جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
مرداني فراتر از تکنولوژي!
-(5 Body) 
مرداني فراتر از تکنولوژي!
Visitor 483
Category: دنياي فن آوري
حتما در مورد تهديدهاي اينترنتي تا به حال چيزهايي شنيده ايد. ويروس، تروجان، جرم سايبري، بات نِت، فيشينگ و ... واژه هايي هستند که کاربران اينترنت بسيار از آنها وحشت دارند. يک لحظه غفلت، کاربر را به دام سوء استفادهِ هکرها مي اندازد. خود واژه هکر از همه ترسناک تر است. کاربران عادي هميشه از اين واژه وحشت دارند. در دنياي آنها، هميشه هکرها بازيگر نقش منفي دنياي کامپيوتر هستند. اما واقعيت اينگونه نيست.
هکرها در واقع افرادي هستند که از کامپيوتر در سطح بالاتري از مردم عادي استفاده مي کنند. آنها متخصصاني هستند که توانايي ورود به سيستم هاي کامپيوتري و در دست گرفتن کنترل آنها را دارند. اين مساله به خودي خود وحشتناک و بد نيست. زماني شکل منفي به خود مي گيرد که هکرها از علم خود براي سوءاستفاده از ديگران استفاده مي کنند.
دنياي کامپيوتر هميشه پر بوده از هکرهايي که علم کامپيوتر را به سمت پيشرفت هدايت کرده اند و شکل امروزي اينترنت، شبکه و کامپيوترها را ساخته اند. هکرها دو نوع هستند؛ White Hat و Black Hat!
کلاه سفيدها همان افرادي هستند که از علمشان در راستاي ارتقا کيفيت دنياي کامپيوتر استفاده مي کنند. کلاه مشکي ها نيز سوءاستفاده گرهاي خطرناک هستند. البته هکرها انواع مختلف دارند و برخي از آنها کساني هستند که در تولد و شکل دادن به دنياي امروز کامپيوتر، سهم بزرگ يا کوچک – دارند.
در اين مطلب شما را با 10 نفر از «هکرهاي تاريخ ساز» دنيا آشنا مي کنيم.

? کنارد زوسه (Konrad Zuse)
 

کنارد زوسه را مي توان نخستين هکر دنيا دانست. البته کاري که او انجام داده است با معناي امروزي هکر بودن جور در نمي آيد. اما اگر زوسه وجود نداشت، هکرهاي امروزي نيز وجود نداشتند. زوسه، نخستين کامپيوتر جهان با قابليت کنترل با زبان هاي برنامه نويسي را به وجود آورد و بعضي ها مي گويند، تکميل کرد. اين کامپيوتر Z3 نام داشت. البته نخستين کامپيوتري که زوسه ساخته بود، Z1 نام داشت که قابليت برنامه نويسي نداشت. او اين سيستم را در آپارتماني که با خانواده اش زندگي مي کرد، در سال 1938 ميلادي ساخته بود. تا اينکه دولت آلمان از او پشتيباني کرد و او توانست انقلابي از Z1 تا Z3 به وجود آورد. Z3 در سال 1941 ميلادي ساخته شده است و در واقع پدر کامپيوترهاي مدرن امروزي به شمار مي رود.

? جان دراپر ملقب به «کاپيتان کرانچ»
 

جان دراپر فردي است که کامپيوترها را پيش از آنکه همچون امروز وسيله اي در اختيار همه باشد، هک مي کرد. او جزو نخستين هکرهايي است که اويل سال 1970 ميلادي، اوج روزهاي خوبش بود؛ زماني که بزرگ ترين شبکه کامپيوتري، مسئول کنترل سيستم تلفن بود. در آن زمان، تلفن ها به صورت خودکار با سيستم ويژه اي که از فرکانس هاي آنالوگ مخصوصي استفاده مي کرد، کنترل مي شدند. جان دراپر مشهور به کاپيتان کرانچ توانست يکي از بزرگترين Phreakingهاي تاريخ را انجام دهد (هک سيستم هاي ارتباطي و مخابراتي را Phreaking مي نامند). يکي از ابزراهاي مهم مورد استفاده در سيستم Phreaking، سوت هاي اسباب بازي داخل جعبه هاي کورن فلکس Cap’n Crunch بودند. دراپر با اين سوت ها، وسيله هک ويژه اي درست کرد که «جعبه آبي» نام داشت. اين وسيله قابليت بازسازي و توليد همان صداهايي که در سيستم مخابرات براي مخابره تماس هاي تلفني استفاده مي شد را داشت.
دراپر با توليد اين دستگاه، سيستم مخابرات آن زمان را هک و نامش را ميان هکرهاي بزرگ تاريخ ثبت کرد.

? استيو وزنياک
 

استيو وزنياک هم دوره جان دراپر با همه جزئيات Phreaking آشنا بود و مورد نامفهومي درباره اين سيستم برايش وجود نداشت. در حقيقت، بعد از اينکه دراپر جزئيات «جعبه آبي» را در جلسه کلوب کامپيوتري Homebrew توضيح داد، وزنياک از آن براي ساخت نمونه مخصوص خود استفاده کرد. در اين ميان، استيو جابز نيز ديد بازار کشش چنين محصولي را دارد و متقاضيان آن زياد هستند، از اين رو سرمايه گذاري و تجارت هر دو استيو با هم شروع شد.
استيو وزنياک را بايد جزو هکرهاي کلاه سفيد دسته بندي کرد. همه روزهاي زندگي هکري وزنياک به ساخت و فروش دستگاه غيرقانوني جعبه آبي منحصر نمي شود. او همراه با استيو جابز با درآمد حاصل از فروش جعبه هاي آبي و همچنين فروش ماشين حساب HP مورد علاقه وزنياک و ون فولکس واگن استيو جابز، نخستين کامپيوتر اپل به نام Apple I را ساختند. آنها با کمک مشاوره هاي بسيار عالي بازاريابي استيو جابز تا جايي پيش رفتند که امروزه يکي از پيشگامان و محبوب ترين شرکت سازنده کامپيوتر به شمار مي روند.

? روبرت تاپان موريس
 

دانشجوي فارغ التحصيل دانشگاه کرنل، روبرت موريس سال 1988 ميلادي چيزي ساخت که باعث شهرت جهاني و ماندگاري تاريخي نامش شد. چيزي که باعث شهرت موريس شده بود، يک کرم کامپيوتري به نام موريس بود. کرم هاي کامپيوتري اين روزها ماهيت مخرب دارند. اما آن زمان موريس که به دليل توليد چنين کرمي مورد محاکمه قرارگرفته بود، ادعا مي کرد اين کرم را براي سنجش ميزان بزرگي اينترنت ساخته است و هدف سوئي از اين کار نداشته.
در دوم نوامبر سال 1988 که اين کرم براي نخستين بار به سيستم هاي کامپيوتري وارد شد، حدود 6 هزار کامپيوتر (حدود 10 درصد کامپيوترهاي متصل به اينترنت آن زمان) را مورد حمله قرار داد. اين کرم بسيار بي خطر به نظر مي رسيد، اما به دليل نقص در الگوريتم تکرار خود، تعداد زيادي کپي از خود مي ساخت. اين مساله باعث اختلال در بالا آمدن يا لود دستگاه ها و در نهايت بازگشت به خود موريس مي شد. سال 1989 ميلادي، موريس نخستين فردي بود که به جرم ايجاد اختلال و سوءاستفاده از برنامه هاي کامپيوتري وتخلف از قانون تحت تعقيب قرار گرفت و در نهايت دستگير شد.

? مارک آبنه ملقب به «فيبر اپتيک»
 

مارک آبنه فردي است که شايد هرگز نام او را نشنيده باشيد. او هرگز به وزارت دفاع ايالت متحده نفوذ نکرده، هيچ سيستم کامپيوتري را هک نکرده و به هيچ بانکي نيز از طريق کامپيوتر دستبرد نزده است. کاري که باعث شهرت او شد، ضربه زدن به AT&T بود. آبنه به عنوان عضوي از شبکه هکرهاي Masters of Destruction (کارشناسان تخريب)، باعث ايجاد اختلال در سيستم هاي مخابراتي AT&T شد. با مختل شدن سيستم تلفني AT&T، بيش از 60 هزار کاربر تلفن براي 9 ساعت مداوم از سرويس مخابرات خارج شدند و امکان برقراري تماس تلفني نداشتند. آنها بلافاصله آبنه را به عنوان مقصر اعلام کردند و سرويس مخفي آمريکا او را دستگير و تجهيزاتش را مصادره کرد. در حاليکه که AT&T اعلام کرد اين اشتباه از طرف خود آنها به وجود آمده است، اما باز آبنه به جرم نفوذ به سيستم هاي مخابراتي و ايجاد اختلال، متهم درجه اول شناخته شد. در نهايت نيز با افزايش جرائمش، به يک سال حبس در زندان فدرال محکوم شد. اين مساله شهرت جهاني «نخستين هکر» را براي مارک آبنه به ارمغان آورد.

? کوين پولسن ملقب به «دانته سياه»
 

يکي از جالب ترين هک هاي تاريخ را فردي به نام کوين پولسن ملقب به «دانته سياه» انجام داده است.
راديوي KIIS FM لس آنجلس به شنونده هاي خود وعده جايزه يک پورشه 944 S2 را به يکصد و دومين تماس گيرنده داده بود. براي قرار گرفتن در رتبه 102 ميان اين همه شرکت کننده در يک برنامه راديويي، پولسن مشهورترين و جالب ترين هک خود را انجام داد. او به خطوط تلفني ايستگاه راديويي لس آنجلس نفوذ کرد و کنترل همه تماس هاي ورودي را به دست گرفت تا مطمئن شود خودش صد و دومين تماس گيرنده خواهد بود. هنگامي که FBI پولسن را تحت تعقيب قرار داد، او مجبور به فرار و مخفي شدن شد. اما هنگام پخش يک شو تلويزيوني مشهور به نام «معماهاي حل نشدني» همه خطوط تلفني آنها را هنگام اجراي زنده برنامه مختل کرد. مي توان پولسن را يکي از زبردست ترين هکرهاي تاريخ دانست. او سرانجام در سال 1991 ميلادي دستگير و به جرائم مختلفي همچون سوءاستفاده هاي کامپيوتري، پول شوئي و تخلف از قوانين متهم شد. اتهام او سنگين ترين حکمي است که تا به امروز براي يک هکر صادر شده است.
جالب اينجا است که او در طول مدت حبس نيز بيکار نماند و به همکاري با FBI پرداخت. وي توانست در 180 پرونده جرايم سايبري به پليس آمريکا کمک کرده و حتي تعدادي از شکارچيان جنسي در شبکه اجتماعي MySpace را به دام بياندازد.

? کوين ميتنيک
 

کوين ميتنيک، از جمله هکرهاي بسيار مشهور تاريخ است. او نخستين فردي است که به دليل انجام هک در فهرست مجرمان تحت تعقيب FBI قرار گرفت. به عنوان کارشناس مهندسي اجتماعي ( social engineering)، ميتنيک فقط کامپيوترها را هک نمي کرد، بلکه ذهن افراد را نيز مورد حمله قرار مي داد. در سال 1979، در سن 16 سالگي، ميتنيک نخستين هک خود را با ورود به سيستم کامپيوتري و کپي کردن نرم افزارهاي تحت مالکيت يک شرکت انجام داد. او از طريق برقراري ارتباط با کارکنان شرکت هاي مختلف با تلفن يا ايميل، آنها را گول مي زد و رمزعبور و ديگر اطلاعات امنيتي را از زير زبانشان مي کشيد.
وي بعد از دوسال و نيم تحت تعقيب بودن، سرانجام دستگير و به 5 سال حبس محکوم شد. جرم او ايجاد اختلال در شبکه هاي تلفني، نفوذ به شبکه هاي کامپيوتري و سرقت نرم افزار اعلام شده بود. در حال حاضر، او تجارت خود را راه اندازي کرده است و مدير شرکت مشاوران امنيتي Mitnick Security Consulting است.

? تسوتومو شيمومارا
 

همان طور که در قسمت اول اين مقاله اشاره کرده بوديم، همه هک ها بد نيستند. همه هکرها نيز کلاه سياه نيستند. تسوتومو شيمومارا يکي از هکرهاي کلاه سفيد است که فعاليت هاي او نه تنها ضرري به کسي وارد نکرده بلکه مفيد نيز بوده است. کارهاي شيمومارا را بايد مديون کوين ميتنيک بدانيم. در سال 1994 ميلادي، کوين ميتنيک تعدادي از فايل هاي شخصي شيمومارا را دزديد و آنها را در دنياي وب پخش کرد. انگيزه انتقام شيمومارا را بر آن داشت تا با استفاده از روش هاي رديابي آنلاين، موقعيت ميتنيک را بيابد و درسي درست و حسابي به او بدهد. او با کشف چنين تکنيکي توانست به FBI براي پيدا و دستگير کردن ميتنيک کمک کند.

? ريچارد سالتمن
 

در ابتداي جواني، ريچارد سالتمن دانشجوي فارغ التحصيل و برنامه نويس فعال در مرکز مطالعات هوش مصنوعي دانشگاه MIT بود. اين مرکز جايي بود که سالتمن با معناي واقعي هک کردن آشنا شد. او يکي از حاميان سرسخت متن باز بودن برنامه ها و سيستم عامل هاي کامپيوتري بود. هنگامي که MIT براي سيستم هاي کامپيوتري دانشجويان و کارمندان خود در بخش علوم کامپيوتري رمزعبور تعيين کرد، اين مساله براي سالتمن ناراحت کننده بود و به همين دليل وارد جنگ مجازي با آنها شد. براي اين کار، رمزهاي عبور کاربران را رمزگشايي کرد اين عمل در سال 1970 کار چندان آساني نبود – و رمزهاي آنها را از طريق ايميلي خالي که محتوايي نداشت برايشان ارسال کرد.
در سال 1980 ميلادي، سالتمن از اينکه بيشتر شرکت هاي توليدکننده نرم افزار، حق تاليف محصولاتشان را مخصوص خود مي دانند و آن را در اختيار ديگران نمي گذارند ناراحت بود. همين موضوع باعث شد او اعتبارنامه عمومي GNU و سيستم عامل GNU را به وجود بياورد. اين سيستم عامل بر پايه يونيکس و کاملا رايگان و متن باز است و با يونيکس هم سازگاري کامل دارد.

? لينوس توروالدز
 

پيرو فعاليت هاي سازنده سالتمن در ارائه خدمات رايگان و متن باز به کاربران، او را بايد يکي از هکرهاي کلاه سفيد دانست. توروالدز نيز يکي ديگر از کلاه سفيدها است. فعاليت هاي هکري او با کومودورهاي قديمي VIC 20 و Sinclair QL شروع شدند. او با هک کردن بازي هاي ويدئويي مي خواست از عملکرد آنها اطلاع کسب کند.
در سال 1991 ميلادي، کامپيوتري با پردازنده اينتل 80386 خريداري کرد و با آن شروع به نوشتن هسته اوليه لينوکس کرد. او ابتدا لينوکس را تحت ليسانس محدود خود بنيان گذاشت، اما بعد آن را تحت گواهي نامه GNU GPL گسترش داد. توروالدز به طور مداوم پشتباني از لينکس کرنل را ادامه نداد اما با ماهيت متن باز بودن اين سيستم عامل و توزيع هاي رايگان آن، اين سيستم رشد کرد و در نهايت تبديل به يکي از سيستم عامل هاي محبوب هکرها شد.
امروزه همه توروالدز را فردي تاثير گذار در دنياي نرم افزار مي دانند و کسي به عنوان هکر از او ياد نمي کند.
منبع:negahbaan.com
ارسال توسط کاربر محترم سايت : haj_ghodrat_allah
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image