تاکيد بر مصرف کالاي ايراني ، فقط توصيه اي براي مصرف کنندگان نيست . بلکه توليد کننده هم بايد با ارائه کيفيت برتر و قيمت پايين تر ، اجاره ندهد که مشتريان به کالاي خارجي تمايل پيدا کنند .چه بخواهيم و چه نخواهيم پديده شوم قاچاق در کشور ما وجود دارد و آثار و عوارض سوء آن در همه جنبه هاي اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي کشور قابل مشاهده است . براي برکندن ريشه شوم قاچاق کالا ، بايد دست به دست هم بدهيم و از راه هاي درست وارد شويم تا بتوانيم جلوي آآن را بگيريم . شايد اصلي ترين گامهاي دست يافتن به اين هدف را بتوان به صورت زير خلاصه کرد :
? دست از کالاي ايراني برنداريم
تاکيد بر مصرف کالاي ايراني ، فقط توصيه اي براي مصرف کنندگان نيست . بلکه توليد کننده هم بايد با ارائه کيفيت برتر و قيمت پايين تر ، اجاره ندهد که مشتريان به کالاي خارجي تمايل پيدا کنند . توليد کننده بايد مصرف کننده را محترم بشمارد و کالاي مرغوب به اوبدهد و مصرف کننده هم بايد تا جنس ايراني هست ، جنس خارجي نخرد . البته به اين معناي آن نيست که مردم ، چشم بسته کالاي نامرغوب و گران بخرند . بلکه منظور اين است که مشتريان ضمن خريد کالاي داخلي ، عيب و ايراد آن را هم بگيرند ، انتقاد کنند و به توليد کنندگان داخلي براي بهبود کيفيت فشار بياورند ولي دست از کالاي ايراني برندارند و از سوي ديگر همه دستگاههاي اجرايي و تصميم گير بايد از توليد داخلي و توليد کمنده ايراني حمايت جدي نمايند .
? خريد کالاي ايراني ؛ افتخار ملي
در مبارزه با قاچاق بايد از همه راه کارهاي فرهنگي ، سياسي ، اقتصادي ، حقوقي ،جزايي و ..... بهره جست . قاچاق يک پديده چند بعدي است و مبارزه بايد همه ابعاد آن را فرابگيرد . در اين مبارزه بايد از کار فرهنگي ، تبليغات و آماده سازي فکر و رفتار نوجوان و حتي کودکان بهره جست و از تاثير رسانه هاي ديداري و شنيداري و مکتوب براي اصلاح رفتار اجتماعي استفاده کرد . در اين ميان آموزش و پرورش ، وزارت ارشاد ، صداو سيما، دستگاههاي آموزش عالي ، مطبوعات و.... مي توانند نقش مهم و ارزنده خود را در اين راه ايفا کنند تا ايراني با افتخار از کالاي ايراني استفاده کند .
? خريد کالاي قاچاق – نابودي فرصتهاي شغلي
بعضي تصور مي کنند قاچاق فقط در مرز قاچاق است ! اين حرف درست مثل اين مي ماندد که بگوييم اگر قاتل فقط در محل قتل دستگير شود ، قاتل است و اگر از محل جنايت خارج شود . ديگر قاتل نيست .کالايي که از طريق غير قانوني وارد شده و عوارض آن پرداخت نشده يا با مدارک جعل شده ، به طور ناقص پرداخت شده ، قاچاق است ، حتي اگر در سطح شهرو بازار باشد و وزارت بازرگاني موظف است با شناسايي اين کالاها در سطح بازارهاي کشور، جلوي فروش آن را بگيرد؛ چرا که خريد کالاهاي قاچاق برابر است با نابودي فرصتهاي شغلي و اگر کالاهاي قاچاق به وفور عرضه نشود خريد آن نيز کاهش مي يابد .
? خريد کالاي ايراني ، تشويق اقتصاد ملي
کسي که مي خواهد براي راه اندازي صنعت ، کشاورزي و يا دامپروري سرمايه گذاري کند ، بايد مطمئن باشد که با ورود افراد متقلب و متخلف به بازار و واردات بي رويه قاچاق ، توليد او تحت فشار رقابت ناسالم ، به تعطيلي نخواهد کشيد .
بازرگان و تاجري که سرمايه خود را به بازار مي آورد .بايد مطمئن باشد که با واردت قاچاق يا ورود اجناس تقلبي به بازار توسط قاچاقچيان ، ورشکست نمي شود . مصرف کننده اي هم که بازار مي رود مي خواهد ، مطمئن باشد که در کيفيت و قيمت ، سرش کلاه نمي گذارند . لازمه همه اينها نظارت دقيق دولت است .
در کشور هايي که اقتصاد قوي دارند . حتي انجام معاملات کوچک به دور از ديد دولت ، امري غير ممکن است اما در کشورهايي که اقتصاد ضعيف دارند به راحتي مي توان حتي با چمدان ،انبوه پول نقد را جابجا وبا آن معامله مخفي ترتيب داد !
? همه با هم کالاي ايراني
براي ريشه کن کردن قاچاق در کشور ، نمي توان همه چيز را به حال خود رها کرد و اجازه داد فساد فراگير شود ، آن وقت با استفاده از زور و مجازات به برخورد با آن پرداخت . همه دستگاههاي دولتي وظيفه دارندد با اقدامات پيشگيرانه ،اجاره شکل گيري تخلف را ندهند ودامنه قاچاق را محدود کنند ، در آن صورت هر چند نمي شود برخورد قضايي و انتظامي را تعطيل کرد،ولي طبيعي است که اين برخوردها چاره ساز نخواهد بود .
? بازدارندگي و پاسداري از حقوق مصرف کنندگان
مجازات و تنبيهات نه تنها بايد قاطعانه اجرا شود ، بلکه بايد شديد و بازدارنده باشد . اين درست نيست که با متخلفان کوچک فورا ً برخورد شود و مجازات شوند و اموالشان مصادره شود ، اما قاچاقچيان بزرگ و مفسدان اقتصادي دانه درشت در امان باشند و با هزار ترفند ، خود را از مجازات در امان نگهدارند . مجازات متخلفانن کوچک لازم است اما کافي نيست . چرا بايد متخلفان کم اهميت با سرعت مجازات شوند ، ولي رسيدگي به پرونده هاي بزرگ ، ماه ها و سال ها به طول بيانجامد و در نهايت هم به نتيجه اي نرسد ؟!
آنچه مسلم است بازدارندگي به نوعي حمايت و پاسداري از حقوق مصرف کنندگان است.
? حمايت از کالاي ايراني ، پاسداري از اقتصاد ملي
اگر مي خواهيم مردم گرفتار قاچاق نشوند ، بايد از کالاي ايراني به طور بي شائبه حمايت کنيم چرا که حمايت از توليدات داخلي پاسداري از اقتصاد ملي و تداوم راه شهيدان است ؛ لذا ابتدا دولت بايد دامان خودش را از آلودگي به معضل قاچاق پاک نگه دارد . گمرک ،نيروي انتظامي ، دستگاه قضايي ، سازمان نظارت و بازرسي تعزيرات حکومتي بايد در نهايت پاکي ، سلامت و درستکاري عمل کنند . با رسيدگي به موضوع معيشت مرزبانان ، کارکنان گمرک ، قضات و ماموران تعزيرات ، مي توان به اين منظور رسيد . اگر هم تخلفي از جانب آنان مشاهده شد بايد قاطعانه تنبيه شوند .
? مصرف کالاي خارجي – بي کاري جوانان ايراني
کنترل مرزها به عنوان مبدا ورود وخروج قاچاق ، هميشه به عنوان رکن مبارزه محسوب مي شود . رسيدگي به وضع زندگي مردم مرزي بسيار مهم است . نبايد اجاره داد مرزنسينان ما در محروميت باقي بمانند و به ابزار دست قاچاقچيان تبديل شوند .که خود باعث محروم تر شدن آنان مي شوند و نبايد با مصرف کالاهاي خارجي که منجر به بي کار شدن جوانان ايراني مي شود به محروميت جوانان مرزنشين دامن زد بلکه با ايجاد مشاغل متعدد در روستاهاي مرزي بايد جلوي روز اوردن مردم به قاچاق را بگيريم . در مرزهاي دريايي هم ، تردد وسايل بايد ساماندهي شود و مثل رفت و آمدهاي هوايي و جاده اي منظم شود تا بي انضباطي ها و تخلفات قابل پيگيري باشند .
همه دستگاه ها بايد هماهنگ حرکت کنند و اجازه ندهند متخلفان از شکاف هاي ميان آآنان استفاده کنند همه دستگاهها بايد سليقه ها را کنار بگذارند و بر اساس يک دستورالعمل رفتار کنند . حتي اگر تصميمي از نظر آنها اشتباه است و يا با سليقه آنان موافق نيست ، وقتي همه يکپارچه عمل کنند ، غلط يا درستي آن تصميم خيلي زود روشن مي شود . همه بايد بدانند که راه اصولي مبارزه با قاچاق و مصرف بي رويه کالاهاي خارجي و مقابله صحيح با بحرانهاي بيکاري ، مصرف کالاي داخلي است که اشتغال فرزندانمان و بيکاران جامعه را تضمين مي نمايد .
ارسال توسط کاربر محترم سايت : omidayandh