جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
مهم ترين موانع تصميم گيري
-(8 Body) 
مهم ترين موانع تصميم گيري
Visitor 438
Category: دنياي فن آوري
تصميم گيري مهم ترين ، دشوارترين و پرخطرترين وظيفه يک مدير اجرايي است . اتخاذ تصميم گيري اشتباه و نامناسب گاه لطمات و زيان هايي جبران ناپذير به يک شرکت يا فرد پديد مي آورد و حتي ممکن است موجب نابودي آن گردد . شايد اين پرسش در ذهن شما مطرح شود که علل و عواملي که در اتخاذ تصميم هاي اشتباه نقش دارند کدام ها هستند . در بسياري از موارد ، شيوه تصميم گيري است که در اين امر دخيل است .
براي مثال مدير اجرايي در هنگام اتخاذ تصميم از ديگر گزينه ها – تصميماتي – که مي توانسته انتخاب يا اتخاذ کند به طور روشن و کامل مطلع نبوده ، اطلاعات کافي و صحيح در اختيار نداشته و يا ميزان فوايد و ضررهاي حاصل از اتخاذ تصميمي خاص به دقت ارزيابي نشده بوده است . هر يک از عوامل مي تواند به اتخاذ تصميمي نامناسب يا غلط منجر بشود . اما گاهي از اوقات مشکل اصلي در روند تصميم گيري نيست بلکه ذهنيت تصميم گيرنده است که باعث تصميم گيري اشتباه و زيان بار مي شود . شيوه و چگونگي کار مغز بشر گاه زمينه را براي ارتکاب اشتباه در امر تصميم گيري فراهم مي آورد .
محققان طي پنجاه سال گذشته در باره چگونگي کار مغز در هنگام تصميم گيري به مطالعه و بررسي پرداخته اند . اين تحقيقات که هم به صورت نظري و هم به صورت عملي صورت پذيرفته است نشان مي دهند که ما براي مواجه شدن و رفع پيچيدگي که ذاتا در امر تصميم گيري وجود دارد ، به طور ناخودآگاه بر طبق عادت و روش هاي هميشگي عمل مي کنيم ! اين عادات که به يابندگي (شيوه اي براي حل مشکلات که در آن ما از تجارب گذشته استفاده مي کنيم و سعي داريم شيوه هاي عملي يافتن راه حل را بيابيم) شناخته مي شوند ، در اکثر شرايط موقعيت ها به کمک ما مي آيند و ما از آنها استفاده مي کنيم .
براي مثال در تخمين مسافت ذهن ما به طور مکرر و از روي عادت ميزان وضوح جسم را به دوري يا نزديکي آن ربط مي دهد . هر چه جسم موردنظر واضح تر ديده شود . نزديک تر به نظر مي آيد و برعکس هر چه مبهم تر باشد دورتر محسوب مي گردد . ما در زندگي روزمره خود بارها مجبور مي شويم مسافت ها را تخمين بزنيم و همين ميان بر ذهني ساده در اين امر بسيار به ما کمک مي کند .
اين شيوه درست مانند ديگر شيوه هايي که ما از روي عادت مورد استفاده قرار مي دهيم غير قابل اطمينان و انکاست . براي مثال در روزهاي که هوا آلوده يا مه آلوده است چشمان ما ذهن و مغز ما را فريب مي دهند . در اين روزها ما هنگام تخمين مسافت ها اشتباه مي کنيم و فاصله اجسام را بيش تر از ميزان واقعي تخمين مي زنيم .
چون اختلال هايي که در نتيجه استفاده از اين شيوه مسافت يابي رخ مي دهند در اغلب موارد خطرناک هستند ، ما براي اجتناب از اين خطرات مي توانيم از به کارگيري اين روش صرف نظر کنيم . بايد گفت اشتباه در تخمين مسافت از سوي خلبان ها گاه نتايج فاجعه بار در بردارد به همين دليل است که خلبان ها براي استفاده از معيارهاي عيني مسافت ها ، آموزش ويژه مي بينند .
محققان يک مجموعه اين گونه اشتباهات را که در روش تفکر ما در هنگام تصميم گيري به وجود مي آيد ، مشخص ساخته اند . برخي از اين اشتباهات درست مانند اشتباهاتي که در تخمين مسافت بروز مي کند ، حاصل اشتباه حواس ما هستند و برخي ديگر ظاهرا" حاصل ناهنجاري هاي غيرمنطقي در تفکر ما هستند . بايد گفت ما آنچه موجب مي شود اين دام ها جنبه خطرناک پيدا کنند نامرئي بودن آنهاست . چون اين گونه دام ها در روند تفکر ما پهن شده اند ، ما حتي هنگامي که در آنها گرفتار مي شويم ، متوجه شان نمي شويم .
براي مديران اجرايي که موفقيت شان به تصميم گيري هاي هر روزه وابسته است دام هاي ذهني و روانشناختي به ميزان قابل ملاحظه خطرناک هستند . اشتباه در تصميم گيري که حاصل افتادن در اين دام است گاه باعث عدم کارايي و تضعيف همه فعاليت ها و امور ، از توليد محصول جديد گرفته تا استراتژي خريد و برنامه ريزي سلسله وار مي گردد . اگر چه هيچ کس نمي تواند ذهن خود را از خطر افتادن در اين دام ها مصون نگه دارد ، اما همه مي توانند خلبان ها را الگو قرار داده و براي درک اين دام ها و اجتناب از آنها آموزش هاي لازم را ببينند .
ممکن است يک سلسله دام هاي ذهني و روانشناختي موجب اتخاذ تصميم هاي اشتباه در امور تجاري و اقتصادي گردند . در اين مقاله سعي در اين بوده که هم در مورد ويژگي ها و علل وجود اين دام ها توضيحاتي داده شود و هم راه هايي معرفي و پيشنهاد شوند تا مديران با استفاده از آنها بتوانند خود را در مقابل آنها مصون نگهدارند .
بسيار مهم است که يادآوري کنيم ، آگاهي از ماهيت و منشا دام هاي ذکر شده ، همواره بهترين راه محافظت از خود است . آن دسته از مديران اجرايي که سعي دارند با اين دام ها و شکل هاي گوناگوني به خود مي گيرند ، آشنا شوند ، بهتر از ديگر مديران قادرند تضمين نمايند که تصميمات شان به اندازه کافي صحيح و معقول و توصيه هاي زيردستان هم قطاران قابل اتکا هستند .
منبع: پايگاه اطلاع رساني مديران ايران
ارسال توسط كاربر محترم : mohammad_3
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image