جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
بزرگ‌ترين چالش‌هاي جهان ديجيتال
-(5 Body) 
بزرگ‌ترين چالش‌هاي جهان ديجيتال
Visitor 823
Category: کامپيوتر
از حمله به سايت صندوق بين‌المللي پول گرفته تا سرقت اطلاعات شخصي کاربران شبکه PlayStation شرکت Sony و کاربران Sega؛ همه و همه اتفاقاتي هستند که اين روزها نگراني افراد مختلف در سرتاسر دنيا را به دنبال داشته‌اند. دنياي تکنولوژي و اطلاعات حالا همراه با تغييرات بزرگي که به وجود آورده، مفاهيم جديدي را هم به زندگي افراد اضافه کرده است؛ مفاهيمي مانند جنگ سايبري و سرقت اطلاعات شخصي از شبکه‌هاي اجتماعي و اينترنتي.


اين مفاهيم جديد در پنج سال گذشته شکل جدي‌تري به خودشان گرفته و در نهايت دولت‌ها و سياستگذاران را مجبور به اتخاذ تصميم‌هايي کرده است. حالا گويا تکنولوژي به جاي کاربردهاي مفيد معمولش، چالش‌هاي جديدي را ايجاد کرده است که سياستگذاران با آنها رو به رو هستند. از طرفي بعضي بحران‌هاي جهاني مانند موضوع انرژي هم در اين سال‌ها به يکي از دغدغه‌هاي بزرگ در صنعت تکنولوژي تبديل شده‌اند. با اين اوصاف است که لابراتوارهاي تحقيقاتي شرکت General Electric با همکاري کارشناسان و مقامات دولتي اخير به بررسي چالش‌ها و مشکلات پيش روي سياستگذاري براي صنعت تکنولوژي در سال آينده ميلادي پرداخته و اين چالش‌ها را معرفي کرده‌اند.
صنعت اطلاعات شخصي
اين شايد بزرگ‌ترين چالش پيش روي کارشناسان امنيت در فضاي مجازي باشد، چون در آن کاربران که مهم‌ترين سرمايه شرکت‌هاي اينترنتي محسوب مي‌شوند آسيب مي‌بينند. درست به همين دليل هم هست که اين موضوع اهميت قابل توجهي پيدا کرده است، تا جايي که در اجلاس جهاني اقتصاد در ماه فوريه گذشته گزارشي درباره آينده اطلاعات شخصي به عنوان يک دارايي و سرمايه جديد منتشر شد.
در واقع سياستگذاران بايد تصميماتي اتخاذ کنند که در آن شرکت‌ها اجازه تبادل يا فروش اطلاعات شخصي کاربران از شبکه‌هاي اينترنتي را نداشته باشند. اين موضوع در واقع نياز به ايجاد يک تعامل درست ميان شرکت‌ها و کاربران اينترنتي دارد، به طوري که از کاربران به عنوان ابزاري براي ايجاد يک صنعت درآمدزا از اطلاعات شخصي استفاده نشود. به اين ترتيب از طرفي شرکت‌هاي اينترنتي مي‌توانند با استفاده از فرصت‌هاي جديد درآمدزايي کنند و از طرف ديگر هم وجود قوانين راهکاري‌هاي درست هم از سرقت اطلاعات شخصي افراد جلوگيري مي‌کند.
جنگ‌هاي سايبر
اين هم مفهوم جديدي از جنگ که اين روزها به تدريج براي همه مردم جهان شناخته مي‌شود؛ جنگي که ممکن است با نفوذ هکرها يا يک ويروس آغاز شود. حالا براي اغلب کارشناسان مهم‌ترين اولويت براي مقابله با جنگ‌هاي سايبري افزايش سطح امنيت سايت‌ها و زير ساخت‌هاي دولتي و مهم است تا به اين ترتيب تمام راه‌هاي نفوذ بسته باشد. اين موضوع براي دولت‌ها آنقدر اهميت دارد که به تشکيل نهادهاي ويژه و مراکز امنيتي بزرگ منجر مي‌شود. دولت آلمان هم به تازگي اقدام به ايجاد يک مرکز ويژه حفط امنيت سايبري کرده است تا زيرساخت‌ها و سايت‌هاي دولتي را از حمله و نفوذ کرم‌ها و ويروس‌هاي اينترنتي محفوظ نگه دارد.
انتخاب‌هاي دقيق و هوشمند
مهم‌ترين موضوع در شرايط بحران، بررسي و توجه به راه‌هاي نجات از آن است. بسياري از راه‌هاي نفوذ از طريق نقايص موجود در سيستم‌هاي پيشرفته ايجاد مي‌شود. اما نتايج تحقيقات اخير نشان مي‌دهد که سياست‌گذاران بايد به مشاغل نه چندان با اهميت و کليدي هم توجه کنند؛ چون در بسياري از موارد همين مشاغل مي‌توانند راه نجات از بحران باشند. کارشناسان معتقدند که ايده ابداع تکنولوژي‌هاي مهم و کاربردي از ميان کاربران عادي و نيازهاي روزمره‌شان شکل مي‌گيرد، به اين خاطر هم بهتر است به کاربران عادي و کارهايي که مي‌توانند انجام بدهند به عنوان يک ابزار مفيد توجه شود.
با اين اوصاف است که انتخاب و تصميم‌گيري درست مي‌تواند به حل يک بحران بزرگ کمک کند. در واقع شرايط نامناسب و اتفاقات پيش‌بيني نشده هم به دنبال انتخاب‌هاي نادرست به وجود مي‌آيند. البته حل دقيق و هوشمندانه مشکلات کوچک هم مي‌تواند از ايجاد يک بحران بزرگ جلوگيري کند و به اين دليل بايد چالش‌هاي هر قدر کوچک را هم جدي گرفت.
اقدام به موقع
با توجه به اتفاقات اخير در زمينه امنيت فضاي سايبر و حملاتي که دست کم هر ماه هزاران کاربر را درگير مي‌کند، تصميم‌گيري و اقدام به موقع را به عاملي مهم تبديل مي‌کند. «پل ولکر» يک اقتصاددان آمريکايي در چند سال پيش به دولت‌هاي اروپايي درباره بحران‌هاي امنيتي اخطار داده بود؛ اما به عقيده بسياري از کارشناسان عدم اقدام به موقع باعث شده است که اين بحران‌ها همچنان تا امروز هم ادامه پيدا کنند. حالا اما اغلب کارشناسان امنيت سايبر معتقدند که سال 2012 سال بحران است. به عقيده آنها هر تغيير در ساختار سياسي و اجتماعي جوامع مي‌تواند انگيزه‌اي براي نفوذ هکرها و واکنش آنها باشد. اين بهانه در سال آينده مي‌تواند انتخابات آمريکا هم باشد.
حتي استفاده از ابزارهاي ارتباطي هم در اين مورد تاثير دارد. تحقيقات اخير در اين زمينه نشان مي‌دهد که ابزارهاي ارتباطي قديمي مانند ايميل هر چند همچنان هم مورد استفاده قرار مي‌گيرند؛ اما به دليل شناخته‌تر بودن راه‌هاي نفوذ به آنها، نمي‌توانند چندان ايمن باشند. حملات مکرر ويروس‌ها به ايميل‌هاي شخصي افراد مي‌توانند گواه خوبي براي اين موضوع باشند. درست به اين دليل است که راه‌هاي ارتباطي جديد حداقل تا مدتي مي‌توانند ايمن باشند. در اين مورد البته شيوه استفاده افراد از ابزارهاي ارتباطي موجود هم تاثير قابل توجهي دارد.
برنامه‌هاي بلندمدت
با تمام اينها اما برنامه‌ريزي‌هاي درست و دقيق براي آينده مي‌توانند از ايجاد بحران‌هاي پيچيده و بزرگ جلوگيري کنند. در اين ميان کارشناسان امنيت سايبر معتقدند از آنجايي که شديدترين آسيب‌هاي امنيتي معمولا به دنبال به‌روز نشدن دانش و آگاهي از وجود ابزارهاي جديد به وجود مي‌آيند، قبل از هر چيز دولت‌ها و مسوولان بايد به تقويت سيستم‌هاي آموزشي خود در اين زمينه بپردازند. از طرف ديگر اما ارتقاي زيرساخت‌ها و اقدامات لازم براي حفظ امنيت آنها هم مي‌تواند راه خوبي براي جلوگيري از حملات و جنگ‌هاي سايبري آينده باشد.
بحران انرژي
در سال‌هاي اخير انرژي و هزينه‌هاي مربوط به آن به دغدغه مهمي براي شرکت‌هاي تکنولوژي تبديل شده است. اين شرکت‌ها در واقع به خاطر استفاده از فناوري‌هاي نوين در صنعت معمولا مورد توجه فعالان محيط زيست و مصرف بهينه انرژي قرار دارند. با اين اوصاف است که محصولات و خدمات صنعت تکنولوژي در صورت مصرف بالا چندان با استقبال افراد در بازار مواجه نمي‌شوند. در واقع فناوري‌هايي که استفاده از آنها گران‌تر از خدمات قديمي گذشته باشد، هرگز نمي‌توانند مورد توجه قرار بگيرند. به اين ترتيب است که سياست‌گذاران اين صنعت حالا به دنبال راه‌هاي جديد براي کاهش مصرف انرژي در اين صنعت هستند.
اتخاد سياست‌هاي بين المللي
تکنولوژي هرگز نمي‌تواند محصور و محدود باشد. هر چند ممکن است بعضي از محصولات و خدمات در اين صنعت بومي سازي شده و تنها در شهر يا کشور خاصي مورد استفاده قرار بگيرند؛ اما اين صنعت نمي‌تواند در اختيار افراد يا کشورهاي خاصي باشد. به عقيده کارشناسان، بزرگ‌ترين مشکل اقتصادهاي مدرن امروزه اين است که تصميمات و سياست‌هاي ملي اتخاذ مي‌کنند. اين در حالي است که تکنولوژي يک دانش به روز و همگاني است که رشد آن در سطح جهاني رقم مي‌خورد و به همين دليل بهتر است دولت‌ها و مسوولان سياست‌گذاري در آنها به تصميم‌گيري درباره تکنولوژي و صنايع وابسته آن به صورت يک موضوع جهاني نگاه کنند.
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image