شايد در فروم و يا سايتي عضو باشيد . شايد هم اصلا در هيچ يک عضو نباشيد . ولي به احتمال صد در صد حتما موقعيتي پيش آمده است که بخواهيد لينکي را به يکي از دوستان و يا همکاران خود بدهيد . به عنوان مثال لينک دانلود يک برنامه ، موزيک ، ويدئو ، عکس ، قسمتي از يک وبسايت و ……… .
به احتمال خيلي زياد شما به قسمت رفته مورد نظر رفته و تمامي محتويات آدرس بار را کپي کرده و به براي فرد مورد نظر ارسال ميکنيد . اما گاهي اوقات در بسياري از وبسايت ها و فروم ها به چشم ديده ام افرادي را که لينک هايي بسيار طولاني را که در 6 يا 7 خط جاي ميگيرند به عنوان لينک مقصد ارسال ميکنند . حتي به خود زحمت لينک گذاري را هم نميدهند و همينطور محتويات را کپي و در قسمت مربوطه پيست ميکنند . ولي واقعا اين روش ارسال لينک بسيار ناخوشايند است و ظاهر يک مطلب را به هم ميزند . پس بهتر است يا از روش لينک گذاري و يا از قابليت کوتاه کردن آدرس ها که برخي از وبسايت ها آن را ارائه ميدهند استفاده کنيد .
1- روش لينک گذاري :
اين روش بسيار ساده است . ابتدا بايد مطلب خود را بنويسيد . شايد قصد داشته باشيد يک لينک در بين متن خود قرار دهيد ( مثلا لينک به يک مطلب ) . کافيست يک کلمه را از درون متن انتخاب کنيد و سپس روي آيکون مربوط به لينک گذاري ( معمولا آيکوني به شکل کره زمين ) کليک کنيد .
![جدايي ناپذيران ، من و گوگل کروم](/userfiles/Article/1390/08/02/96641.JPG)
در ادامه پنجره اي باز خواهد شد و از شما آدرس مربوطه را درخواست ميکند و شما بايد آدرسي را که از آن کپي گرفته ايد ، در تکست باکس موجود ، پيست کنيد .
![جدايي ناپذيران ، من و گوگل کروم](/userfiles/Article/1390/08/02/96642.JPG)
2- روش کوتاه کردن آدرس ها :
اين روش هم به مانند روش قبلي ساده است ، اما در عين حال تفاوت هايي دارد . شايد اين روزها نام سرويس هايي مانند bit.ly و يا goo.gl و خيلي از موارد ديگر را شنيده باشيد که کارشان کوتاه کردن آدرس هاي بلند است ( همان آدرس هايي که در 6 الي 7 خط جا ميشوند ) . متاسفانه وبسايت اولي فيلتر شده . اما وبسايت دوم همانطور که از نامش پيداست مربوط به يکي از قدرتمندترين شرکت هاي دنياي IT يعني گوگل است .
اما وقتي وارد اين وبسايت ميشود ، گوگل به شما ميگويد که ” اين سرويس فعلا براي محصولات گوگل در دسترس ميباشد و هنوز براي استفاده گسترده کاربران عرض نشده است ” .
نگران نباشيد !!! با استفاده از افزونه goo.gl URL Shortener ميتوانيد به راحتي آدرس هاي بلند خود را با يک کليک به يک آدرس بسيار کوتاه تبديل کنيد .
براي انجام اينکار ابتدا افزونه goo.gl را از وبسايت گويا آي تي و بدون هيچ تحريمي دانلود کنيد .
سپس افزونه را نصب کنيد . با نصب کردن افزونه آيکوني شبيه به تصوير زير به Toolbar گوگل کروم افزوده خواهد شد .
![جدايي ناپذيران ، من و گوگل کروم](/userfiles/Article/1390/08/02/96643.JPG)
کار تمام است .
اکنون قصد داريم تا يک آدرس طولاني را به آدرس کوتاه تبديل کنيم . کافيست آدرس را در يک Tab جديد باز کنيد و سپس روي آيکون اين افزونه کليک کنيد . در هنگامي که شما روي اين آيکون کليک ميکنيد سه مرحله طي ميشود ، آن هم در عرض چند ثانيه .
1- آدرس از طريق کروم به سروري که گوگل براي اين سرويس قرار داده است ، ارسال ميشود .
2- سرور آدرس را گرفته و توسط برنامه اي که مسئول کوتاه سازي آدرس ميباشد ، آدرس را کوتاه کرده و دوباره به مرورگر باز ميگرداند .
3- مرورگر آدرس را گرفته و طبق دستوراتي که از سوي افزونه صادر ميشود ، آدرس به صورت اتوماتيک در کليپ برد سيستم شما ذخيره ميشود و در واقع عمل کپي آدرس کوتاه ، بدون دخالت شما انجام ميگيرد ( البته اين قسمت قابليت سفارشي سازي توسط کاربر را دارا ميباشد ) .
طي 2 الي 3 ثانيه شما يک آدرس طولاني را به يک آدرس کوتاه تبديل کرده ايد ! از اين بهتر ديگر چه ميخواهيد ؟؟؟
البته اين افزونه قابليت سفارشي سازي را نيز دارا ميباشد . براي اعمال تنظيمات مورد نظر خود ، ابتدا روي آيکون افزونه راست کليک کرده و سپس گزينه Options را انتخاب کنيد . قسمت تنظيمات در يک تب جديد باز خواهد شد .
![جدايي ناپذيران ، من و گوگل کروم](/userfiles/Article/1390/08/02/96644.JPG)
شما را نميدانم اما اولين چيزي که توجه من را جلب کرد ، ظاهر کاملا مشابه قسمت تنظيمات اين افزونه با قسمت تنظيمات اکانت گوگل است . اين مورد از هوشمندي نويسنده اين افزونه سرچشمه ميگيرد .
بگذريم ……….
در اين قسمت شما چهار سربرگ را مشاهده ميکنيد :
1- Preference : در اين قسمت ميتوانيد سفارشي سازي هاي مورد نظر خود را انجام دهيد .
2- Share with : تنظيمات به اشتراک گذاري آدرس کوتاه شده نيز از اين قسمت انجام ميشود .
3- Keyboard Shortcuts : اگر قصد داريد براي اين افزونه کليدهاي ميانبر تعريف کنيد ، اين قسمت به همين منظور طراحي شده است .
4- Changelog : سير تکاملي اين افزونه را نيز ميتوانيد از اين قسمت مشاهده کنيد .
قسمت Preference :
Automatically copy shortened url : با انتخاب گزينه Yes پس از کوتاه شده آدرس ، بلافاصله افزونه ، آدرس کوتاه شده را در کليپ برد سيستم شما ذخيره ميکند و در واقع به صورت اتوماتيک براي شما يک کپي از آدرس کوتاه شده ميگيرد تا کار شما بيش از پيش راحت شده باشد .
در صورتي که گزينه No را انتخاب کنيد ، بايستي پس از کوتاه شدن آدرس ، روي آدرس به نمايش درآمده از سوي افزونه کليک کنيد تا آدرس کپي شود .
Show service icon in the extension popup : اين گزينه بيشتر جنبه ظاهري دارد و زياد مهم نيست . با انتخاب گزينه Yes آيکون سرويسهايي را که در قسمت Share with انتخاب خواهيد کرد ، در Popup مربوط به افزونه نمايش داده خواهند شد و در غير اينصورت ، لينک مربوط به هر سرويس در Popup قرار داده خواهد شد .
Enable keyboard shortcuts : اين گزينه نيز مربوط به فعال يا غير فعال کردن کليدهاي ميانبر ميباشد .
قسمت Share with :
در اين قسمت ميتوانيد لينک هايي را که کوتاه ميکنيد به اشتراک بگذاريد تا دوستانتان نيز از آنها بهره مند شوند . سرويس هاي مورد پشتيباني اين افزونه عبارتنداز :
1- Blogger
2- Google Buzz
3- Delicious
4- Digg
5- Facebook
6- GMail
7- Google Reader
8- Mail
9- MySpace
10- Twitter
قسمت Keyboard shortcuts :
اين قسمت نيز که مربوط به تعريف کليدهاي ميانبر براي امکانات افزونه ميشود . با کليک بروي لينک edit ميتوان يک ميانبر جديد را تعريف يا ميانبر تعريف شده را ويرايش کرد . لينک Delete هم که مشخص است که ميانبر تعريف شده را حذف ميکند .
تمامي تنظيمات شما به صورت لحظه اي ذخيره ميشوند . پس به دنبال دکمه اي براي ذخيره تنظيمات نگرديد .
نکته بسيار مهم : سرويس هاي کوتاه کننده ي آدرس بسيار مفيد هستند . اما ميتوان از آنها براي رسيدن به مقاصد خطرناک نيز استفاده کرد . روشي که بدافزارنويسان از آن ميتوانند براي آلوده کردن رايانه ي شما استفاده کنند . البته اين افزونه فقط و فقط اطلاعات ( آدرس هاي کوتاه شده توسط خودتان ) را از سرور گوگل ميگيرد و بديهي است که هيچ خطري از اين بابت شما را تهديد نخواهد کرد . منظور بنده اين بود که اگر در سرويس هاي اجتماعي و يا چت روم ها آدرس کوتاهي دريافت کرديد ، بي مهابا روي آن کليک نکنيد . شما ميتوانيد از سرويس هاي بدست آوردنده آدرس کامل استفاده کنيد . اگر قصد داريد با اين سرويس ها نيز آشنا شويد ، پس منتظر مقاله بعدي باشيد ………..
منبع:گويا آيتي ارسال توسط کاربر محترم سايت : hasantaleb