حتما براي شما پيش آمده است که القابي چون پدر فيزيک، شيمي و ... را شنيده باشيد اما آيا تا به حال با خود انديشيده ايد که در زمينه IT نيز از القابي چون پدر IT استفاده مي شود؟
در ادامه مطلب قبلي پدران IT که در مورد:
1. ري تام لينسون (Ray Tomlinson)
2. مايکل هارت (Michael Hart)
3. گري تورک (Gary Thuerk)
4. اسکات فلمند (Scott Fahlman)
گفتگو کرديم، در ادامه مارک اندرسن ، يارکو اويکارينن ، رابرت تپن موريس ، ديويد بونت ، وارد کانينگ هم ، سي بر باشيا را به عنوان ديگر پدران IT معرفي مي نماييم.
پدر IT به چه کسي گفته مي شود؟
کسي که طراح است و از نيروي لازمه براي ساخت يک محصول خلاقانه يا متحول کننده بر خوردار باشد. (البته در زمينه IT) شخصا آشنا شدن با اين دسته از افراد که در سايت هاي گوناگون مورد بررسي قرار مي گيرند جالب است، البته لازم به ذکر است، که اين بررسي از سال 2008 آغاز شد و با نظرات گوناگون از سوي سايت هاي متعدد رو به رو شد آنچه که در ادامه مي آيد نام اين افراد به همراه رزومه کوتاهي از آنهاست:
![پدران IT ( قسمت دوم)](/userfiles/Article/1390/08/03/85921.JPG)
مارک اندرسن (Marc Andreessen)
مارک اندرسن کسي بود که دنياي وب گردي را متحول کرد. بدين صورت که به مرورگري نام موزاييک ابداع کرد که بعد نامش به نت اسکيپ تغيير يافت. وي زمينه ساز مرورگرهاي مدرن امروزي است.
نكته مهم در زمينه ساخت مرورگرها اين بود كه تا آن زمان مرورگرها توانايي نمايش عكس به همراه متن را نداشتند و عكسها را در فايلهاي جداگانهاي نشان ميدادند.
اندرسن و همكارش مرورگري را براي نمايش مستندات HTML و با امكان نمايش عكس و متن در كنار يكديگر طراحي كردند و نام Mosaic را بر آن نهادند.
وي پس از جنگ اول مرورگرها و شکست نت اسکيپ متمايل به کسب و کار هاي ديگر پيدا کرد و در پروژه هايي همچون نينگ، ديگ و توييتر سرمايه گذاري کرد.
يارکو اويکارينن (Jarkko Oikarinen)
با عبارتChat آشنا هستيد؟ مي دانيد چه کسي آنرا پايه گذاري کرد؟
اولين برنامه پيام رسان جهت گپ و گفت اينترنتي را Jarkko Oikarinen به نام خود به ثبت رسانيده است. اين اختراع که به IRC موسوم شد به هنگام جنگ اول عراق و قطع شدن شبکه هاي راديويي و تلويزيوني شهرتي دو چندان يافت.
رابرت تپن موريس معروف است که اولين کرم را روانه اينترنت کرد
رابرت تپن موريس (Robert Tappan Morris)
بعضي وقت ها افراد ترجيح مي شوند مشهور شوند حتي اگر نامشان به بدي ياد شود البته اين فرد عملکردش خيلي هم صدمه زننده نبود چون باعث شد باگ گيري در نت ايجاد شود به هر حال رابرت تپن موريس معروف است که اولين کرم را روانه اينترنت کرد و زماني که بازار اينترنت داغ شد اولين ويروس را روانه سايت ها کرد.
![پدران IT ( قسمت دوم)](/userfiles/Article/1390/08/03/85922.JPG)
ديويد بونت (David Bohnett)
ديويد بونت به همراه جان رزنر در سال 1994 شبکه اجتماعي GeoCities را ايجاد کردند. شبکه اي که افراد با عضويت در آن مشابه وبلاگ هاي امروزي مي توانستند به رايگان براي خود صفحات اينترنتي بسازند. بدين صورت افراد زيادي از کاربران به سمت اين سرويس روانه شدند و سايت هاي شخصي زيادي خلق شد. بعدها با ظهور شبکه هاي قوي تر ، اين سرويس، جاي خود را به نسل جديدي از اين سري شبکه ها داد و در سال 2009 به استثناي بخش اختصاصي کشور ژاپن براي هميشه تعطيل شد.
وارد کانينگ هم (Ward Cunningham)
حتما نام Wikipedia را شنيده ايد. کانينگ، برنامه نويسي آمريکايي بود که ويکي (wiki) را خلق کرد. محيطي براي تعامل و مشارکت بين افراد براي توليد محتوا که دايره المعارف رايگان ويکي پديا يک نمونه معرفي شده و بزرگ آن است. نام ويکي يک کلمه مختص خطه هاوايي است که به معناي سريع مي باشد.
سي بر باشيا ( Sabeer Bhatia)
فردي هندي که باشيا نام دارد و البته ساکن آمريکاست موسس سرويس محبوب ايميل Hotmail است که استفاده از زبان HTML را در ايميل هاي ارسالي بيش از پيش مرسوم کرد و توانست با رشد سرويس ايميل خود محبوبيتي جهاني کسب کند. اين سرويس در سال 98 ميلادي توسط شرکت مايکروسافت به مبلغ 400 ميليون دلار خريداري شد.
منبع:http://www.ettelaat.com ارسال توسط کاربر محترم سايت :hasantaleb