جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
تبلت بخريم يا نت‌بوک؟
-(14 Body) 
تبلت بخريم يا نت‌بوک؟
Visitor 1077
Category: کامپيوتر
نت‌بوك‌ها و تبلت‌ها در كل شباهت‌هايي با هم دارند و در عين حال چندين تفاوت در آنها باعث مي‌شود افراد بين انتخاب يكي از اين دو ترديد داشته باشند

تکنولوژي هر روز محصولي جديدتر با قابليت‌هاي بيشتر و بهتري به کاربران دنياي ديجيتال ارائه مي‌کند. محصولاتي که با ورودشان به عرصه زندگي کاربران شرايط بهتر و گاه آسان تري را براي انجام امور فراهم مي‌کنند.اگر به خاطر داشته باشيد تا حدود دو سال قبل اين نت‌بوک‌ها بودند که به دليل وزن و حجم کمي که داشتند و همچنين قابليت نصب ويندوز 7 انتخاب مناسبي براي کاربران کامپيوترهاي شخصي بودند که تمايلي به حمل کامپيوترهاي همراه سنگين وزن نداشتند.

اگرچه اين دستگاه‌هاي جمع و جور با مشکلاتي نظير قابليت نگهداري شارژ اندک، عدم تجهيز به پردازنده‌هاي قوي، داغ شدن سريع و هنگ کردن‌هاي گاه و بي‌گاه مواجه بودند، اما به هر حال تنها گزينه موجود براي علاقه‌مندان به رايانه‌هاي کم حجم و سبک وزن به شمار مي‌رفتند، اما اينک با ورود تبلت‌ها به بازار شايد تمام اين مشکلات رفع شده باشد، البته اين به معني اين نيست که تبلت‌ها محصولات بدون عيب و کاملي هستند و استفاده از آنها بدون هيچ دردسري است. کارشناسان معتقدند امسال، سال جنگ تبلت‌ها نام دارد و پيش‌بيني مي‌شود ورود اين کالا در کوتاه‌مدت تاثير زيادي روي بازار ساير کالاها به ويژه نت‌بوک‌ها بگذارد.
براي اهالي دنياي ديجيتال شايد کمي عجيب باشد که فردي در مورد تبلت و قابليت‌هاي آن چيزي نداند.
ولي با توجه به اينکه اين کالا يک محصول تازه‌وارد به بازار است بد نيست ابتدا توضيحي کوتاه در مورد اين دستگاه و تفاوت نمونه‌هاي مختلف آن با يکديگر بدهيم. تبلت‌ها در حقيقت کامپيوترهاي کوچک و باريکي هستند که فاقد کيبورد بوده و به يک صفحه‌ لمسي مجهزند. اين دستگاه‌ها توسط اتصالات بيسيم به شبکه و اينترنت متصل مي‌شوند و به دليل حجم و وزن اندکي که دارند گزينه ايده‌آلي براي کاربران به حساب مي‌آيند. اين دستگاه‌ها قابليت نصب برنامه‌هاي کاربردي گوناگوني را دارند و اصلا نصب برخي از اين نرم‌افزارها و کار روي آنها توسط تبلت‌ها است که باعث جذابيت آنها شده است، اما اين کالا انواع گوناگوني دارد که شامل تبلت‌هاي لوحي (slate)، تبلت‌هاي قابل تبديل (Convertibles) و تبلت‌هاي ترکيبي (Hybrid) هستند.

رقابت بين تبلت و نت‌بوک
شايد به دليل حجم و وزن اندک نت‌بوک‌ها در مقايسه با ساير نمونه‌هاي کامپيوتر و شايد هم به دليل محبوبيت نت‌بوک‌ها بوده است که تصور عامه بر اين است که نت‌بوک و تبلت رقباي بزرگ هم هستند و تبلت‌ها آمده اند تا عرصه را بر نت‌بوک هايي که مدت‌ها محبوبيت خاصي نزد علاقه‌مندان به رايانه‌هاي سبک وزن داشتند تنگ کنند.
به گفته سلطان‌آرا، مدير بخش eee pc دفتر اسوس در ايران، با وجودي که تبلت‌ها به تازگي وارد بازار داخلي شده‌اند، ولي سهم خوبي در بازار را به خود اختصاص داده‌اند. به گفته وي، بر اساس بررسي‌هاي اين شرکت و تحقيقاتي که روي بازار داشته اند نسبت حجم تقاضا بين تبلت‌ها و نت‌بوک‌ها در بازار در حدود 35 به 65 درصد است، ولي به نظر مي‌رسد اين ميزان طي مدت کوتاهي رشد قابل توجهي داشته باشد. وي همچنين مي‌گويد: تصور ما اين نيست که تبلت‌ها جاي نت‌بوک‌ها را مي‌گيرند، اين کالاها در کنار هم رشد مي‌کنند. ولي بالطبع تبلت‌ها در آينده حجم بيشتري از ميزان تقاضا را به خود اختصاص خواهند داد.
مهدي بکائي مديرعامل شرکت اپل ايران هم اگرچه معتقد است ورود تبلت‌ها به ويژه آي پد تاثير بزرگي بر بازار نت‌بوک‌ها خواهد گذاشت، اما با اين حال مي‌گويد: از نظر من قرار دادن آي پد در گروه تبلت‌ها درست نيست، چرا که آي پد محصولي متفاوت است مبتني بر يک تکنولوژي نوين.ولي به هرحال اگر بخواهيم به دسته‌بندي فعالان بازار و عرف احترام بگذاريم بايد بگويم با توجه به اينکه تبلت به خوبي از عهده رفع نياز يک کاربر نت‌بوک بر مي‌آيد، به دليل حجم و وزن کم و ظاهر زيبا تر مي‌تواند جايگزين مناسبي براي نت‌بوک باشد. از طرفي نرم افزارهاي قابل نصب روي تبلت به حدي گسترده هستند که نياز کاربر به نت‌بوک را به کلي رفع مي‌کنند.
به گفته مدير فروشگاه سما، يکي از عرضه‌کنندگان تبلت‌هاي VIEWSONIC، قرار دادن قابليت‌هاي بالا در يک دستگاه کوچک، تکنولوژي خاص خود را مي‌طلبد. به گفته وي، در حال حاضر با توجه به محبوبيت اين کالا در بازارهاي جهاني برندهاي مختلف درصدد توليد و عرضه تبلت به بازار هستند که در بازار داخلي هم شاهد هستيم برندهاي ديگري نظير کريتيو، ويوسونيک و... به جرگه عرضه‌کنندگان اين کالا پيوسته و ASUS، MSI، SONY و... نيز خبر از ورود تبلت‌هايشان به بازار داخلي داده‌اند. وي مي‌گويد: اگر چه اين کالا قابليت‌هاي بالايي نسبت به نت‌بوک دارد، ولي به دليل قيمت بالايي که دارد نمي‌تواند عرصه را در کوتاه‌مدت بر نت‌بوک‌ها تنگ کند.

برتري‌هاي تبلت نسبت به نت‌بوک
فکرش را بکنيد، اگر قصد داشته باشيد حين تماشاي برنامه مورد علاقه‌تان پاي تلويزيون، گشت و گذاري در اينترنت داشته باشيد به کمک چه وسيله‌اي مي‌توانيد به آساني اين کار را انجام دهيد؟ شايد بگوييد به وسيله نت‌بوک يا لپ‌تاپ بتوان به راحتي اين کار را انجام داد. ولي اين وسايل علاوه بر اينکه حجم و وزن بيشتري نسبت به تبلت‌ها دارند، بلکه با مشکل داغ شدن زود هنگام دستگاه و همچنين زمان شارژ اندک مواجهند. به همين دليل طول عمر بالاي باتري تبلت يک ويژگي مطلوب براي کاربران اين کالا به حساب مي‌آيد چرا که يک تبلت به طور تقريبي حدود هشت ساعت شارژ نگه مي‌دارد. نمونه‌هايي از تبلت نيز وجود دارند که به کيبورد متصل مي‌شوند و عمر باتري آنها حدود 16 ساعت است. حتي برخي از نمونه‌هاي تبلت يک روز کامل شارژ نگه مي‌دارند.
سلطان‌آرا، يکي از تفاوت‌هاي مهم تبلت و نت‌بوک را تفاوت در سيستم‌عامل تبلت و نت‌بوک عنوان مي‌کند. به گفته وي بيشتر نت‌بوک‌ها از سيستم‌عامل ويندوز پشتيباني مي‌کنند. در حالي‌که تبلت‌ها اکثرا از سيستم عامل Android يا سيستم‌عامل خاص اپل بهره مي‌برند.
به گفته وي، تبلت‌ها قابليت نصب نرم‌افزارهاي کاربردي فراواني را دارند و مجهز به فروشگاهي هستند که مي‌توانيد برنامه‌هاي جانبي زيادي را از آن خريداري کرده و سطح کاربري دستگاه‌ را ارتقا دهيد. مهدي بکائي مي‌گويد: تبلت‌ها در واقع تعريفي جديد از يک رايانه هستند که قابليت‌هاي کاربري راحت‌تري دارند. تجهيز تبلت‌ها به صفحه لمسي از مزاياي ديگر اين کالا به حساب مي‌آيد. درکل حذف کيبورد، نوع باتري، سيستم خنک‌سازي و نبودن حافظه‌ فيزيکي براي ذخيره‌سازي باعث شده‌ است تبلت‌ها بسيار راحت‌تر، قابل حمل‌تر، سبک‌تر و آسان‌تر براي خواندن کتاب يا انجام برخي از کارهاي روزمره شوند.

برتري‌هاي نت‌بوک نسبت به تبلت
نت‌بوک‌ها در مقايسه با تبلت‌ها از قابليت‌هاي سخت‌افزاري بهتري برخوردارند. تبلت‌ها معمولا کيبورد ندارند و اين مورد براي خيلي‌ها جالب نيست.
برخي معتقدند انجام دادن کارهايي که با تبلت‌ها ‌سخت است در نت‌بوک‌ها آسان است، اجراي بازي‌ها به سبک سنتي با کيبورد، کليدهاي فيزيکي که باعث تايپ بهتر و سريع‌تر مي‌شوند، کار کردن با برنامه‌هاي کاربردي مختلف طراحي شده براي کامپيوتر‌هاي روميزي و نت‌بوک‌ها، برتري‌هاي يک نت‌بوک نسبت به تبلت است. از طرفي نت‌بوک‌ها قيمتي به مراتب کمتر از تبلت‌ها دارند.
تبلت بخريم يا نت‌بوک؟
مانند خريد هر وسيله ديگري قبل از انتخاب بايد نياز خود را از کالايي که قصد خريد آن را داريد مشخص کنيد.همچنين بايد مشخص کنيد که تا چه مبلغي قصد داريد بابت خريد هزينه کنيد.
به گفته ابطحي، مدير فروشگاه ديجيتال، نت‌بوک‌ها و تبلت‌ها در کل شباهت‌هايي با هم دارند و در عين حال چندين تفاوت در آنها باعث مي‌شود افراد بين انتخاب يکي از اين دو ترديد داشته باشند.
به گفته وي، تبلت‌ها براي مصرف‌کنندگان محتوا و به صورت اندک، توليدکنندگان محتوا ساخته شده است. يک کاربر تبلت مي‌تواند با تبلت خود کتاب بخواند، ايميل خود را چک کند و ايميل بفرستد، در اينترنت به گشت و گذار بپردازد، فيلم تماشا کند، فايل‌هاي آفيس را باز و گيم بازي کند.
در سوي ديگر، نت‌بوک براي توليدکنندگان محتوا و حتي استفاده‌کنندگان محتوا ساخته شده است. ويندوز استاندارد با نرم‌افزارهاي بسيار گسترده که همانند يک لپ‌تاپ مي‌توان به توليد و ويرايش محتوا پرداخت.
برخي از کارشناسان نيز مقايسه اين دو دستگاه با يکديگر را منطقي نمي‌دانند. به گفته بهنامي، يکي از فعالان بازار تبلت‌ها اکثرا براي مديران، سخنرانان، بازارياب‌هاي محصولات، گيمرها و... مناسب است، در حالي‌که يک نت‌بوک به مراتب براي يک برنامه‌نويس مناسب‌تر از يک تبلت است.
خلاصه کلام اينکه اگر مي‌خواهيد براي يک کالاي مدرن، با قابليت حمل‌ونقل، استفاده آسان مبلغي حدود 600 هزار تا يک ميليون تومان و حتي بيشتر صرف کنيد، اگر مي‌خواهيد برنامه‌هاي کاربردي خاصي را روي دستگاه خود نصب کنيد و از بازي، برقراري ارتباط اينترنتي، موقعيت نما (GPS) استفاده کنيد، اگر از داغ شدن بيش از حد نت‌بوک خود خسته شده‌ايد و زمان کوتاه شارژ آن شما را خسته کرده است و چندين و چند اما و اگر ديگر بد نيست تجربه کار با تبلت را نيز تجربه کنيد. اما اگر کار با يک دستگاه گران قيمت که فاقد کيبورد است شما را ناراحت مي‌کند مي‌توانيد به سراغ نت‌بوک‌ها برويد.
هر چند که جديدا کيف‌هاي تبلتي مجهز به کيبوردهاي ظريفي به بازار آمده‌اند که به سادگي به دستگاه وصل مي‌شوند و همچنين نرم‌افزارهاي ويژه‌اي براي تايپ براي تبلت‌ها وجود دارند، اما باز هم انتخاب با شماست.
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image