جاسوسان وب هر روز به شکل مخفيانهتري به کار خود ادامه ميدهند. اين افراد به تاريخچه هاي(history) مرورگرهاي ما علاقه مند هستند تا از اين راه کشف کنند که ما چه سايتهايي را مشاهده کرده ايم. حتي اگر از مودهاي محافظت شده با کوکي غير فعال استفاده کنيم، باز هم اين جاسوسان به سراغ مرورگرهاي ما خواهند آمد.
بسياري از شرکتهايي که سايتهاي آنها به عنوان سايتهاي انجام اين نوع فعاليتهاي جاسوسي شناسايي شده اند، بلافاصله هر نوع آگاهي در اين زمينه را تکذيب کرده و فعاليتهاي جاسوسي را تقبيح کرده اند.
حتي اگر صاحبان سايتهاي جاسوسي از فعاليت سايتهاي خود آگاه نباشند، کاربران ناآگاه اين سايتها بايد چه کنند؟ يکي از کارها اين است که منتظر بمانيد تا دولت اقدامات لازم را انجام دهد، يا اينکه ميتوانيد به صنعت تبليغات آنلاين اعتماد کنيد تا خود پليس خود باشيد. اما به نظر مي آيد بهتر باشد سعي کنيم کنترل همه چيز را در دست خود نگه داريم. در اين مقاله چهار راه براي کم کردن احتمال ضبط شدن عادات مرور شما توسط سايتها ارائه خواهيم داد.
1- آگهيهاي تبليغاتي و سوپرکوکيها را پيش از دانلود شدن مسدود کنيد
ماه مي گذشته، شرکتهاي مايکروسافت و Adobe اظهار کردند که حذف کردن کوکيها در IE8 و IE9، کوکيهاي قديمي Flash يا اشياي اشتراکي محلي (LSO) را نيز حذف خواهند کرد. به گفته يکي از محققان مايکروسافت، ايجاد اين تغيير نيازمند Flash 10.3 يا نسخههاي پس از آن است.
افزونه هاي فايرفاکس و Chrome يک گام پيشتر رفته و به شما اجازه ميدهند که از دانلود شدن LSO ها و ساير فايلهاي رديابي همراه با محتواي يک صفحه وب، جلوگيري نماييد. براي مثال افزونه رايگان NoScript براي فايرفاکس به شما اجازه ميدهد Flash و جاوا اسکريپت را براي هر سايت و هر منبع به طور جداگانه مسدود کنيد. توصيه ميشود که کاربران فايرفاکس از اين افزونه استفاده نمايند.
افزونه رايگان BetterPrivacy براي فايرفاکس، به شما اجازه ميدهد تصميم بگيريد که کدام کوکيهاي Flash مجوز داشته باشند يا اينکه حذف گردند. اين برنامه ميتواند طوري تنظيم شود که هر زمان که يک LSO جديد ذخيره شد به شما اطلاع دهد، کوکي Flash Player پيش فرض را حذف کند، و حتي يک ميانبر صفحه کليد براي حذف LSO ها تخصيص دهد. به طور پيش فرض، BetterPrivacy زماني که فايرفاکس را ميبنديد، تمامي کوکيهاي Flash را پاک ميکند.
يک ابزار ديگر محرمانگي وب که براي هر دو مرورگر فايرفاکس و Google Chrome در دسترس است، AdBlockPlus است که نه تنها آگهيهاي تبليغاتي سايتها را حذف ميکند، بلکه به شما اجازه ميدهد که فيلتر آن را براي دامنه هاي بدافزاري شناخته شده و تبليغات به شکل دلخواه تغيير دهيد. البته اين ابزار رايگان نيست و به قيمت 5 دلار عرضه ميگردد. نسخه مخصوص فايرفاکس در سايت افزونه هاي موزيلا و نسخه Chrome نيز در سايت فروشگاه وبي Chrome در دسترس کاربران قرار دارد.
2- مرورگر خود را طوري تنظيم کنيد که در هنگام خروج، تاريخچه، cache و کوکيها را پاک کند.
دلايل خوبي براي حفظ تاريخچه، cache و کوکيهاي مرورگر وجود دارد. استفاده از تاريخچه مرورگر باعث ميشود که فعاليتهاي آنلاين خود را ساده تر انجام دهيد، يک cache بزرگ مرورگر به صفحاتي که شما براي بار دوم مشاهده ميکنيد اجازه ميدهد که سريعتر بارگذاري گردند، و کوکيها به سايتها اجازه ميدهند که پيشنهاداتي را بر اساس آنچه که از شما ميدانند مطرح سازند.
اما شايد بهتر باشد صفحاتي را که قصد بازگشت به آنها را داريم bookmark نماييم، نگران اين نباشيم که صفحاتي که براي بار چندم مشاهده ميکنيم کمي کندتر بارگذاري گردند، و پيشنهادات شخصي سايتها نيز برايمان مهم نباشد. کاري که ما بر روي وب انجام ميدهيم و جايي که ما در آن بوده ايم، به هيچکس به جز خود ما مربوط نيست.
براي تنظيم فايرفاکس به طوري که تاريخچه مرورگر شما را ذخيره نکند، بر روي Tools > Options > Privacy کليک نماييد. همچنين شما ميتوانيد از منوي باز شونده Firefox will، گزينه Never remember history را انتخاب کنيد يا اينکه براي مشاهده گزينه هاي بيشتر، Use custom settings for history را انتخاب کنيد. براي فعال کردن دکمه Settings، کنار Clear history when Firefox closes علامت بزنيد
بر روي دکمه Settings کليک کنيد تا يک پنجره گفتگو که به شما اجازه ميدهد انواع خاص داده ها را در هنگام بسته شدن فايرفاکس پاک کنيد، باز شود. اين داده ها شامل تاريخچه مرور، دانلود، فرم و جستجو به همراه کوکيها، ID هاي لاگين، cache مرورگر، کلمات عبور و ترجيحات سايتها است.
شما همچنين ميتوانيد فايرفاکس را طوري تنظيم کنيد که در مود مرور خصوصي (Private Browsing) بماند تا به سايتها اطلاع دهد که شما نميخواهيد رديابي گرديد و نيز هرگز نميخواهيد که تاريخچه مرورگر حفظ شود. در سربرگ Security در پنجره گفتگوي Firefox Options، ميتوانيد علامت مربوط به Remember passwords for sites را حذف نماييد.
براي تنظيم Google Chrome به طوري که داده ها را در هنگام خروج پاک کند، بر روي آيکون wrench در گوشه بالاي سمت راست کليک نماييد، Options > Under the Hood > Content Settings را انتخاب کنيد، و کنار Clear cookies and other site and plug-in data when I close my browser علامت بزنيد. براي مشاهده داده هاي شخصي که توسط مرورگر ذخيره ميشوند، بر روي All cookies and site data کليک کنيد.
در Internet Explorer، بر روي آيکون gear در گوشه بالاي سمت راست (يا Tools در منوي استاندارد) کليک کرده و Internet options > General را انتخاب نماييد. کنار Delete browsing history on exit علامت بزنيد تا کوکيها، cache، کلمات عبور ذخيره شده، و داده هاي فرمهاي وب به طور خودکار در هنگام بستن مرورگر پاک شوند.
براي مشاهده گزينه هاي بيشتر، بر روي دکمه Delete کليک کنيد. به طور پيش فرض گزينه مربوط به نگهداري کوکيهاي و فايلهاي موقتي براي سايتهاي مطلوب شما علامت خورده است، و گزينه هايي براي پاک کردن فايلهاي اينترنتي موقتي، کوکيها و تاريخچه وجود دارد. گزينه هاي مربوط به پاک کردن تاريخچه مرورگر، داده هاي فرمها، کلمات عبور و ActiveX Filtering and Tracking Protection data علامت زده نشده اند.
3- هر زمان که کار شما با يک سرويس وب تمام ميشود، Sign out کنيد
Sign in باقي ماندن در جيميل، فيس بوک و ساير سرويسهاي وب که اغلب با استفاده از يک کامپيوتر واحد از آنها استفاده ميکنيد، کار شما را بسيار ساده تر ميکند. همچنين ممکن است شما وسوسه شويد تا از ID فيس بوک خود در سايتهايي که با اين شرکت شريک هستند استفاده کنيد. متاسفانه اين سرويسها ممکن است اطلاعات و داده هاي شخصي شما را به اشتراک بگذارند.
قطعا بسياري از افراد ضبط فعاليتهاي وب خود توسط گوگل را کمک کننده ميدانند. ولي اگر شما ترجيح ميدهيد که عادات مرور خود را در اختيار ديگران نگذاريد، راه حل ساده اين است که هر زمان که به طور فعال در حال استفاده از اين سرويس نيستيد، sign out کنيد.
4- ارسال و دريافت ايميل از حسابهاي Webmail خود را از طريق يک برنامه ايميل دسکتاپي انجام دهيد
يک راه مناسب براي استفاده از ويژگيهاي برنامه هاي ايميل دسکتاپي مانند Outlook و نيز افزايش محرمانگي ايميلها، اين است که ايميلهاي دريافتي وبي خود مانند جيميل را بر روي يک حساب IMAP يا POP3 فوروارد نماييد.
مرکز اطلاعات محرمانه الکترونيکي (EPIC) ادعا ميکند که جيميل با استخراج اطلاعات از ايميلها، به محرمانگي و حريم خصوصي کساني که از طريق سرويسهاي ديگر به آدرسهاي جيميل پيغام ارسال ميکنند تجاوز مينمايد. EPIC همچنين سياست ضبط داده هاي جيميل را کشف کرده و اين کار را يک تهديد براي حريم خصوصي افراد حساب ميکند.
زماني که شما ايميلهاي خود را از يک سرويس Webmail به يک کلاينت ميل دسکتاپي ايميل فوروارد ميکنيد، همچنان محتويات پيغامهاي دريافتي شما پيش از فوروارد شدن ايميل توسط رباتهاي گوگل اسکن ميشود، ولي حداقل ميتوانيد از حساب ايميل دسکتاپي خود به اين پيغامها پاسخ دهيد و در نتيجه پاسخ شما قابل اسکن کردن نخواهد بود.
البته شما ميتوانيد HTTPS را براي تمامي انتقالات جيميل خود فعال نماييد، ولي براي افراد و سازمانهايي که داده هاي محرمانه يا حساس را ارسال و دريافت ميکنند، سيستمهاي ايميل IMAP و POP3 امنتر از سرويسهاي Webmail هستند.
منبع:سايت ماهر ارسال توسط کاربر محترم سايت :hasantaleb