين سنگ ها در نور معمولي سياه به نظر مي رسند در حالي که در واقع به رنگ سبز تيره هستند . در نور متمرکز(فايبر اپتيک) در لبه هاي نازک (مانند کمربند يا کيولت) رنگ سبز تيره قابل تشخيص است، اين رنگ سبز تيره هرگز در الماس هاي طبيعي ديده نمي شوند.

بهسازي حرارتي
 

الماس هاي بهسازي شده حرارتي در درجه حرارتي معادل 1260 درجه فارنهايت ايجاد مي شوند. اين روش براي اولين بار توسط زمين شناسان کانادايي ابداع شد.
بهسازي حرارتي بواسطه حرارت الماس هاي طبيعي تحت شرايط اکسيژن کم ايجاد مي شوند به طوريکه در اين حالت به دليل اکسيژن کم، کربن الماس به گرافيت تبديل مي شود.
الماس هاي سياه بهسازي نشده داراي ناخالصي هاي سوزني شکل و ناخالصي هايي با اشکال غيرمعمول مي باشند در صورتي که الماس هاي بهسازي شده از نوع حرارتي داراي ناخالصي هايي تجمع يافته در سطح سنگ مي باشند که ”خطوط سياه“ lining ناميده مي شوند و جنس آن گرافيت است اين ناخالصي ها در امتداد شکستگي هاي دروني نيز قابل بررسي مي باشند.
روش هاي شناسايي ساده الماس سياه طبيعي از الماس سياه بهسازي شده:
- استفاده از نور متمرکز(فايبر اپتيک): با استفاده از اين نور در قسمت هاي نازک سنگ، الماس هاي بهسازي شده به رنگ سبز تيره و يا قهوه اي ديده مي شوند.
- با استفاده از ذره بين با بزرگنمايي 10X : الماس سياه طبيعي زير ذره بين با قدرت بزگنمايي 10 برابر داراي رنگ يکنواختي مي باشند وليکن الماس هاي بهسازي شده داراي ناهمگوني رنگ مي باشند.
- استفاده از روش هاي حرارتي- الکتريکي: در اين روش الماس هاي سياه بهسازي شده خصوصيات الماس را نشان نمي دهد. هرچند که الماس است وليکن به دليل برخي تغييرات بوجود آمده در اثر بهسازي، دستگاه دچار اشتباه شده و سنگ را غير الماس معرفي مي کند که نشانگر اين است که الماس بهسازي شده است.
البته با تمام اين توصيف ها شناسايي الماس سياه طبيعي از بهسازي شده صرفا با مطالعه اين موارد شايد امکان پذير نباشد. همانطور که شما با دستوالعمل رانندگي نمي توانيد رانندگي کنيد، براي اين شناسايي علاوه بر تجهيزات به تجربه نيز احتياج است.
منبع:طلانيوز
ارسال توسط کاربر محترم سايت :mosaieb_kh
User Comments تعداد نظرات کاربران : 1
ضياالدين اعلى زاده

اطلاعاتى در مورد شناسايى سنگ هاى قيمتى و نيمه قيمتى مى خواستم

1396/7/4-20:16

0
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image