ارتباطات در سراسر اينترنت انعطافپذيرند. وقتي شما از رايانه خود براي اتصال به سيستم ديگر از اينترنت استفاده ميکنيد، دادهها ميتوانند يکي از ميليونها مسير ممکن را طي کنند. هر وقت شما فايلي را دانلود ميکنيد، فايل به صورت بستههايي از دادههاي الکترونيک از طريق اينترنت به سيستم شما ميرسند. همه اين بستهها يک مسير را طي نميکنند. ترافيک مسيرها پوياست. اگر يک اتصال خاص آسيب ببيند يا پاسخ ندهد، دادهها ميتوانند از مسير ديگري به رايانه شما برسند.
اين ويژگيها، اينترنت را به يک وسيله ارتباطي قابل اطمينان تبديل ميکند. حتي اگر يک بخش از اينترنت توسط حوادث طبيعي يا حتي حمله اتمي به طور کامل از بين برود، قسمتهاي ديگر ميتوانند همچنان در حال کار باقي بمانند يا وقتي همه اطلاعات ذخيره شده در سيستمها توسط اين حادثه آسيب ببينند، باز هم اينترنت ميتواند باقي بماند.
حتي تصور مجموعه رويدادهايي که بتواند تمام اينترنت را از کار بيندازد تقريبا غيرممکن است. اين اتفاق نيازمند تخريب گستردهاي است؛ بنابراين شايد از بين رفتن اينترنت کوچکترين نگراني ما باشد. اما چه ميشود اگر اينترنت از کار بيفتد؟ اين اتفاق چه تاثيري روي ما دارد؟ آيا زندگي ما تغيير جدي ميکند يا ما بسرعت سازگار ميشويم و به منابع ارتباطي قديميتر تکيه ميکنيم؟
نابودي اينترنت و مشکلات ارتباطي
در حال حاضر تصور دنيايي بدون اينترنت براي ما عجيب خواهد بود. بسته به ماهيت خرابي و تعريف شما از اينترنت، اين فروپاشي ميتواند سرويسهاي اصلي مانند ارسال پيام يا سرويس تلفن همراه را از کار بيندازد. اين به اين دليل است که زيربناي اين سرويسها قسمتي از زيربناي اينترنت نيز هست. اگر شما اين فرضيه ـ فرضيه فروپاشي اينترنت ـ را به صورت يک وضعيت خيلي بزرگ تصور کنيد، آنگاه در اين شرايط حتي شايد خطوط تلفن نيز از کار بيفتد، زيرا آن هم قسمتي از زيربناي اينترنت است.
بعضي کابلها و سرويسهاي ماهوارهاي از دسترس خارج ميشوند، اما شما ميتوانيد همچنان از برنامههاي تلويزيون که از فرستنده ارسال ميشود استفاده کنيد، البته اگر آنتن داشته باشيد. اما از آنجا که سرويس ماهوارهاي و کابلها قسمتي از اين آسيب همگاني هستند، شما بيشتر کانالها را از دست ميدهيد.
شما نميتوانيد وارد شبکههاي اجتماعي شويد. سرويسهاي پيامرساني از کار ميافتد و شما نميتوانيد از دوستان خود باخبر شويد. بسياري از ابزارها که ما از طريق آنها از دوستان و خانواده خود مطلع ميشويم، ديگر وجود نخواهد داشت. اگر ايستگاههاي فرستنده تلفن همراه و خطوط تلفن تحت تاثير قرار بگيرند ما بايد به نوشتن نامه و اداره پست روي بياوريم.
همچنين انتقال فايل ميان رايانهها دچار مشکل ميشود. شما براي انتقال فايلها يا به يک وسيله فيزيکي مانند ديسک فشرده (CD) نياز پيدا ميکنيد يا بايد 2 رايانه را از طريق کابل به هم متصل کنيد. همچنين پروژههايي که نياز به محاسبات پيچيده به وسيله شبکه رايانهاي دارند ديگر کار نخواهند کرد. ممکن است سرويسهاي رايانهاي نيز از بين بروند و اطلاعاتي که در آنها ذخيره کردهايد ديگر قابل دسترسي نباشند.
تاثير منفي نابودي اينترنت بر اقتصاد
اگر اينترنت به هر صورتي از بين برود، ضربهاي که به اقتصاد وارد ميشود بسيار هولناک خواهد بود. سرويسهاي بانکداري الکترونيک يا PayPal ـ سرويس واسط براي خريدهاي آنلاين ـ از دسترس خارج ميشوند و اين ميتواند مشکلآفرين باشد. همچنين ممکن است تاثيرات اين فروپاشي بسيار گستردهتر باشد.
به تجارتهايي بينديشيد که وابسته به اينترنت هستند. همه وب سايتها از دسترس خارج ميشوند. شرکتهاي بزرگ مانند گوگل و آمازون فورا از کار ميافتند. بقيه شرکتها مانند مايکروسافت ممکن است بخش عظيمي از عملکردشان متوقف شود. حتي شرکتهايي که از وب فقط به عنوان وسيله تبليغاتي استفاده ميکردند ممکن است با تاثيرات منفي اين رويداد روبهرو شوند.
اگر اين فروپاشي را دائمي و در وسعت زياد فرض کنيم، آنگاه بسياري از شرکتها ممکن است ديگر نتوانند به کار خود ادامه دهند. صدها هزار نفر کار خود را از دست ميدهند. فقط شرکت گوگل به تنهايي نزديک به 20 هزار کارمند دارد. صدها شرکت پرسنل خود را اخراج يا تعديل ميکنند و بازار از افراد جوياي کار پر ميشود.
به گزارش اداره آمار ايالات متحده آمريکا، سال 2007 تجارت الکترونيک 35 درصد محصولات ساخته شده توسط بخش صنعت را به خود اختصاص داده است. اين مقدار به تنهايي بيش از 1/8 تريليون دلار از درآمد صنعت را شامل ميشود. اگر شما با توجه به اين اعداد براي تجارت اينترنتي که در کل جهان وجود دارد رقمي را در نظر بگيريد، خواهيد ديد اين داد و ستدهاي اينترنتي خود تجارت عظيمي هستند. اگر اينترنت از بين برود، صنايع بسياري رکود اقتصادي را تجربه ميکنند و ديگر راهي براي جلوگيري از اين ضرر هزار ميليارد دلاري وجود نخواهد داشت.
شايد برخي کشورها آسيب بيشتري نسبت به ديگر کشورها ببينند. کشورهاي توسعهيافته ممکن است با بحران اقتصادياي روبهرو شوند که در آن همه بخشهاي اقتصادي يا از بين ميروند يا بايد براي مقابله با اين خرابي عظيم و بقا به سختي تلاش کنند
شايد برخي کشورها آسيب بيشتري نسبت به ديگر کشورها ببينند. کشورهاي توسعهيافته ممکن است با بحران اقتصادياي روبهرو شوند که در آن همه بخشهاي اقتصادي يا از بين ميروند يا بايد براي مقابله با اين خرابي عظيم و بقا به سختي تلاش کنند. ديگر کشورها ـ کشورهاي درحال توسعه يا کشورهاي توسعهنيافته ـ از اين حادثه زياد آسيب نميبينند، زيرا آنها در فضاي تجارت اينترنتي سهم چنداني نداشتهاند؛ اما اين کشورها از نظر تجارت به کشورهاي توسعهيافته وابسته هستند. همچنين کمکها وحمايتهاي کشورهاي توسعهيافته به آنها کاهش مييابد.
فقط تعداد كمي زنده ميمانند
شايد ضررهاي اقتصادي از اولين بحرانهايي باشد که دولتها در تمام جهان بر اثر فروپاشي اينترنت با آن مواجه ميشوند، اما اين فقط يکي از مشکلاتي است که رهبران جهاني ممکن است با آن روبهرو شوند.
در ايالات متحده براي ارتقاي شبکههاي برق سراسر کشور به شبکههاي هوشمند فشار وارد ميآيد. شبکههاي هوشمند از لحاظ نظري براي پاسخ به نياز مشتريان از قبيل صرفهجويي در مصرف برق و ارتباط با يکديگر از طريق اينترنت کارآمدتر هستند. از نظر تئوري اين سيستم ميتواند مدت زمان قطع برق و مشکلات ديگر را کاهش دهد، اما اگر اينترنت از کار بيفتد، شبکه هوشمند زمينگير ميشود. قطع گسترده برق ميتواند مشکلي براي تمام کشورهايي که از اين سيستم استفاده ميکنند، پيش بياورد.
به همان اندازه که اينترنت فراگير ميشود، کشورها از آن براي جمعآوري اطلاعات و جاسوسي از يکديگر بيشتر استفاده ميکنند. با از کار افتادن اينترنت ضربه بزرگي به ماموريتهاي اطلاعاتي وارد ميشود. به اشتراک گذاشتن اطلاعات به کندي و سختي صورت ميگيرد. ممکن است برخي دولتها به اين وضعيت واکنش عجولانه نشان دهند. پيش بيني اين نکته که هر يک از دولتها نسبت به اين اتفاق چگونه واکنش نشان ميدهند، غير ممکن است.
با فرض اين که رهبران جهان بتوانند نظم را حفظ و در مقابل فشارهاي يکديگر براي ضربه زدن ايستادگي کنند، بازهم مشکلات ديگري وجود خواهد داشت. اينترنت به يکي از قسمتهاي مهم برنامههاي آموزشي تبديل شده است. از دست دادن اينترنت مساوي با از دست دادن منبعي است که بايد با منابع ديگر پر شود. منابع هزينهبر هستند و اين خود مشکل محسوب ميشود.
آيا اينترنت از بين ميرود؟
در اينجا بايد خبر خوبي به شما بدهيم. از بين رفتن اينترنت به صورت کامل تقريبا غيرممکن است. اينترنت يک جعبه جادويي با يک کليد روشن و خاموش نيست. يک شئ فيزيکي هم نيست. اينترنت مجموعهاي از اشياي فيزيکي است که همواره در حال تغيير هستند. اينترنت در اين لحظه با اينترنت در لحظه بعد يکي نيست و همواره سيستمهايي به آن متصل يا از آن جدا ميشوند.
براي قسمتي از اينترنت offline شدن ممکن است. در واقع، اين اتفاق هميشه در حال رخ دادن است. از بين رفتن يک سرور خاص و نياز به راهاندازي مجدد آن يا قطع يک کابل در کف اقيانوس توسط يک لنگر ميتواند باعث از کار افتادن اينترنت شود، اما اين اتفاق زودگذر و محدود است.
براي اينترنت دوشاخه يا يک کابل وجود ندارد که با کشيدن يا قطع آن بتوانيد اينترنت را زمينگير کنيد. براي تجربه قطع سراسري اينترنت، هر يک از پروتکلها که به سيستمها اجازه ارتباط با هم را ميدهند بايد به دلايلي از کار بايستند يا زيربناي اينترنت دچار آسيب بزرگي شود.
از آنجا که پروتکلها خود به خود از کار نميافتند، ما ميتوانيم اين احتمال ـ احتمال از کار افتادن پروتکلها ـ را منتفي بدانيم. براي اين که زيربناي اينترنت دچار آسيب عظيم شود بايد يک سيارک يا ستاره دنبالهدار با نيروي کافي با زمين برخورد کند و بخش قابل توجهي از زير بناي اينترنت را از بين ببرد که اين اتفاق بسيار بعيد است. تابش سراسري اشعه گاما يا نوسانات الکترومغناطيس که از خورشيد ميآيند، ميتواند اينچنين آسيب بزرگي ايجاد کنند، اما در همه اين فرضيات، زمين به يک سياره مرده تبديل ميشود. در اين صورت ديگر اتصال يا عدم اتصال به اينترنت چندان مهم نخواهد بود.
نکته مهميکه اينجا بايد به آن توجه کنيم اين است که كساني که براي طراحي اينترنت تلاش کردهاند چه ابزار شگفتآوري ساختهاند که تا به اين اندازه مقاوم است. تا وقتي از کار افتادن اينترنت نياز به يک اتفاق فاجعه بار دارد، نياز نيست شما نگران آن باشيد.
منبع:jamejamonline ارسال توسط کاربر محترم سايت : hasantaleb