ربات چاي ساز براي گيک ها
چه چيزي براي يک گيک بهتر از اين است که چاي اش را يک ربات آماده کند؟ اين گجت يک ربات کوچک است که "چاي کيسه اي" را درون اش قرار مي دهيد و آن را برايتان زير آب جوش نگه مي دارد تا هر چه زودتر آماده بشود!
![از it و فناوري روز چه خبر(2)](/userfiles/Article/1390/08/02/96511.JPG)
اينجا خبري از تکنولوژي به خصوصي نيست. کل ماجرا يک ربات استيل است که محفظه اي براي قرار دادن چاي کيسه اي دارد. و اگر دلتان بخواهد مي توانيد به جاي چاي کيسه اي از برگ چاي استفاده کنيد. اما مطمئن هستم اين ربات دوست داشتي طرفداران زيادي خواهد داشت. اين ربات با قيمت 15 دلار به فروش مي رسد البته فعلا به خاطر تقاضاي زياد امکان خريداش وجود ندارد!
![از it و فناوري روز چه خبر(2)](/userfiles/Article/1390/08/02/96512.JPG)
دستگاه سونوگرافي جيبي به بازار آمد
بالاخره دستگاه سونوگرافي قابل حملي که در زمستان گذشته مجوز FDA (سازمان نظارت بر غذا و دارو آمريکا) را براي حضور در بازار کسب کرده بود، پاي خود را از موسسه تحقيقاتي Mobisante بيرون گذاشت و رسما وارد دنياي عرضه و تقاضا شد. اين دستگاه که MobiUS (اولترا سوند همراه) نام دارد، مي تواند به راحتي در جيب جا شود و کارهاي يک دستگاه سونوگرافي معمول را انجام دهد. بنابراين ديگر براي انجام بررسي هاي سونوگرافي نيازي نيست تا بيمار به مراکز تشخيصي-درماني مجهز اعزام شود.
مطمئنا بسياري از کلينيکها و مراکز درماني در نقاط دورافتاده و محروم چشم انتظار رسيدن چنين دستگاههاي هستند اما چيزي که در اين ميان مي تواند اميد اين مراکز را کمرنگ کند قيمت بالاي دستگاه (حدود 7500 دلار) است؛ البته شرکت سازنده وعده داده است که در صورتي که سفارشهاي بيشتري براي خريد اين دستگاه بگيرد مي تواند قيمت را تا نصف پايين بياورد.
![از it و فناوري روز چه خبر(2)](/userfiles/Article/1390/08/02/96513.JPG)
مشکل ديگر تکنولوژي نسبتا قديمي دستگاه است؛ مغز متفکر اين دستگاه گوشي Toshiba TG01 است که بر پايه ويندوز 6.1 (قابل ارتقا به 6.5) کار مي کند. هرچند انتخاب ويندوز بعنوان سيستم عامل پايه دستگاه با توجه به حضور سيلش چاتاني (از مديران سابق مايکروسافت) در راس گروه سازنده موبي-يو-اس قابل پيش بيني بود، اما استفاده از نسخه قديمي سيستم عامل کمي مايوس کننده است. با اين وجود هنوز مي توان اميدوار بود که اين دستگاه با سرعت بخشيدن به تشخيص مشکلات اورژانس بيماران، ارزش 7500 دلار هزينه اش را داشته باشد و همچنين مي توان اميدوار بود که ساخت چنين دستگاهي آغازگر حرکتي در ساخت دستگاههاي بعدي بر پايه iOS و اندرويد باشد.
تعيين مزه گوجه فرنگي ها با استفاده از تکنولوژي به کار رفته در ام آر آي
خوشمزه يا بدمزه بودن هر غذا را ترکيبي از فرآيندهاي فيزيولوژيک (سازوکار حياتي) و سايکولوژيک(سازو کار رواني) تعيين مي کند. بنابراين تاکنون ساخت سيستمي که بتواند خوشمزه بودن غذاها را تشخيص دهد کار سختي بوده است.
اما ظاهرا عده اي از پژوهشگران دانشگاه کپنهاگ به فکر افتاده اند که از تکنولوژي تشديد مغناطيسي (تکنولوژي به کار رفته در تهيه تصاوير MRI) براي تعيين کيفيت و مزه گوجه فرنگي ها استفاده کنند.
![از it و فناوري روز چه خبر(2)](/userfiles/Article/1390/08/02/96514.JPG)
آنها ابتدا بر اساس يافته هاي تشديد مغناطيسي سطح قند و آمينو اسيدهاي موجود در 18 نوع مختلف گوجه فرنگي را تعيين کردند. سپس انواع اين گوجه فرنگي ها را به داوطلبين دادند تا آنها را بچشند و از لحاظ مزه و بافت گوجه فرنگي به اين گونه ها نمره بدهند. بعد از آن اطلاعات مربوط به سطح و نوع مواد موجود در هر نوع گوجه فرنگي را با درجه بندي کيفي و کمي آن تطابق دادند تا الگويي براي تعيين تلخي، شيريني، شوري، خوشمزه بودن، بدمزه بودن و حتي قوام و ساختار گوجه فرنگي به دست بياورند.
محققين اميدوارند که سيستم ابداعي آنها بتواند بعنوان قسمتي از خط توليد کارخانه هاي کنسروسازي براي بهبود کيفيت محصولات به کار رود. مي شود تصور کرد که در آينده کنسروها در طعمهاي مختلف طبيعي دسته بندي و عرضه شوند و هرکس بتواند سازگار با ذائقه خودش يک نوع از آنها را انتخاب کند.
منبع: نارنجي
زوميت ارسال توسط کاربر محترم سايت :hasantaleb