گربه هاي کلون شده شب تاب در نور معمولي و در پرتوهاي ماورا بنفش
به گزارش مقامات رسمي، دانشمندان کره جنوبي موفق شدند با دستکاري يک ژن حاوي پروتئين فلورسنت، گربه هايي آزمايشگاهي (کلون شده) را پرورش دهند. اين روش دستکاري ژنتيکي ميتواند براي توسعه و پيشرفت درمان بيماريهاي ژنتيکي انسان بسيار مفيد باشد.
اين گربه ها در اثر يک عارضه جانبي اين عمليات، در مقابل اشعه ماورا بنفش حالت درخشش و شب تاب پيدا ميکنند.
به گفته وزارت علم و فناوري، يک گروه از دانشمندان تحت رهبري کونگ ايل-که ئان (Kong Il-keun)، متخصص شبيه سازي يا (cloning) در دانشگاه ملي گيونگ سانگ (Gyeongsang)، سه گربه با ژنهاي حاوي پروتئين فلورسنت يا RFP به وجود آورده اند.
به گفته اين وزارتخانه:” در سطح جهاني، اين اولين بار است که گربه داراي ژنهاي RFP از طريق شبيه سازي آزمايشگاهي به وجود آمده است.”
” توانايي پرورش گربه هاي کلون شده داراي ژنهاي دستکاري شده بسيار مهم و با ارزش است، زيرا اين روش ميتواند براي توسعه و بهبود روشهاي درمان بيماريهاي ژنتيکي و توليد آزمايشگاهي حيواناتي با همان مشکلات ژنتيکي انسان، بسيار مفيد باشد.”
اين گربه ها در ماه ژانويه و فوريه متولد شده اند. يکي از آنها هنگام به دنيا آمدن مرده بود اما دو گربه ديگر اکنون به دو گربه بزرگ آنغوره ترک با وزن 3 و 3.5 کيلوگرم تبديل شده اند.
به گفته کونگ :” اين فناوري ميتواند براي حيواناتي که مبتلا به بيماريهاي مشابه انسان هستند نيز به کار برده شود و همچنين براي توسعه روشهاي درماني با سلولهاي بنيادين هم مفيد خواهد بود.” او افزود که گربه ها داراي 250 نوع بيماري ژنتيکي هستند که در ميان انسانها هم وجود دارند. با اين فناوري حتي ميتوان حيوانات در معرض انقراض از جمله پلنگ، ببر و گربه وحشي را نيز به صورت آزمايشگاهي به وجود آورد.
صنعت مهندسي زيستي کره جنوبي، پس از آشکار شدن اين موضوع که نتايج درخشان و تحسين شده متخصص شبيه سازي اين کشور به نام هوانگ وو-سوک (Hwang Woo-Suk)، جعلي بوده است، به شدت دچار ضربه شده و تا مدتها متوقف شده بود.
پس از اثبات جعلي بودن ادعاي هوانگ وو-سوک درباره دستاوردهاي علمي خود، دولت کره جنوبي وي را از هرگونه تحقيق بر روي تخمک انسان منع نمود.
او اکنون به جرم کلاهبرداري و اختلاس در انتظار محاکمه است.
منبع:brisbanetimes.com.au