جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
ارزيابي بازار محصولات ديجيتالي پس از هدفمندي يارانه‌ها
-(4 Body) 
ارزيابي بازار محصولات ديجيتالي پس از هدفمندي يارانه‌ها
Visitor 839
Category: کامپيوتر
موضوع پرداخت مستقيم يارانه‌ها از هفته گذشته وارد فاز اجرايي خود شد و به واسطه آن يارانه‌هاي اعمال شده روي حامل‌هاي انرژي به صورت پلکاني حذف مي‌شود. همين مساله باعث مي‌شود تا از اين پس مشترکان کالاهاي مصرفي به خصوص آن‌دسته از مشترکاني که کالاهاي آنها به نوعي با انرژي‌هاي مصرفي سر و کار دارند با دقت بيشتري به استفاده از اين نوع وسايل بپردازند.

در اين بين شايد سوالي که ذهن بسياري از کاربران لوازم ديجيتالي را به خود مشغول ساخته است اين باشد که آيا کالاهايي که از آن استفاده مي‌کنند کالاهايي با مصرف انرژي بالا است يا پايين؟ يا اينکه از کجا بايد بفهمند کالاهايي که از اين پس قصد خريد آنها را دارند در چه رده‌اي از مصرف انرژي قرار دارند؟ آيا با اعمال قانون هدفمند شدن يارانه‌ها تغييري در قيمت کالاهاي حوزه ديجيتالي نيز ايجاد مي‌شود يا خير؟

لوازم صوتي و تصويري ارزان مي‌شوند

ابراهيم درستي، رييس اتحاديه صنف لوازم صوتي و تصويري و تلفن همراه در اين باره مي‌گويد: با هماهنگي اي که با شرکت‌هاي واردکننده و توليدکننده صورت گرفته است، خوشبختانه افزايش قيمتي در فروش کالاهاي لوازم صوتي و تصويري نخواهيم داشت. در حال حاضر قيمت‌ها در يک ثبات کامل قرار داشته و در حال حاضر بهترين زمان براي خريد مصرف‌کننده است.

اجناسي که واحدهاي صنفي در حال حاضر توزيع مي‌کنند طبيعتا اجناسي است که از شرکت‌هاي واردکننده دريافت مي‌کنند بر همين اساس مصوبات مربوط به بخش انرژي يعني کالاهايي که مصرف پايين تري داشته باشند توسط واردکنندگان رعايت شده و صرفا هم اينگونه از کالاها وارد مي‌شود.
وي ادامه مي‌دهد: در حال حاضر با هماهنگي‌هايي که بين وزارت بازرگاني و وزارت صنايع صورت گرفته است در مدخل ورودي کالاها به داخل کشور، مصرف انرژي کالاها سنجيده شده و به دنبال آن کالاهايي که مصرف انرژي زيادي داشته باشند، عودت داده مي‌شود. به عنوان مثال در بخش تلويزيون‌هاي وارداتي ما کم‌مصرف‌ترين کالاها را در بين تلويزيون‌هاي ال‌اي‌دي و ال‌سي‌دي شاهد هستيم.

رييس اتحاديه لوازم صوتي و تصويري مي‌افزايد: به طور کلي بحث انرژي يکي از مباحث مورد تاکيد بسياري از توليدکنندگان جهاني است و بر همين اساس و با توجه به روند رو به تغيير تکنولوژي‌هاي جهاني همواره شاهد روي کار آمدن مدل‌هاي جديدي هستيم که نسبت به مدل‌هاي قبلي يا نسل‌هاي قبل‌تر از خود از مصرف انرژي كمتري برخوردار هستند؛ چرا که اگر ما هم اکنون تصميم به صرفه‌جويي در بخش انرژي گرفتيم صاحبان فناوري براي کسب بازارهاي جهاني از خيلي پيش‌تر با به‌کارگيري شيوه‌هاي نوين سعي در پايين آوردن مصرف انرژي از يک سو و کاهش آلودگي‌هاي زيست محيطي متصاعد از کالاهاي خود از سوي ديگر شده‌اند. بر همين اساس اگر هم اکنون به روند توليدي شرکت‌هاي جهاني نگاه کنيم در مي‌يابيم که در بين آنها رقابت تنگاتنگي براي توليدات کالاهاي سبز يا کالاهاي حامي‌محيط زيست وجود دارد.

درستي ادامه مي‌دهد: کليه شرکت‌هاي واردکننده لوازم صوتي، تصويري و تلفن همراه در کنار واحدهاي صنفي و مغازه‌هاي توزيع‌کننده عضو اتحاديه لوازم صوتي، تصويري و تلفن همراه هستند و ما قانوني داريم که هم‌اکنون تمامي‌ واردکنندگان الزاما بايد از اتحاديه پروانه کسب داشته باشند بر همين اساس اکثريت واردکنندگان ما نيز جواز کسب هم دارند؛ چرا که اجناسي که وارد مي‌کنند بايد از طريق فروشگاه‌هاي عضو اتحاديه توزيع کنند. در نتيجه با توجه به مسائل مطرح شده از سوي بازرسان اتحاديه به طور مرتب و تصادفي مورد بازرسي قرار مي‌گيرند.

درستي تنها افزايش قيمت در بخش لوازم ديجيتالي را منوط به نوسانات ارزي عنوان مي‌کند و مي‌گويد: همان‌طور که مي‌دانيد، روند عرضه لوازم ديجيتالي به شکلي است که همواره با آمدن فناوري‌هاي جديد و عرضه آنها در بازار، فناوري‌هاي قبلي با کاهش قيمت روبه‌رو مي‌شوند و به طوري کلي ما هيچ وقت در بخش لوازم ديجيتالي شاهد افزايش قيمت نخواهيم بود، مگر آنکه در برخي از مواقع که آن هم بسيار نادر بوده و سريعا نيز مرتفع مي‌شود، نوسانات ارزي و مشکلاتي که در بخش حواله‌هاي ارزي به وجود مي‌آيد باعث اندکي افزايش قيمت شود.

کاهش مصرف نقل بازار

همانطور که گفته شد فناوري‌هاي جديد در بخش لوازم خانگي از سال‌ها پيش به سمت کاهش مصرف انرژي رفته است و با روي کار آمدن ال‌سي‌دي و ال‌اي‌دي‌ها در بخش لوازم تصويري خواه ناخواه انرژي کمتري نسبت به تلويزيون‌هاي سي‌آر‌تي يا تلويزيون‌هاي لامپي قديمي‌مصرف مي‌شود.

در بخش لوازم کامپيوتري نيز وضع به همين منوال است؛ به طوري که در قسمت کامپيوترهاي روميزي توليدکنندگان مطرح جهاني مادربورد همچون گيگابايت يا اسوس از سال‌ها پيش به سمت تکنولوژي‌هايي رفته‌اند که مصرف انرژي كمتري داشته باشند.

مانيتورهاي کامپيوترهاي روميزي نيز از سال‌ها قبل و با روي کارآمدن ال‌سي‌دي مانيتورها علاوه بر صرفه‌جويي در مصرف انرژي، فضاي کمتري را نيز از کاربران اشغال مي‌کنند. در کنار کامپيوترهاي روميزي، فراگير شدن نت‌بوک‌ها يا همان لپ‌تاپک‌ها (لپ‌تاپ‌هاي کوچک) به واسطه کوچک شدن صفحه نمايش از يک سو و به کار رفتن تکنولوژي ال‌اي‌دي در بخش نمايشگر از سوي ديگر مصرف انرژي کاهش پيدا کرده است. در نتيجه مي‌توان نتيجه گرفت که خواه ناخواه به‌کارگيري لوازم جديد الکترونيکي چه در بخش لوازم صوتي و تصويري و چه در بخش لوازم کامپيوتري همواره با کاهش انرژي روبه‌روخواهد بود.

هر چند که تا پيش از اعمال قانون هدفمند شدن يارانه‌ها به نظر مي‌رسيد که بازار کالاهاي مصرفي با افزايش قيمت روبه‌رو مي‌شد، اما در عمل و پس از اعمال اين قانون نه تنها قيمت‌ها در بخش لوازم ديجيتالي و الکترونيکي تغييري نکرده است، بلکه در بسياري از موارد نيز به نظر مي‌رسد که استقبال مخاطبان به خريد لوازم کم‌مصرف باعث شده تا قيمت‌ها در اين بازار با کاهش نيز روبه‌رو باشد.

اگر طي يک هفته گذشته و به‌خصوص در روزهاي ابتدايي اعمال قانون هدفمندي رايانه‌ها، سري به بازارها يا مراکز بورس لوازم الکترونيکي زده باشيد، قطعا شما نيز با انبوهي از مخاطبان جديد در اين بازارها روبه‌رو شده‌ايد. فروشندگان بازار در اين باره معتقدند که بسياري از مخاطبان با دريافت مبالغ يارانه‌هاي خود تصميم به خريد لوازم تصويري کم‌مصرف‌تر گرفته‌اند تا بتوانند در آينده بيشتر در هزينه‌هاي مربوط به مصرف انرژي الکتريکي خود صرفه‌جويي کنند، در نتيجه شلوغي بازار در اين ايام بيشتر به اين دليل است.

از سوي ديگر، کارشناسان و منابع بازاري پيش‌بيني مي‌کنند که روند نزولي قيمت‌ها در بخش کالاهاي الکترونيکي همچنان ادامه داشته باشد؛ چرا که اگر تب موجود در بازار اين نوع از کالاها نيز بخوابد با توجه به آنکه در چند ماه آينده بيشتر خريدهاي مردم روي کالاهاي مصرفي خواهد بود شايد کالاهاي لوکس که لوازم ديجيتالي نيز جزو آنها هستند با استقبال کمتري روبه‌رو شوند، اما در آن سوي بازار آمدن مدل‌هاي جديد به بهانه سال نو ميلادي و به دنبال آن، سال نو شمسي باعث مي‌شود که فروشندگان کالا با کاهش قيمت‌ اقدام به فروش اجناس خود کرده تا بتوانند مدل‌هاي جديد را به بازار عرضه کنند.

به هر حال به نظر مي‌رسد که دولت نيز در اين بخش بيکار ننشسته است و با اعلام سايتي اينترنتي مردم را ترغيب به تعويض کالاهاي الکترونيکي خود کرده است تا در آينده بتوانند مديريت صحيح‌تري در بخش انرژي‌هاي مصرفي الکتريکي داشته باشند. هر چند که در بين کالاهاي اين سايت تنها برندهاي ساخت داخل به چشم مي‌خورد، اما در کل و با توجه به شلوغي بازار لوازم صوتي تصويري به نظر مي‌رسد که فعلا فصل، فصل خريد است.
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image