جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
اينترنت ايران،‌ اينترنت ترکيه
-(1 Body) 
اينترنت ايران،‌ اينترنت ترکيه
Visitor 660
Category: کامپيوتر
چندي پيش يکي از کشورهاي کوچک همسايه، پنجمين کشور از نظر سرعت اينترنت در جهان شناخته شد [ گزارش موسسه آماکاي] . منظورم از “کشور کوچک همسايه” امارات است؛ با 83 هزار کيلومتر مربع مساحت و 5 ميليون نفر جمعيت. رتبه‌بندي‌هاي مربوط به اينترنت پر سرعت که بين 185 کشور جهان صورت گرفت نشان مي‌دهد ايران رتبه اش 176 شده [Speedtest.net] .

هر چقدر هم که انتظار داشته باشيم ايران با تاريخ و تمدن چند هزار ساله و عزم ملي که در اختيار دارد از امارات که فقط نيم قرن از عمرش مي‌گذرد، برتر باشد، اما بايد توجه داشته باشيم که ميزان سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي در امارات و جمعيت و مساحت آن براي مقايسه با ايران تناسبي ندارد.

براي اينکه نسبت به وضعيت اينترنت کشور در مقايسه با کشورهاي همسايه آگاه شويم بايد همسايه‌اي را انتخاب کنيم که از لحاظ جمعيتي، مساحتي و فرهنگي اگر در يک رده نباشيم اما نزديک به هم باشيم. با توجه به اين گزينه‌ها شايد ترکيه بهترين گزينه باشد.

ترکيه يک کشور اوراسيايي است؛يعني آسيايي- اروپايي است. اين کشور مستطيل شکل حدود 655 هزار کيلومتر مربع مساحت دارد و آخرين آمارها در سال 2010 [ IWS ]نشان مي‌دهد جمعيتش از 77 ميليون و 800 هزار نفر گذشته است. از اين ميزان جمعيت، تعداد کاربران اينترنت در اين کشور به35 ميليون نفر مي‌رسد. سال 2008 آمارها [ اداره کل ارتباطات وزارت حمل و نقل و ارتباطات ترکيه] نشان داد که تعداد کاربران اينترنت پر سرعت در ترکيه حدود 5 ميليون و 300 هزار نفر است. اين جمعيت در آن سال توانست ضريب نفوذ اينترنت پر سرعت را در ترکيه به 16/7 صدم درصد برساند. همان سال ضريب نفوذ اينترنت – به طور کلي- در اين کشور 45 درصد اعلام شد. جالب است بدانيد سرعت اينترنت در ترکيه از يک مگابيت بر ثانيه تا 16 مگابيت بر ثانيه مي‌رسد.

حالا برويم سراغ گربه يک ميليون و 650 کيلومتر مربعي خودمان که بيش از 76 ميليون و 900 هزار نفر جمعيت دارد. در دل اين جمعيت بيش از 33 ميليون و 200 هزار نفر کاربر اينترنت است. تنها کمي بيش از 4 درصد از اين کاربران از اينترنت پر سرعت استفاده مي‌کنند؛ يعني کمي بيش از يک ميليون و 400 هزار نفر. اين در حالي است که بيش از 15 درصد کاربران اينترنت در ترکيه از اينترنت پر سرعت بهره مي برند. آمارهاي سال 2010 [IWS ] نشان مي‌دهد ضريب نفوذ اينترنت در ايران ( 2/43 دهم درصد) تفاوت چنداني با ضريب نفوذ اينترنت در ترکيه (45 درصد) ندارد. اما ضريب نفوذ اينترنت پر سرعت با توجه به تعداد کاربرانش در ايران و ترکيه نشان دهنده جايگاه نامناسب ما در مقابل بيشتر کشورهاي منطقه است؛ ايران 4/1 دهم درصد، ترکيه 16/7 صدم درصد؛ آن هم در سال 2008. نه تنها تعداد کاربران اينترنت پر سرعت ايران نسبت به ترکيه، بلکه سرعت اينترنت در ايران نسبت به ترکيه قابل توجه است. پيش از اين اشاره کردم که سرعت اينترنت در ترکيه از يک مگابيت بر ثانيه تا 16 مگابيت بر ثانيه است. در ايران ما داراي سرعتي بين 128 کيلوبيت بر ثانيه تا يک مگابيت بر ثانيه هستيم. يعني حداکثر سرعت معمول کاربران اينترنت در ايران، حداقل سرعت کاربران اينترنت در ترکيه است.

در آمارها تعداد مدارس متصل به اينترنت نيز قابل توجه است. اين آمار در ايران (سخنراني وزير ارتباطات در روز جهاني ارتباطات) به 17 هزار مدرسه مي رسد. فکر مي‌کنيد در ترکيه چند مدرسه به اينترنت متصل هستند؟ 30 هزار مدرسه.

با مرور اين آمار مي‌بينيم که تعداد کاربران اينترنت پر سرعت ترکيه حدود چهار برابر ايران ( 8/3 برابر)، سرعت اينترنت در ترکيه ( در بهترين شرايط و بيشترين سرعت) حدود 16 برابر ما و تعداد مدارس متصل به اينترنت در ترکيه نزديک به دو برابر ايران است. در حالي که ميزان تفاوت جمعيت کاربران اينترنت در ايران و ترکيه به 2 ميليون نفر هم نمي‌رسد.

به آمارها که نگاه کنيم مي‌توانيم متوجه شويم در حوزه اينترنت پر سرعت مقابل کشورهاي همسايه‌مان، يک کشور عقب افتاده محسوب مي‌شويم. اما تصويري که از ايران در سند چشم‌انداز 20 ساله کشور (1404) ترسيم شده اين است که دومين کشور منطقه در زمينه فناوري باشد.

همچنين پيش‌بيني شده 60 درصد خانوارها، دستگاه‌هاي اجرايي و کل کسب و کار به اينترنت پر سرعت دسترسي پيدا کنند. اين در حالي است که امسال در آستانه آخرين دهه صده 13، ما داراي جايگاه پانزدهم منطقه خاورميانه در حوزه اينترنت پر سرعت هستيم. همسايه کوچک‌مان، امارات پنجمين کشور دنياست و ترکيه در سرعت 16 برابر از ما جلوتر است.حالا ما فقط عقب افتاده‌اي هستيم که مهم‌ترين دغدغه‌مان در حوزه اينترنت، ملي بودن آن است؛ مايي که هنوز سرعت‌مان براي کاربران در نهايت از يک مگابيت فراتر نمي‌رود، نگران پاک بودن اينترنت مللي هستيم که گاهي تا 30 مگابيت بر ثانيه سرعت دارند. گربه ما ايران نگران چيزي است که به آن دست نيافته و مي‌گويد ناپاک است.
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image