جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
توضيحات تکراري مديرعامل شركت زيرساخت درباره قطعي اينترنت
-(0 Body) 
توضيحات تکراري مديرعامل شركت زيرساخت درباره قطعي اينترنت
Visitor 1134
Category: کامپيوتر
شبكه‌ي اينترنتي كشور باز هم از بعد از ظهر روز جمعه 27 مردادماه دچار اختلال شد؛ طي يك‌ماه گذشته دست كم چندين اختلال سراسري در شبكه‌ي اينترنت كشور به وجود آمده كه البته دليل برخي از آن‌ها - آن‌گونه كه اعلام شد - به مشكل در خطوط بين‌المللي برمي‌گشت؛ اما گويا اختلال در اينترنت ايران، به امري اجتناب‌ناپذير تبديل شده است.

به گزارش خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آمارها نشان مي‌دهند كه فيبر نوري تقريبا هر دو روز يك‌بار قطع مي‌شود؛ پس از بروز اختلال در شبكه‌ي فيبر نوري كه از صبح روز 27 تيرماه سال جاري و به دليل عمليات تغيير در تجهيزات و كابل‌هاي مخابراتي پايانه‌ي فيبر دريايي امارات و عربستان ايجاد شد، مدير عامل زيرساخت از ادامه‌ي اختلالات تا هفته‌هاي بعدش خبر داد و اعلام كرد كه شركت فلگ هنوز نتوانسته مسير را تامين كند، به همين علت شركت ارتباطات زيرساخت در حال انتقال ترافيك به مسير تركيه است.

او در تاريخ هشتم مردادماه درباره‌ي علتي كه خطوط ارتباط اينترنتي با وجود جايگزين شدن مسيرهاي جديد هنوز با مشكل مواجهند، گفت: مشكل فيبر نوري خط ايران و تركيه، در هفته‌ي جاري برطرف مي‌شود و خط فيبر نوري ايران و تركيه در حال حاضر در حد فاصل تبريز تا صوفيا داراي PMD است و همين موضوع باعث مي‌شود كه اين خط در شبانه‌روز بين دو تا سه مرتبه و هر بار به مدت دو تا سه دقيقه قطع شود.

اما ظاهرا مسيرهاي جايگزين نيز كارساز نبوده و همچنان قطعي در شبكه وجود دارد؛ مشكل ايجاد شده در خطوط اينترنت كشور طي چند روز گذشته به گفته‌ي ناصر يوسف‌پور - مدير عامل شركت ارتباطات زيرساخت - به قطع شدن همين مسير ايران از طريق تركيه مربوط بوده است.

اما با وجود جايگزيني مسيرهاي جيد اينترنت بازهم دچار مشكل شد و يوسف‌پور اين بار در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، درباره‌ي قطعي اينترنت در چند روز گذشته، اظهار داشت: قسمتي از اينترنت ما كه از طريق تركيه بود، روز جمعه از ساعت 17 در داخل خاك تركيه قطع شد كه اين قطعي تا ساعت 24 به طول انجاميد.

وي افزود: در ساعت يك بامداد روز شنبه - 28 مردادماه - قطعي ديگري در تركيه پيش آمد كه تا 7 صبح طول كشيد؛ اين قطعي هم در رابطه با بهسازي مسيري بود كه ما از تركيه خواسته بوديم.

يوسف‌پور اظهار داشت: ساعت 9 صبح روز شنبه حد فاصل تهران تا بازرگان كه از دو مسير شامل تهران، سمنان، بابل، آستارا، اردبيل، تبريز، صفيان، بازرگان و مسير تهران، قزوين، همدان، سنندج، مهاباد، اروميه، خوي و بازرگان بود، اختلالاتي به وجود آمد؛ به اين ترتيب كه در يك مسير مشكل كابل و در مسير ديگري مشكل دستگاه به وجود آمد كه به موجب آن اينترنت قطع شد.

او ادامه داد: اين مشكل در ساعت 11:30 صبح همان روز برطرف شد و بدون شك مي‌گويم كه از روز شنبه ساعت 12 ظهر- 28 مرداد ماه - به بعد مشكلي نداشته‌ايم؛ از همان روز تمام سيستم‌ها با ظرفيت نهايي كار مي‌كردند و از اين ساعت تمام مشكلات برطرف شده و ديگر قطعي نداريم.

محمد چهره‌قاني - مدير روابط عمومي شركت ارتباطات زيرساخت - نيز در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، با تاييد سخنان يوسف‌پور درباره‌ي قطعي اينترنت كه در چند روز گذشته با آن مواجه بوديم، گفت: اين قطعي‌ها به صورت متناوب و بريده بريده ايجاد شد و با پيگيري‌هاي انجام شده، مشكلات برطرف شد و از ظهر روز شنبه مشكلي، در فيبرها و قطعي اينترنت نداشتيم.

به‌گفته‌ي كارشناسان امر، قطعي مكرر فيبر نوري خسارت بسياري را به صورت مستقيم و غير مستقيم به كشور وارد مي‌كند؛ زيرا سازمان‌هايي هستند كه زيرساخت‌هاي اداره‌ي امور با اينترنت را ايجاد كرده‌اند و با اين مشكلات پيش آمده اين احتمال مي‌رود كه همين تعداد كاربراني كه وجود دارند، از به‌كارگيري اينترنت در امور خود دلسرد ‌شوند.

اين شركت همچنين در اطلاعيه‌اي اعلام كرد كه مسير تركيه به‌عنوان مسير پشتيبان امارات مورد استفاده قرار مي‌گيرد؛ قسمتي از ظرفيت شبكه در مسير امارات كه در تاريخ 27 تيرماه دچار اختلال شده بود، به همان ميزان از طريق مسير تركيه بازسازي و علاوه بر آن 30 درصد ظرفيت ديگر هم در هفته‌ي اول مردادماه سال جاري به ظرفيت اينترنت كشور افزوده شد؛ بنابراين مطلب عنوان شده در اين خصوص كه 30 درصد از ظرفيت شبكه قبلا قطع شده و هم اكنون نيز 50 درصد ديگر آن قطع شده، صحت نداشته و شبكه‌ي كشور در حال حاضر نسبت به 40 روز قبل با 30 درصد ظرفيت بيشتر مشغول ارايه‌ي سرويس است.

كارشناسان معتقدند، بي‌شك بايد در راستاي تامين امنيت ارتباطات كشور، لينك‌هاي پشتيباني را براي مواقع قطع شدن خطوط داشته باشيم تا از خسارت‌هاي ناشي از آن جلوگيري شود. البته مسوولان امر معتقدند كه اين خطوط پشتيبان وجود دارد و در حال حاضر دو مسير تركيه و امارات در حال سرويس‌دهي هستند و از يكديگر پشتيباني مي‌كنند و در شرايط فعلي نيز مشكلي در خطوط فيبر نوري كشور نداريم.

در اين ميان بحث اين كه متولي اصلي اينترنت كشور كدام يك از شركت‌هاي زيرمجموعه‌ي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، شامل شركت زيرساخت يا شركت فن‌آوري اطلاعات است، نيز جاي سوال دارد؛ مدير عامل شرکت ارتباطات زيرساخت اخيرا با اشاره به برخي انتقادات مبني بر ادامه‌ي اختلالات در شبکه‌ي اينترنت کشور، تاکيد کرده است كه شرکت ارتباطات زيرساخت، تنها مسووليت اختلالاتي را مي‌پذيرد که ساعات آن را به صورت رسمي اعلام مي‌کند و مسووليت ديگر اختلالات اينترنتي برعهده‌ي شرکت فن‌آوري اطلاعات (ديتا) است.

او همچنين درباره‌ي نپذيرفتن رسمي مسووليت اختلالات اينترنتي ازسوي دو شرکت زيرساخت و ديتا از ماه‌هاي گذشته تاکنون، براي برگزاري نشستي صريح ميان خود و مدير عامل شرکت فن‌آوري اطلاعات، جهت روشني موضوع و مسووليت اصلي مديريت اختلالات اينترنتي اعلام آمادگي کرده است.

انتهاي پيام



Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image