جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
جنگ هاليوود و سيليکون ولي
-(2 Body) 
جنگ هاليوود و سيليکون ولي
Visitor 949
Category: کامپيوتر
روز ترک GoDaddy ! اين نامي است که مخالفان دو قانون تحت بررسي در کنگره آمريکا بر 29 دسامبر (فردا) گذاشته‌اند. آنها همه دارندگان دامنه‌هاي اينترنتي (Domain Names) را که دامنه اينترنتي‌شان در GoDaddy قرار دارد تشويق کرده‌اند که به دليل حمايت متظاهرانه اين شرکت از قانون «توقف دزدي اينترنتي» آن را ترک گويند.


SOPA که اختصار Stop online piracy act (توقف دزدي آنلاين) قانوني تحت بررسي کنگره و سناي آمريکا است که توسط تعدادي از نمايندگان نزديک به کارتل‌هاي هاليوودي (‌انجمن‌هاي تصوير متحرک، ضبط صدا و...) ارائه شده و به دولت و قوه قضائيه اجازه مي‌دهد به شرکت‌هاي اينترنتي براي بستن سايت‌هاي اينترنتي دستور صادر کند. هر چند دليل اصلي تصويب چنين قانوني حمايت از کپي‌رايت و مبارزه با دزدي اينترنتي محتوا عنوان شده، اما طي همين يک هفته اخير چنان جنبشي عليه GoDaddy به عنوان نماد حمايت از اين قانون در اينترنت به راه افتاده که به تعبير يکي از تحليل‌گران تک کرانچ شرکت‌هاي اينترنتي براي مخالفت وسيع‌تر با تصويب اين قانون سلاح‌ها را بالا گرفته‌اند.


GoDaddy کيست
و چرا هدف قرار گرفت؟

شرکت GoDaddy از جمله مشهورترين برندهاي آمريکايي است. اين شرکت که در سال 1999 و پس از آنکه انحصار Network solution در ثبت دامنه‌هاي اينترنتي شکسته شد، به سرعت به يکي از شرکت‌هاي بزرگ ثبت دامنه اينترنتي تبديل شد. اين شرکت در تبليغات خود را به عنوان رتبه يک صنعت دامنه‌هاي اينترنتي معرفي مي‌کند و چند ماه قبل در جريان يک معامله نه‌چندان روشن براي اين سايت (شرکت) 25/2 ميليارد دلار قيمت تعيين شده بود.

شرکت GoDaddy يکي از با نفوذترين شرکت‌هاي اينترنتي و داراي لابي‌هاي گسترده‌ با کنگره آمريکا است. بسياري خط مشي اين شرکت در جهان اينترنت را با عملکرد
اصول‌گرايانه و جانبدارانه فاکس نيوز در جهان رسانه‌ها مقايسه مي‌کنند. در جريان جنگ عراق اين شرکت با انتشار تبليغ‌هاي حماسي به حمايت از اين جنگ پرداخت. حتي پيش از آن نيز رفتارهايي عليه برخي کشورهايي که تعارضات سياسي با دولت آمريکا داشتند انجام مي‌داد. کاربران ايراني به خاطر مي‌آورند که نخستين تحريم‌هاي اينترنتي عليه سايت‌هاي ايراني توسط اين خدمات‌دهنده اينترنت شروع شد و بسياري از سايت‌هاي فارسي تنها به دليل اينکه نام ايران داشتند با مشکل روبه رو شدند. GoDaddy با آزاد کردن بدون اطلاع دامنه‌هاي متعلق به ايرانيان و بسياري از کشورهاي ديگر و همچنين با رفتارهايي از اين دست در فضاي وب عملا خود را به يکي از شرکت‌هاي متعصب فضاي وب تبديل کرد که حتي‌ براي قوانين آمريکا نيز احترامي قائل نيست.
ماجراي GoDaddy و قانون SOPA از آنجا آغاز شد که مدير اين شرکت صريحا از اين قانون حمايت کرد و خود را مشتاق تصويب آن نشان داد. GoDaddy حتي پيشنهاد کرد که DNS (سيستم نام‌هاي دامنه) سايت‌هايي که مشمول اين قانون قرار مي‌گيرند، مسدود شوند. اين شرکت استراتژي بستن DNS را استراتژي مناسبي عليه سايت‌هاي نقض کننده کپي رايت و... عنوان کرد و پيشنهاد داد که Registrar‌ها (شرکت‌هايي که اعتبار DNSها را مورد سنجش و تاييد قرار مي‌دهند) اقدام به اين کار کنند. پيشنهادهاي راديکال GoDaddy کاملا مخالف قوانين آيکان (سازمان ثبت و مديريت دامنه‌هاي اينترنتي) بود که سياست‌هاي آن همواره بر دور نگه داشتن خدمات‌دهندگان دامنه‌هاي اينترنتي از ورود به مباحث مجادله آميز محتوا روي اينترنت است.
رفتارهاي GoDaddy به مذاق فعالان وب و صاحبان صنايع تکنولوژي خوش نيامد. آن‌ها جدا از تصويب قانوني در حمايت از کپي‌رايت موضوع مداخله دولت در مسير اين تجارت نگرانند. مدافعان آزادي بيان روي اينترنت نيز مجوز دخالت دولت در اينترنت را موجب ورود بي‌حد و حصر و سوءاستفاده سياسي از اين قدرت مي‌دانند. موج بزرگ شکل گرفت و جيمي ولز بنيانگذار ويکي پديا هفته پيش در توييتر خود اعلام کرد که دامنه اينترنتي خود را از GoDaddy بيرون مي‌کشد. او نوشت: رفتار GoDaddy در ماجراي SOPA غير قابل قبول بود. تا لحظه نوشتن اين گزارش بيش از 40 شرکت از جمله AOL، eBay، فيس‌بوک، گوگل، کسپرسکي،‌ لينکدين، موزيلا، Pay Pal، توييتر، ياهو، ويکي پديا عليه اين قانون موضع گرفته‌اند.


عقب نشيني

کمتر از يک هفته تبليغ عليه GoDaddy کافي بود تا اين شرکت تسليم شود و طي بيانه‌اي اعلام کند که از SOPA حمايت نمي‌کند و در مخالفت آن هم کاري انجام نمي‌دهد. با اين حال جنبشي که عليه GoDaddy (که حالا به‌عنوان نمادي از سانسور و مداخله در اينترنت محسوب مي‌شود)، به راه افتاده تازه در حال بيدار شدن بود. سايت‌هاي متعددي از جمله godaddyboycott.org مردم را تشويق به خروج دامنه‌هاي اينترنتي‌شان از اين سرويس‌دهنده دامنه مي‌کردند. تنها طي يک هفته نتيجه اين تبليغات خروج 70 هزار دامنه اينترنتي بود.

هر چند اين ميزان براي شرکتي چون GoDaddy که ميليون‌ها دامنه را پشتيباني مي‌کند رقم قابل توجهي به حساب نمي‌آمد، اما تبليغات منفي عليه اين برند تخريبي به مراتب وسيع‌تر از کاهش مشتريان داشت. دو روز قبل يک حرکت اشتباه ديگر از سوي اين شرکت در عدم اجازه به انتقال دامنه‌ها باعث بروز موج ديگري عليه اين شرکت شد. هر چند GoDaddy سرانجام مجبور به باز کردن درها براي خارج شدن ناراضي‌ها شد، اما آن‌ها پيش از آن در سايت‌هاي تکنولوژي تاحد امکان ضربه‌هاي خود را به اين حرکت غيرقانوني زده بودند.

رقباي GoDaddy هم در اين ميان بيکار ننشستند. آنها با ارائه مشوق‌هايي به مشتريان ناراضي GoDaddy پيشنهاد دادند که دامنه‌هاي اينترنتي خود را به اين شرکت‌ها منتقل کنند. آنها براي تحقير GoDaddy از کاربران خواستند که درخواست‌هاي انتقال دامنه خود را با عناويني چون؛ NoDaddy و Bye Daddy ارسال کنند و در اين مسير حتي تخفيف‌هايي هم به دامنه‌هاي مهاجر دادند.


جنگ مافياي هاليوود
و سيليكون ولي

دولت‌آمريکا تمايل به مديريت و نفوذ بر اينترنت را از سال‌ها پيش نشان داده است. هر چند اينترنت اساسا مولود يک پروژه نظامي در آمريکاست و اتفاقا بخش عمده بحث‌هاي مربوط به دخالت در قانونگذاري اينترنتي نيز به چنين دلايلي مصداق مي‌شود، اما آنچه موجب توسعه اينترنت طي سال‌ها در جهان شده آزادي تجارت و انتشار اطلاعات در آن بوده است.

در جريان کنفرانس‌هاي منشعب از اجلاس جامعه اطلاعاتي (ژنو و تونس) در زمينه مديريت اينترنت (Internet Governance) کشورهاي مختلف تلاش بسياري کردند تا نهاد ويژه قانونگذاري در اينترنت يعني آيکان را از قيموميت آمريکا خارج کنند. تلاش اين کشورها در اجلاس تونس هر چند به شکست انجاميد، اما روش‌هايي که آيکان طي اين سال‌ها در پيش گرفته تمايل به بي‌طرفي و عدم ورود به مباحث مجادله آميز سياسي يا محتوايي بوده است. با اين حال طي سال‌هاي اخير برخي تلاش‌ها از درون دولت و کنگره آمريکا براي حضور در فضاي مجازي موجب نگراني‌هايي در به خطر افتادن استقلال اين حوزه شده است. تصويب قانوني تحت عنوان DMCA در مقابله با سايت‌هاي مخالف قوانين آمريکا يا مسدود کردن سايت‌هايي که دامنه‌هاي عمومي مانند com، net يا org دارند، از آن جمله است.

حالا اما به نظر مي‌رسد SOPA و قانون مشابه ديگرPIPA که اين روزها هاليوود را در مقابل شرکت‌هاي تکنولوژي قرار داده تازه نخستين بارقه‌هاي رويارويي بزرگ‌تري است که ميان قدرت‌هاي سنتي و مافيايي جهان سرگرمي و تازه قدرت‌گرفته‌هاي جهان تکنولوژي در حال شکل‌گيري است.


خلاصه‌اي از قانون SOPA

1- دولت مي‌تواند به شرکت‌هاي اينترنتي دستور دهد که يک DNS مربوط به يک وب سايت يک کشور خارجي را که به طور غير قانوني فيلم، موسيقي و عکس نگهداري مي‌کند،‌ مسدود کند.
2- دولت مي‌تواند به جست‌وجوگراني چون گوگل دستور دهد تا لينک سايت‌هاي نقض‌کننده کپي‌رايت را از ميان نتايج جست‌و‌جو حذف کنند.
3- دولت مي‌تواند به سايت‌هاي پرداخت اينترنتي مانند paypal دستور دهد تا حساب سايت‌هاي ارائه‌دهنده محتواي غيرقانوني را مسدود کند.
4- دولت مي‌تواند به سايت‌هايي چون گوگل ادز دستور حذف آگهي‌هاي سايت‌هاي متخلف را بدهد.
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image