تكنولوژي WiFi چيست ؟
WiFi روش بيسيم براي ايجاد و اداره شبكه است كه به آن شبكه سازي 802.11 و شبكه سازي بيسيم نيز گفته مي شود . بزرگترين نقطه قوت WiFi ، سادگي آسان است . شما مي توانيد كامپيوترهاي منزل يا محل كار خود را بدون نياز به سيم به يكديگر متصل كنيد .
اگر در دفتر كار خود يك شبكه داشته باشيد ، روش هاي بسيار زيادي براي اتصال كامپيوترهاي شبكه شما به هم وجود دارد .
WiFi روش بيسيم براي ايجاد و اداره شبكه است كه به آن شبكه سازي 802.11 و شبكه سازي بيسيم نيز گفته مي شود . بزرگترين نقطه قوت WiFi ، سادگي آسان است . شما مي توانيد كامپيوترهاي منزل يا محل كار خود را بدون نياز به سيم به يكديگر متصل كنيد . كامپيوترهايي كه شبكه را تشكليل مي دهند مي توانند تا بيش از 100 فوت از هم فاصله داشته باشند .
در اين مقاله ما در مورد دو جنبه متفاوت WiFi بحث خواهيم كرد . اول ما در رابطه با تكنولوژي پايه كه امكان شبكه سازي WiFi را فراهم مي كند بحث مي كنيم .
سپس در مورد سخت افزار مورد نياز براي ساخت شبكه WiFi توضيحاتي را ارائه مي كنيم و سپس در مسير درك مسائل مرتبط با تنظيم و دسترسي به يك WiFi hotspot در منزل به شما كمك مي كنيم .
? شبكه Walkie_Talkie .
اگر مي خواهيد با شبكه سازي بيسيم در ساده ترين سطح آن آشنا شويد ، يك جفت Walkie_Talkie ارزان قيمت 5 دلاري را در نظر بگيريد . اينها راديوهاي كوچكي هستند كه قادر به ارسال و دريافت امواج راديويي مي باشند . وقتي در يك Walkie_Talkie صحبت مي كنيد ، صداي شما توسط يك ميكروفون دريافت مي شود . سپس به شكل يك فركانس راديويي كد گذاري مي شود و توسط آنتن آن ارسال مي گردد . Walkie_Talkie ديگر مي تواند امواج ارسال شده را توسط آنتن خود دريافت كند ، صداي شما را كه به شكل امواج راديويي كد گذاري شده decode كند و آن را از يك بلند گو پخش نمايد .
يك Walkie_Talkie نمونه مثل اين ، با قدرت سيگنالي در حدود 0.25 وات امواج را ارسال مي كند و برد آنها مي تواند و برد آنها مي تواند به حدود 500 تا 1000 فوت برسد . بياييد تصور كنيم كه شما قصد داريد دو كامپيوتر را با استفاده از تكنولوژي Walkie_Talkie در يك شبكه به هم وصل كنيد :
شما هر دو كامپيوتر با يك Walkie_Talkie تجهيز مي كنيد .
شما براي هر دو كامپيوتر روشي را براي مشخص نمودن اينكه آيا قصد ارسال يا دريافت امواج را دارد معين مي نماييد .
شما روشي را بمنظور تبديل كد هاي باينري ( دودويي ) 0 و 1 ها به دو beep متفاوت كه Walkie_Talkie بتواند آنها را ارسال و دريافت كند و بين beep ها و 0 و 1 ها عمل تبديل به انجام برساند مشخص مي كنيد .
اين سناريو عملاً كار مي كند . تنها مشكلي كه در اين زمينه وجود دارد اين است كه نرخ تبادل داده بسيار آهسته و كند است . يك Walkie_Talkie 5 دلاري براي كار با صداي انسان طراحي شده است ، بنابراين شما نمي توانيد حجم زيادي از داده ها را به اين روش ارسال كنيد . شايد 1000 بيت در ثانيه .
? تكنولوژي راديويي WiFi .
راديوهايي كه در WiFi استفاده مي شود خيلي با راديوهاي بكار رفته در Walkie_Talkie هاي 5 دلاري متفاوت نيست . آنها از توانايي ارسال و دريافت برخوردار هستند . آنها داراي قابليت و توانايي تبديل 0 و 1 ها به امواج راديويي و سپس تبديل آنها به 0 و 1 ها هستند .
سه تفاوت عمده بين راديوهاي WiFi و Walkie_Talkie ها وجود دارد :
راديوهاي WiFi كه با استاندارد هاي 802.11b و 802.11g كار مي كنند در 2.4GHz امواج را ارسال مي كنند ، در صورتيكه آنهايي كه از استاندارد 802.11a تبعيت مي كنند در 5GHz امواج را ارسال مي نمايند . Walkie_Talkie هاي عادي عموماً در 49MHz كار مي كنند . فركانس بالاتر امكان نرخ هاي داده اي بالاتر را فراهم مي كند .
راديوهاي WiFi از تكنيك هاي كد گذاري پيشرفته تري استفاده مي كنند كه بنوبه خود موجب نرخ هاي داده اي بالاتري مي شود . براي 802.11a و 802.11g ، تكنيك بكار گرفته شده ، orth_ogonal freguency_division multiplexing (OFDM) نام دارد . براي 802.11b اين تكنيك با عنوان : Complementary Code Kying(cck) شناخته مي شود .
راديوهاي بكار رفته در WiFi از قابليت تغيير فركانس ها برخوردار هستند .
كارت هاي 602.11b ميتوانند مسيقيماً بر روي هر يك از اين سه باند ارسال شوند ، يا مي توانند پهناي باند راديويي در دسترس را به چندين كانال و hop frequency بين آنها تبديل كنند . مزيت frequency hopping در اين است كه در مقابل اختلال و پارازيت بسيار ايمن تر است و به چندين عدد از كارت هاي WiFi اجازه مي دهد بطور همزمان و بدون ايجاد اختلال در كار هم با يكديگر مكالمه كنند .
بدليل اينكه آنها امواج را با فركانس هاي بسيار بالاتري در مقايسه با Walkie_Talkie ها ارسال مي كنند ، و بدليل تكنيك هاي كدگذاري بكار رفته در آنها ، راديوهاي WiFi مي توانند در هر ثانيه داده هاي بسيار زيادي را اداره و كنترل كنند .
802.11b مي تواند تا 11 مگابيت در ثانيه ( اگر چه 7 مگابيت درثانيه معمول تر است ، و 802.11b در صورتيكه اختلال زيادي وجود داشته باشد تا كمتر از 1 يا 2 مگابيت در ثانيه تنزل مي كند ) را handle كند . 802.11g و 802.11a مي توانند تا 54 مگابيت در ثانيه را handle كنند ( اگر چه 30 مگابيت در ثانيه معمول تر است ) .
شما ممكن است از اينكه نامگذاري از كجا نشات گرفته است دچار كنجكاوي شويد . انستيتوي مهندسان الكتريك و الكترونيك استانداردها را ايجاد مي كند ، و آنها اين استانداردها را به شكل منحصر به فردي شماره گذاري مي كنند . استاندارد 802.11 شبكه هاي بيسيم را در بر مي گيرد . حروف b،a و g به سه نوع استاندارد متفاوت اشاره مي كنند :
802.11b اولين نسخه اي بود كه به بازار مصرف رسيد و كندترين و ارزان قيمت ترين در بين اين سه استاندارد محسوب مي شود . همانگونه كه در بالا اشاره شد ، 802.11b در 2.4GHz ارسال مي شود و مي تواند تا 11 مگابيت در ثانيه را كند .
802.11a نسخه بعدي اين استاندارد بود كه در 5GHz عمل مي كند و قادر است تا 54 مگابيت در ثانيه را handle كند .
802.11g تلفيقي از هر دو مورد قبل است كه در 2.4GHz عمل مي كند اما داراي سرعت 54 مگابيت در ثانيه اي 802.11a است .
خوشبختانه ، تمام اين تكنولوژي هاي راديويي در كارت WiFi گنجانده شده است كه كاملاً هم مخفي است . در واقع ، WiFi ، يكي از ساده ترين تكنولوژي هايي است كه شما از آن استفاده كرده ايد
? اضافه كردن WiFi به يك كامپيوتر .
يكي از بهترين چيزها در مورد WiFi سادگي آن است . تعداد زيادي از laptop هاي جديد با كارت WiFi توكار به بازار عرضه شده اند ـ ـ در بسياري از موارد شما براي شروع كار با WiFi مجبور به انجام هيچ كاري نيستيد . همچنين افزودن يك كارت WiFi به يك laptop قديمي تر يا به يك كامپيوتر روميزي بسيار ساده است . كاري كه بايد انجام دهيد عبارت است از :
يك كارت شبكه 802.11b ، 802.11a يا 802.11g بخريد . 802.11g از مزيت سرعت هاي بالاتر و قابليت كار و تطابق مناسب در تجهيرات 802.11b برخوردار است .
براي يك laptop ، اين كار بطور معمول يك كارت PCMCIA كه آن را در شكاف PCMCIA كامپيوتر قابل حمل خود قرار مي دهيد خواهد بود . يا مي توانيد يك آداپتور بيروني كوچك خريداري كنيد و آن را به يك درگاه USB وصل كنيد .
براي يك كامپيوتر رو ميزي ، شما مي توانيد يك كارت PCI كه آن را در داخل كامپيوتر نصب مي كنيد خريداري كنيد و يا يك آداپتور بيروني كوچك كه مي توانيد از طريق كابل USB آن را به كامپيوتر متصل كنيد تهيه نماييد .
كارت را نصب كنيد .
درايورهاي كارت را نصب كنيد .
به hotspot دسترسي پيدا كنيد .
يك hotspot عبارت است از يك نقطه براي يك شبكه WiFi كه يك جعبه كوچك است كه به اينترنت متصل شده است . اين جعبه شامل يك راديوي 802.11 است كه مي تواند بطور همزمان با بيش از 100 كارت 802.11 صحبت كند . در حال حاضرWiFi hotspot هاي زيادي در مكان هاي مثل رستوران ها ، هتل ها ، كتابخانه ها و فرودگاه ها وجود دارد . شما همچنين مي توانيد hotspot خودتان را به روشي كه ادامه اين مقاله خواهيد ديد در منزل ايجاد كنيد .
منبع: http://www.maghaleh.net ارسال مقاله توسط کاربر محترم سايت : jazereyearam