جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
تصميم تازه درباره حاکميت اينترنت
-(5 Body) 
تصميم تازه درباره حاکميت اينترنت
Visitor 963
Category: کامپيوتر
بزرگراه فناوري - يکي از مقام‌هاي ارشد کاخ سفيد گفت که دولت ايالات متحده آمريکا نمي‌خواهد بر نقش تاريخي خود در نظارت فني بر سيستم نام‌ دامنه اينترنت (DNS) پافشاري کند. وي همچنين ادامه داد: ولي تا زماني‌که دولت آمريکا نقش هماهنگي نام‌ دامنه‌‌هايي که به .com و .net ختم مي‌شوند را رها کند هنوز هيچ برنامه‌ مشخصي در واگذاري نظارت روي تغييرات اساسي ساختار اينترنت ندارد.

جان کنيوِر دستيار اجرايي اداره تجارت و اطلاعات کاخ سفيد، اين توضيحات را در گردهمايي عمومي آينده نظارت بر DNS و نظارت کنوني آن توسط شرکت ICANN که در 26 جولاي در واشنگتن برگزار شد ارايه کرد. کنيور که رياست نظارت اطلاعات و مخابرات بين‌‌المللي را به‌عهده دارد، اين همايش را ترتيب داده بود.

کنيور گفت برگزاري اين همايش در جهت انتقال و تغيير سرسپردگي مديريت DNS به بخش خصوصي بود، چيزي که تا قبل از آغاز کار آيکان در سال 1998 تصوري بيش نبود. قرارداد آيکان با دولت ايالات متحده در تاريخ 30 سپتامبر امسال به پايان مي‌رسد. اين قرارداد قبلا به‌طور مکرر تمديد شده بود و هر بار تمديد آن به مجموعه‌اي از اهداف جديدي در پيشبرد آيکان به‌سمت استقلال اشاره مي‌کرد. با وجود بيانيه کنيور بسياري معتقدند در سپتامبر قرارداد آيکان باز هم تمديد خواهد شد.

آنچه دولت ايالات متحده مصمم به حفظ آن است، نظارت بر تغييرات فايل‌هاي ريشه اينترنت است که به پايداري و امنيت آن مربوط مي‌شود و در دستور کار IANA قرار داشت. درحال حاضر اين وظيفه IANA را آيکان برعهده دارد. کنيور در ادامه افزود: "من فکر کنم که ما به‌طور شفاف اعلام کرده‌ايم که اين وظيفه را حفظ خواهيم کرد".

بسياري به‌دنبال تحليل اين بيانيه‌ هستند. براي مثال بيل گراهام، وزير اقتصاد و مدير سياست‌هاي مخابرات بين‌المللي کانادا گفت که ايالات متحده مي‌توانست اين‌طور بيان کند که علاقه‌مند بر حفظ قدرت خود است و در عين حال بيان کند که نظارت خود را تنها به مواردي محدود خواهد کرد که بر پايداري و امنيت اينترنت تاثيرگذار هستند.

بِر در بيانيه‌اي بحث‌برانگيز، از 16 عضو گروه کاري ضربت بين‌الدول خواست که بر تغييرات سرورهاي ريشه‌ اصلي جهت حذف يکي از مهم‌ترين بحث‌هاي جدال‌برانگيز در بدنه آيکان نظارت کنند که همان حق انحصاري و يک‌جانبه ايالات متحده بر کنترل سرورهاي ريشه اينترنت است.

در اين گردهمايي اميلي تايلر، مدير حقوقي نامينت (موسسه ثبت‌کننده دامنه‌هاي .uk) و تنها عضو غيرآمريکايي هيات مديران در کنار گراهام، به ميزبان اين دوره از گردهمايي يادآور شد که "اختلاف‌نظرهاي زيادي در واگذاري اين نقش وجود دارد." رِي پِلزاک که رياست ARIN (ثبت‌کننده منطقه‌اي آمريکاي شمالي) را برعهده دارد، توصيه کرده است که آيکان موافقت‌نامه‌اي براي ميزباني در ساير کشورها به‌جز ايالات متحده امضا کند.

در صورتي که نامينت بر ادامه نظارت ايالات متحده ايرادي نمي‌بيند، تايلر در اهميت خصوصي‌سازي بيشتر مي‌گويد: " اگر شما فقط بر وظايف موثر آيکان توجه کنيد، ملاحظه مي‌کنيد که داراي محدوديت بسياري است". تايلر به ايالات متحده توصيه مي‌کند که به بحث‌هاي مخالفان که در جريان نشست جامعه اطلاعاتي WSIS به‌ گوش رسيد، کاملا توجه کند. وزارت بازرگاني آمريکا ليستي از وظايف براي آيکان تعيين کرده که آيکان موظف است تا قبل از اتمام دوره تفاهم‌نامه خود، به آن وظايف عمل کند.

گراهام و بسياري از اعضاي هيات‌مديران با خصوصي ‌شدن کامل آيکان در اين دوره مخالفند و خواهان نظارت بيشتر NTIA بر آيکان هستند. نه‌تنها به‌دليل اينکه آيکان هنوز به آنچه که در يادداشت تفاهم آمده دست نيافته است، بلکه آيکان بايد بپذيرد که يک موسسه با وظايف شبيه داوري است که هنوز به‌طور کامل در راستاي آن گام برنمي‌دارد.

نمايندگان شرکت‌هاي ثبت دامنه، شرکت‌هاي بازرگاني و علايم تجاري عضو آيکان نيز از اينکه آيکان اکنون مستقل شود، مخالفت نشان دادند. تيم رويز، نايب‌رييس سرويس دامين در شرکت GoDaddy گفت: هنوز جهت حرکت آيکان به‌سمت کاملا خصوصي شدن زود است. آيکان هنگامي مي‌تواند در اين راه گام بردارد که سه اصل شفافيت، باز بودن و پاسخ‌گو بودن به چهار اصل موجود در يادداشت تفاهم اضافه شود. رويز همچنين افزود که خصوصي‌سازي آيکان مي‌تواند توسط سازمان ملل، جايي‌که بسياري از مقامات رسمي بر کنترل رشد اينترنت نظارت دارند، انجام شود. "ما بايد مطمئن شويم که آن‌ها در زمينه اين مسايل به رشد کافي و لازم رسيده‌اند."

سازمان‌هاي اينترنتي وابسته به آيکان مانند جامعه اينترنتي، PIR، NRO و کنسرسيوم سيستم‌هاي اينترنتي که مديريت يکي از 13 سرور ريشه اساسي اينترنت را به‌عهده دارند، جزء موسساتي هستند که خواهان راهي موثر به‌سمت خصوصي‌سازي آيکان هستند.

Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image