جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
مباني امنيت در ويندوز اکس پي
-(2 Body) 
مباني امنيت در ويندوز اکس پي
Visitor 417
Category: دنياي فن آوري
هر کسي در محيط کار خود نياز به امنيت دارد. امنيت سيستم عامل نقش تعيين کننده اي در امنيت کامپيوتر ما دارد و با توجه به گسترش جهاني سيستم عامل ويندوز در اينجا به امنيت ويندوز مي پردازيم. اهميت اين مطلب زماني بارز تر مي شود که بدانيم ويندوز، علي رغم گسترش بيشتر نسبت به رقيبان خود (لينوکس و مک) امنيت کمتري دارد.
مهم ترين نکاتي که در خصوص امنيت سيستم عامل ويندوز در اين مقاله بحث مي شوند را مي توان در موارد زير خلاصه کرد:
• به طور منظم سيستم عامل خود را به روز کنيد.
• محل ذخيره فايل ها و اسناد مختلف در کامپيوتر را بياموزيد.
• اگر دوست نداريد هنگامي که کامپيوترتان را براي چند لحظه ترک مي کنيد، دوستان يا همکاران تان به آن ناخنک بزنند، از قفل تصوير يا محافظ صفحه نمايش همراه با رمزعبور استفاده کنيد.
• از رمزهاي عبور پيچيده استفاده کنيد و آن را به کسي نگوييد.
• هنگام اجراي نرم افزارهايي که از ابتدا روي کامپيوتر نصب بوده اند و يا هنگام نصب نرم افزارهاي جديد مراقب خطرات احتمالي باشيد. فقط از آنهايي که احتياج داريد استفاده کنيد، بقيه را مي توانيد دور بريزيد.
اگر توانايي بررسي و کنترل نرم افزار و سخت افزارهايي که نصب مي کنيد را نداشته باشيد، آن ها به يک خطر جدي براي امنيت و عملکرد سيستم شما تبديل خواهند شد.
يک سيستم عامل مثل يک مرکز فرماندهي به شما اجازه افزايش يا کاهش امنيت و سطوح دسترسي کامپيوترتان را مي دهد. سيستم عامل ويندوز به داشتن نقاط آسيب پذير فراوان مشهور است. اما اگر نخواهيد سيستم عامل ديگري (مانند لينوکس) نصب کنيد، بايد يک آگاهي اوليه در مورد روش هاي بالا بردن امنيت کامپيوتر داشته باشيد. تنظيمات امنيتي ويندوز تا زماني که روي حالت پيش فرض هستند هيچ اهميتي ندارند و جهت تاثيرگذاري در امنيت بايد شخصا آنها را فعال کنيد.
در ضمن، اين مطلب بر اساس نسخه XP سيستم عامل ويندوز تهيه شده است. هر چند تا حد زيادي در مورد نسخه هاي ديگر ويندوز هم کاربرد دارد.

به روز رساني (Update)
 

بسته هاي به روز رساني برنامه‌هايي هستند که بر روي ويندوز نصب نيستند و بايد آن‌ها را بعدها، دانلود و نصب کنيد. اين برنامه ها معمولا شامل قطعات و بسته هاي نرم افزاري اند که نقاط ضعف تازه کشف شده را مي پوشانند. شرکت مايکروسافت انتشار اين به روز رساني ها را براي ويندوز هاي قديمي تر متوقف کرده است. البته شما مي توانيد به روز رساني هاي سالهاي گذشته را در اينترنت پيدا کرده و دانلود کنيد، اما اين محصولات اکنون پشتيباني رسمي ندارند. البته به روز رساني ها و تعميرات امنيتي براي ويندوز هاي 2000 و XP همچنان تا ژوئن سال 2010 ارائه خواهند شد.
اگر شما به اينترنت دسترسي نداشته باشيد، در برابر بسياري از حملات الکترونيکي امنيت بيشتري خواهيد داشت. اما همچنان توصيه مي شود که ارتقاءهاي سيستم عامل را توسط CD و يا هر ابزار مناسب ديگري نصب کنيد.
اگر به اينترنت دسترسي داريد، مي توانيد به سايت http://update.microsoft.com برويد و با دنبال کردن مراحلي که در سايت است، ويندوز خود و به روز رساني هاي آن را پيدا کرده و نصب کنيد. اگر ويندوز شما XP باشد، سايت ابتدا ويندوز را چک مي‌کند و تنها در صورتي که ويندوز قانوني و با کد معتبر داشته باشيد، به شما اجازه دانلود مي دهد. حتي اگر اينترنت شما کند و گران باشد، قوياً توصيه مي کنم که به روز رساني را انجام دهيد و در صورتي که امکان چنين کاري را نداريد، حداقل به روز رساني هاي مهم (Critical Updates) را دريافت کنيد.
کاربراني که دائماً به اينترنت دسترسي دارند، مي‌توانند ويندوز را به گونه‌اي تنظيم کنند که به طور دوره اي به دنبال به روز رساني ها بگردد و به محض انتشار، آنها را نصب کند. براي فعال کردن اين قابليت بايد از منوي شروع (Start) به Control Panel برويد و روي Security Center دوبار کليک کنيد. سپس گزينه به روز رساني خودکار را روشن کنيد.
Start > Control Panel > Security Center > Automatic Update > turn on

اسناد کاربر
 

پوشه اسناد و تنظيمات (Documents and Settings) جايي است اطلاعات شخصي هر يک از کاربران جمع آوري و در پوشه اي با نام خود کاربر نگهداري مي شود. براي مثال اگر ويندوزتان را در درايو C نصب کرده باشيد و نام کاربري شما Negahbaan باشد، فايل ها و تنظيمات تان در اين مسير قرار خواهند داشت:
C:\Documents and Settings\Negahbaan
پوشه اسناد و تنظيمات شامل تاريخچه جستجوي اينترنتي، فايل هاي ميز کار (Desktop)، پوشه اسناد من (My Documents)، کوکي ها (Cookies اطلاعاتي هستند که يک سايت به صورت فايل متني روي کامپيوترتان قرار مي دهد) و تنظيمات خاص برخي برنامه ها است.
نکته امنيتي که بايد مورد توجه قرار گيرد، اين است که کاربران نمي توانند فايل هاي يکديگر را ببينند. البته مدير سيستم (Administrator) از اين قاعده مستثني است و به همه فايل‌ها دسترسي دارد، به همين دليل بهتر است در حالت عادي و براي کار روزمره از حساب مدير استفاده نکنيد و تا حد امکان به کاربري دسترسي مديريت ندهيد.

قفل صفحه نمايش (قفل تصوير)
 

هر کامپيوتري به شما يک دسترسي سريع براي قفل کردن کامپيوتر، بدون خاموش کردن آن مي دهد. اين قفل مي تواند يک قفل تصوير يا يک محافظ صفحه نمايش (محافظ تصوير) رمزدار باشد.

قفل تصوير در ويندوز XP
 

ابتدا مطمئن شويد که حساب کاربري(Account) شما رمزعبور دارد. براي رمزگذاري روي يک حساب مي بايست ابتدا از منوي Start صفحه Control Panel را باز کنيد، سپس در آنجا به حساب کاربران (User Accounts) برويد. در پنجره اي که باز مي شود در قسمت pick an account to change روي نام کاربري خود کليک کنيد. در پنجره جديد روي Create a password کليک کنيد. حال رمزعبور خود را در کادر اول بنويسيد و در کادر دوم آن را تکرار کنيد. حال دکمه Create password را بزنيد بعد دکمه Yes, Make Private را کليک کنيد. حالا حساب کاربري شما رمزعبور دارد.
Start > Control Panel > User Accounts > Pick an account to change
Double Click: Username
Click: Create a password
Type: password
Click: Yes, Make Private
براي فعال کردن قفل تصوير در ويندوز XP چند روش وجود دارد:
روش اول: فشردن دکمه ويندوز (البته اگر در کبيورد وجود دارد) + دکمه L
روش دوم: شما بايد ويندوز را در حالت کلاسيک قرار دهيد تا منوي قفل تصوير فعال شود. براي اين کار به Control Panel برويد و سپس حساب کاربر(User Accounts) را دوبار کليک کنيد، در پنجره اي که باز مي شود روي Change the way users log on or off کليک کرده و تيک روي Use the Welcome Screen را برداريد.
Select: Start > Control Panel
Double click: User Accounts
Click: Change the way users log on or off
Untick: Use the Welcome Screen
پس از اين کار مي توانيد با فشار همزمان دکمه هاي Control + Alt + Delete و سپس دکمه اينتر (Enter) کامپيوتر را قفل کنيد.

محافظ صفحه نمايش رمز دار
 

ابتدا روي ميز کار راست کليک کنيد و منوي Properties را انتخاب کنيد. در پنجره اي که باز مي شود، تب Screen Saver را انتخاب کنيد و در کادر Screen Saver روي منوي کشويي کليک کرده و يکي از آنها را انتخاب کنيد(مثلا 3D FlowerBox). سپس عبارت On resume, Protect Password را تيک بزنيد و زمان را روي 5 دقيقه (يا هر عددي که دوست داريد) تنظيم کنيد. حال اگر به مدت 5 دقيقه با کامپيوتر کار نکنيد، محافظ صفحه نمايش فعال مي شود و براي شروع کار دوباره بايد رمزعبور را وارد کنيد.
Property > Screen Saver
Screen Saver > 3D FlowerBox
Tick: On resume, Protect Password
ُType: waiting minutes
Click OK
ولي اگر نمي خواهيد 5 دقيقه صبر کنيد، بايد يک ميانبر از محافظ صفحه نمايش روي ميز کار ايجاد کنيد. براي اين کار از منوي Start روي دکمه Search (که شکل يک ذره بين هم در کنارش است!) کليک کنيد. در ستون سمت چپ از گزينه هايي که فلش سبز رنگ دارند، سومين مورد که روي آن All Files and Folders نوشته شده را انتخاب کرده و در مستطيل اول حروف scr.* را تايپ کنيد، سپس Enter را بزنيد.
Start > Search > All Files and Folders
Type: *.scr
Click search button
نتيجه جستجوي شما تعدادي فايل هستند که محافظ صفحه نمايش هاي مختلف هستند. به دلخواه يکي از آنها را انتخاب کنيد و يک ميانبر از آن روي ميز کار ايجاد کنيد. براي ايجاد ميانبر روي آن راست کليک کرده و از منوي Send to روي گزينه Desktop کليک کنيد.
Right click on File
Send to > Desktop
اکنون مي توانيم با دوبار کليک روي ميانبري که در ميز کار قرار داده ايم، محافظ صفحه نمايش را فعال کنيم. البته مي توان کار را از اين هم ساده تر کرد. براي اين کار روي ميانبر راست کليک کرده و Properties را انتخاب کنيد. سپس در مستطيلي که سمت چپ آن نوشته است Shortcut Key کليک کرده و دکمه هاي Control + Alt + S را همزمان بزنيد.
و در آخر OK کنيد. حالا هرگاه اين سه دکمه را همزمان بفشاريد، محافظ صفحه نمايش شما فعال خواهد شد. البته اين کار يک عمل امنيتي پيشرفته نيست اما خيلي بهتر از اين است که کامپيوترتان را بدون هيچ محافظتي رها کنيد.

نصب نرم افزار
 

روي بسياري از کامپيوترها از ابتدا يکسري نرم افزار نصب شده والبته اين همان چيزي است که ما مي خواهيم و انتظارش را داريم. ولي به خاطر داشته باشيد که اين کار از نظر امنيتي چندان مطلوب نيست. اگر شما دسترسي نامحدود و ارزان قيمت به اينترنت داشته باشيد، تمام احتياجات شما فقط يک CD ويندوز خواهد بود. تمام نرم افزارهاي مورد نياز شما به صورت رايگان مي توانند از اينترنت تهيه شوند.
براي مثال، هر زمان که من يک کامپيوتر جديد مي گيرم، اولين کاري که مي کنم اين است که آن را Format مي کنم، يعني تمام فايل ها از جمله خود سيستم عامل را پاک مي کنم. اين کار به من اجازه مي دهد که سيستم خود را بدون ترس از هرگونه مشکل امنيتي از ابتدا نصب کنم. نرم افزارهاي از پيش نصب شده توسط فروشندهاي سخت‌افزار ممکن است حاوي ويروس و فايل هاي اضافي باشند. گاهي هم تعداد زيادي نرم افزار جاسوسي (Spyware) به همراه دارند. پس از Format حافظه (hard) مي توانيد از اول تنظيمات امنيتي ويندوز و نصب نرم افزارها و سخت افزارها را شروع کنيد. حداقل تنظيمات امنيتي لازم، شامل نصب يک آنتي ويروس و به روز کردن آن از طريق اينترنت و همچنين نصب يک ديوار آتش (Fire Wall) است.
زماني که يک نرم افزار جديد نصب مي کنيد، درست مثل اين است که در حال خوردن غذا هستيد. همان طور که ممکن است يک غذاي مضر و يا تاريخ گذشته شما را مسموم کند، نرم افزارهاي مضر و به روز نشده هم مي توانند کامپيوتر شما را مسموم کنند.پس هنگام نصب يک نرم افزار، راجع به منتشر کنندگان آن تحقيق کنيد و ميزان قابل اعتماد بودن آنها را برآورد کنيد. به طور معمول بسياري از نرم افزارها نقص (Bug) هاي امنيتي زيادي دارند که ويندوز نمي تواند همه آنها را حل کند. پس هرگز يک نرم افزار غيرضروري که مثلا ميزکار شما را زيباتر مي کند و يا اينکه شکل آن را تغيير مي دهد، نصب نکنيد. مثلاً اگر تنها استفاده شما از کامپيوتر خواندن ايميل و تايپ متون است، به جز يک مرورگر و نرم افزار ويرايشگر متن به چيز ديگري نياز نداريد، پس برنامه ديگري نصب نکنيد.

کامپيوتر خود را مثل کف دست تان بشناسيد
 

به اميد روزي که شما تمامي فايل هاي کامپيوتر خود را بشناسيد و بدانيد که هر چيزي را کجا گذاشته ايد. اين امر باعث مي‌شود که بدافزارها و برنامه‌هاي مخرب نتوانند در هارد به هم ريخته تان مخفي شوند و شما هم بي‌خبر بمانيد. سعي کنيد هر چند وقت يک بار که اتاق خود را مرتب مي کنيد، پوشه ها و فايل هاي کامپيوتر خود را نيز مرتب کنيد. پوشه ها را با نام New Folder اسم گذاري نکنيد و نام هاي معني دار و قابل درکي را براي آن‌ها انتخاب کنيد. چطور است از همين الان شروع کنيد، کامپيوتر خود را به قسمت هاي مشخص تقسيم کنيد، مثلا درايو C را به نصب نرم افزار، D را به ويديوها و E را به بازي يا هر چيز ديگر اختصاص دهيد. باور کنيد در اين صورت زندگي زيباتر خواهد شد. خدا را چه ديديد، شايد در هنگام مرتب کردن کامپيوتر خود به نوشته، عکس يا ويديويي برخورد کرديد که مدت ها آن را گم کرده بوديد.
هيچ وقت فراموش نکنيد که توجه به امنيت در دنياي ديجيتال بسيار مهم است.

منبع:نگهبان
ارسال توسط کاربر محترم سايت : hasantaleb
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image