جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
بررسي رابط کاربري ويندوز 8 و رابط‌هاي کاربري لينوکسي
-(3 Body) 
بررسي رابط کاربري ويندوز 8 و رابط‌هاي کاربري لينوکسي
Visitor 304
Category: دنياي فن آوري
ارتباط بين ويندوز8 و دسکتاپ لينوکس چيست؟ شايد ابتدا اين‌طور به نظر بيايد که اين دو هيچ ارتباطي با هم ندارند، بخصوص اين که نسخه نهايي ويندوز8 قرار است بسيار متفاوت‌تر از نسخه‌هاي پيشين باشد.
به گزارش پايگاه خبري فناوري اطلاعات برسام و به نقل از مجله کليک، اما آيا نسخه‌هاي جديد همه سيستم‌هاي عامل به اين شکل در خواهند آمد؟ پاسخ اين پرسش براي يک کاربر لينوکس واضح و روشن است.
اگر تاکنون نگارش پيش‌نمايش ويندوز8 را دريافت نکرده‌ايد و حوصله نصب آن را نداريد، با يک جستجوي ويدئويي در اينترنت مي‌توانيد شماي کلي آن را دريافت کنيد (هر چند نصب مجازي آن از طريق ويرچوال‌باکس خيلي طول نمي‌کشد).
در اين پيش‌نمايش با 2 دسکتاپ درهم ادغام شده روبه‌رو هستيم؛ يکي دسکتاپي است که تفاوت‌هايي بسيار اندک با ويندوز7 دارد و ديگري رابط کاربري متروست که ويندوز فون را به‌ يادمان مي‌آورد.
دسکتاپ مترو که به‌صورت افقي اسکرول مي‌شود، شامل خوشه‌هاي مختلفي از ويجت‌هاست که مربع‌ها نشان‌دهنده نرم‌افزارها و مستطيل‌ها معرف سرويس‌ها و ابزارهاي آنلاين هستند.
با اين که اين ويجت‌ها مي‌توانند جابه‌جا شوند، اما نمي‌توان دسکتاپ را خيلي مرتب کرد؛ چرا که از يک‌سو 2 سايز مختلف آيتم در صفحه وجود دارد و همچنين نمي‌توان ويجت‌ها را به تم‌هاي مختلف مرتبط کرد.
از اين‌رو، دسکتاپ پر زرق و برقي در مترو انتظارمان را مي‌کشد. نرم‌افزارهاي مترو به‌صورت تمام صفحه باز مي‌شوند و به‌طور عمدي از پلاگين‌ها پشتيباني نمي‌کنند. براي استفاده از پلاگين‌ها بايد ‌سراغ دسکتاپ قديمي رفت.
هنوز زود است در مورد دسکتاپ مترو قضاوت کنيم، چرا که در حالت پيش‌نمايش قرار دارد و قابليت‌هاي خود را به‌طور کامل معرفي نکرده است.
مترو رابط کاربري است که انجام کارها بدون آن که وارد جزئيات بشويم، خيلي پيچيده نخواهد بود و بجز اجراي نرم‌افزار، تقريبا کار ديگري را نمي‌توان با آن انجام داد. در مترو، مايکروسافت سخت در تلاش بوده تا يک نگارش مدرن و صيقل يافته از ويندوز 1‌/‌3 را عرضه کند.

بررسي رابط کاربري ويندوز 8 و رابط‌هاي کاربري لينوکسي

هم مسيري مترو و رابط‌هاي لينوکسي
اگر گاهي اوقات گنوم و يونيتي اين حس را در کاربر ايجاد مي‌کنند که دم از ابزارهاي اصلي سيستم عامل دور افتاده است مترو به‌طور قطع همين گونه عمل مي‌کند و انگار آدم به صندلي‌اش بسته شده و مجبور است بدون هدف تايپ کند.
در حال حاضر شايد اين تفاوت خيلي زياد باشد، اما در صورتي که مترو به تکامل برسد و موفق هم عمل کند، تفاوت اين دو رابط کاربري از بين خواهد رفت.
به مثال‌هاي زير دقت کنيد: رابط کاربري دسکتاپ آزاد همواره نيم نگاهي به رقباي تجاري خود دارد تا طراحي را از آنها الهام بگيرد. منوي Kicker در کي‌دي‌ئي شباهت زيادي به منوهاي لينوکسي دارد و يونيتي نيز از سيستم عامل OS X الهامات زيادي گرفته است.
گاهي اوقات اين وام گرفتن‌ها منطقي است.براي نمونه چيدمان تنظيمات سيستم به شاخه‌هاي مختلف براي کاربران مناسب‌تر است. اين که ويندوز اولين بار آن را انجام داد مهم نيست.
به عنوان مثال محل قرار گرفتن منوها در کي‌دي‌ئي گوشه پايين سمت چپ است و معمولا آن را اين‌گونه توجيه مي‌کنند که کاربران ويندوزي عادت دارند آنجا به‌دنبال گزينه منو بگردند.
توسعه دهندگان منبع‌باز نتوانسته‌اند اين ديدگاه منسوخ فعلي که بايد و فقط از نرم‌افزارهاي تجاري الهام گرفت را کنار بگذارند و به‌همين دليل است که دسکتاپ لينوکس همواره پشت سر ويندوز و OS X در حرکت بوده است. مثال‌هايي چون KDE4 و گنوم 3 از همين دست است.
اين احتمال که حالا مترو به‌دنبال دسکتاپ‌هاي آزاد، روند خود را ادامه مي‌دهد نشان‌دهنده اين است که توسعه‌دهندگان منبع‌باز جلوتر از مفاهيمي که در مترو لحاظ شده است، در حرکتند. توسعه گنوم 3 و يونيتي نيز به سمت سادگي‌ است.
البته بخش‌هايي که مي‌تواند براي کاربران تازه‌کار مفيد باشد، بايد طوري طراحي و ارائه شوند که براي کاربران متوسط و پيشرفته هم مفيد باشد.
يکي از نکات مهم‌ اين است که بيشتر توسعه‌دهندگان دسکتاپ آزاد مصمم هستند دستگاه‌هاي موبايل بايد مدلي براي تمام سيستم‌هاي دسکتاپ باشد.
اين تصميم باعث مي‌شود از چند بار کدنويسي جلوگيري شود و همچنين اين نکته را در نظر داشت که کاربران معمولا با موبايل‌ها سريع‌تر خو مي‌گيرند و با آنها آشنا هستند.
درست همانند ويندوز8، اصول طراحي بيشتر دسکتاپ‌هاي آزاد، همان‌هايي هستند که در دستگاه‌هاي موبايل نيز استفاده مي‌شوند؛ در اين خصوص تنها کي‌دي‌ئي است که در برابر اين تغيير مقاومت مي‌کند.
با پخته‌تر شدن ويندوز8 و رابط کاربري آن، ممکن است دو حالت پيش بيايد: اين که کاربران لينوکسي به بي‌رغبتي‌شان نسبت به اين تغيير رابط کاربري ادامه دهند و توسعه‌دهندگان را با نبود قابليت سفارشي‌سازي مواجه سازند و در نتيجه آنها را کاملا از ادامه راه منصرف کنند؛ يا ويندوز 8 موفق مي‌شود و در اين صورت بسياري از مشکلات از بين مي‌رود و توسعه‌دهندگان به مسير خلاقانه فعلي خود ادامه مي‌دهند.

بررسي رابط کاربري ويندوز 8 و رابط‌هاي کاربري لينوکسي

آينده‌اي دوگانه
در آينده شايد هيچ‌کدام از مواردي که توصيف کرديم اتفاق نيفتد. مترو مي‌تواند توجه همه را به‌ خود جلب کند يا با مخالفت کاربران ويندوز روبه‌رو شود.
توسعه‌دهندگان رابط کاربري دسکتاپ آزاد مي‌توانند مسير خود را در سال آينده تغيير دهند يا شکست ويندوز 8 باعث شود عميقا به فکر چاره‌انديشي بيفتند.
البته اين به قدرت مايکروسافت بر مي‌گردد که براي تجربيات کاربران خود چه راهکاري در نظر بگيرد.

بررسي رابط کاربري ويندوز 8 و رابط‌هاي کاربري لينوکسي

در اين بين شايد مترو کاملا شکست بخورد يا به استانداردي جديد براي رابط کاربري دسکتاپ‌ها تبديل ‌شود، آن هم نه به خاطر اين که رابط مفيدي است، بلکه به خاطر اين که کاربران به ديدن چنين رابط کاربري عادت کرده‌اند.
مايکروسافت روي مترو سرمايه‌گذاري خوبي کرده است و اين که دسکتاپ قديمي و استاندارد ويندوز در نگارش نهايي باقي بماند يا بعد از چندبار به‌روزرساني کوچک حذف شود، هنوز مشخص نيست.
اين که چه بلايي بر سر ويندوز مي‌آيد، شايد براي هواداران دو آتشه دنياي منبع‌باز چندان مهم نباشد؛ اما رابط کاربري مترو کاملا يک استثناست و مي‌تواند مسير فعلي توسعه‌دهندگان لينوکس را ثابت نگه داشته يا تغيير دهد.
منبع:http://www.barsam.ir
ارسال توسط کاربر محترم سايت : hasantaleb
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image