جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
جيتکس 2006، در متن ماجرا
-(6 Body) 
جيتکس 2006، در متن ماجرا
Visitor 1128
Category: کامپيوتر
بزرگراه فناوري - بيست و ششمين نمايشگاه جيتکس که از هجدهم تا بيست و دوم نوامبر 2006 (برابر با 27 آبان تا يکم آذر 85) در شهر دبي برپا بود، با همه فراز و نشيب‌هاي خود به پايان رسيد. نمايشگاهي که براي نخستين بار در کنار خود عنوان جديدي با نام Gulf Comms را نيز معرفي کرده که ويژه فعاليت‌هاي مخابراتي بود و در واقع هويتي مستقل به شرکت‌هاي مخابراتي و ارتباطي در نمايشگاه بخشيد.

در شماره قبلي هفته‌نامه برخي از اخبار نمايشگاه را مطالعه و برخي ديگر را نيز در طي روزهاي نمايشگاه از طريق وب‌سايت پي‌گيري کرديد. در اين مقاله ضمن بررسي بعضي از ديگر اخبار نمايشگاه، مروري کلي نيز بر آن خواهيم داشت.

ذخيره‌سازي آسان


شرکت Western Digital که هاردديسک‌هاي آن معروفيت خاصي دارند، جديدترين دستگاه‌هاي ذخيره‌سازي اکسترنال خود را به جيتکس آورده بود. اين مدل که My Book PRO Edition II نام داشت، به کاربران اين امکان را مي‌داد که به‌سادگي تا يک ترابايت فضاي ذخيره‌سازي خارجي را به سيستم‌هايشان متصل کنند و داده‌هاي مختلف خودشان را روي آن نگهداري يا به‌عنوان ابزاري براي تهيه نسخه پشتيبان از آن استفاده کنند. اين مجموعه از فناوري RAID استفاده مي‌کرد تا امنيت داده‌ها نيز به لحاظ فيزيکي حفظ شود. همچنين My Book PRO Edition IIرا مي‌توان به نحوي برنامه‌ريزي کرد که از نيمي از ظرفيت آن استفاده شود و نيم ديگر به‌عنوان Mirror (و به‌صورت بلادرنگ) براي حفظ داده‌هاي نيمه اول در نظر گرفته شود. همچنين شرکت WD محصول مهم ديگر خود با نام WD Passport را نيز به همراه آورده بود. اين دستگاه‌هاي ذخيره‌سازي کوچک که با وزني حدود 150 گرم در جيب نيز جاي مي‌گيرند فضاي ذخيره‌سازي بسيار مناسبي را از طريق پورت USB در اختيار قرار مي‌دهند. اين دستگاه‌ها در حال حاضر در ظرفيت‌‌هاي 60، 80، 120 و 160 گيگابايت موجود هستند.

اپل در نمايشگاه


شرکت اپل که محصولات خود را از طريق نماينده خاورميانه‌اي خود با نام ABM ارايه مي‌کند، در نمايشگاه امسال بخش خاصي را ويژه آي‌پاد داشت. در اين قسمت ipod Hi-fi و ساير مدل‌هاي آي‌پاد به همراه وسايل جانبي که ساير توليدکنندگان براي اپل ساخته‌اند به نمايش گذاشته شده بود. همچنين در قسمت ديگري، بازديدکنندگان مي‌توانستند نرم‌افزارهاي اپل از قبيل Ilife 06 وPro Final Cut را مشاهده کنند. البته معمولا اين انتقاد به اپل وارد است که چرا خود به‌طور مستقيم در نمايشگاه حضور ندارد و غرفه بزرگ‌تري را براي نمايش محصولات خود و به‌ويژه سخت‌افزارهايي از قبيل سرورها در اختيار نمي‌گيرد و در کل چرا به بازار خاورميانه توجه کمتري دارد. گفتني است که چندي پيش اپل اعلام کرده بود که فروشگاه عرضه آنلاين موسيقي خود را به‌دليل عدم رعايت کپي‌رايت، هرگز در خاورميانه راه‌اندازي نخواهد کرد.

ناول در جيتکس
ناول شرکت نامدار ديگري است که راه‌حل‌هاي امنيتي خود تحت عنوان IDM را در جيتکس 2006 به نمايش گذاشته بود. اين سوئيت شامل راه‌حل‌هايي بود که امکان يکپارچه‌سازي و تامين امنيت داده‌هاي سازمان‌ها را فراهم مي‌آورد. همچنين از ناول مي‌شد نسخه جديد SENTINEL5 (سيستم مانيتورينگ چند سکويي) و SLED10 (نسخه دوم لينوکس Suse) را مشاهده کرد. Nows نيز نام مجموعه ديگري از ناول با عنوان Novell Open Workgroup Suite بود که يک بسته کامل شامل آخرين نسخه لينوکس دسکتاپ، SLED10، نرم‌افزار مديريت منابع و نسخه لينوکس سرور بود که در ترکيب با يکديگر و کاهش 40 درصدي قيمت، به انتخاب مناسبي براي شرکت‌هاي کوچک و متوسط تبديل مي‌شد.

رنگ‌آميزي

زيراکس مي‌خواهد جيتکس را رنگ‌آميزي کند. مدير فروش و بازاريابي منطقه‌اي زيراکس در اين خصوص گفت که در جيتکس امسال مي‌توانيد جديدترين تکنولوژي مربوط به چاپگرهاي رنگي را ببينيد، در اين تکنولوژي زيراکس همچنان سعي کرده است که هزينه چاپ رنگي را پايين و کيفيت آن را بالا ببرد. در حقيقت مي‌توان زيراکس را به ‌نوعي سردمدار عمومي کردن چاپگرهاي رنگي دانست. در واقع اين شرکت از سال 2001 با استراتژي Colour Every Where در جهت کاهش هزينه مواد مصرفي در کنار بالا بردن تکنولوژي ساخت جوهرهاي مربوط به چاپگرها وارد بازار شد و در اين راه توانست با همراه کردن شرکت‌هايي مانند Adobe، Pantone و EFI اين راهکار را به پيش ببرد.

از چاپگرهاي جديدي که زيراکس به نمايشگاه جيتکس امسال آورده بود مي‌توان به مدل Phaser7760 اشاره کرد که همه نيازهاي يک اداره معمولي را براي چاپ رنگي فراهم مي‌کند. در گروه چاپگرهاي ليزري تک‌رنگ نيز مدل Phaser3428 جديدترين نمونه بود که براي اولين بار در خاورميانه عرضه شد و داراي دو گونه 3428D و 3428DN است. در اين چاپگرها يک پردازنده 400 مگاهرتزي تعبيه شده که مي‌تواند تا 28 صفحه A4 را در يک دقيقه پرينت کند و مدت زمان لازم براي چاپ اولين برگه فقط 5/8 ثانيه است.

خورشيد در نمايشگاه

بازديدکنندگان غرفه شرکت سان مايکروسيستمز اين شانس را داشتند که با جديدترين نسخه پلتفرم جاواي اين شرکت با عنوان Java SE6 آشنا شوند. در واقع اين نسخه براي اولين بار از طريق نمايشگاه جيتکس 2006 در خاورميانه عرضه شد. Java SE6 به کاربران اين امکان را مي‌دهد که برنامه‌هاي کاربردي جاوا را براي دسکتاپ و سرور توسعه دهند و به‌ويژه اين نسخه براي کاربردهاي بلادرنگ (Real Time) نيز امکانات مناسبي را در نظر گرفته است. همچنين در غرفه شرکت سان سيستم‌عامل پرطرفدار سولاريس نيز ديده مي‌شد که فقط در طي سال گذشته پنج ميليون مجوز براي استفاده از آن صادر شده است. البته در کنار نرم‌افزارها، سخت‌افزارهاي سان نيز همچون گذشته جذاب بودند. Sun Fire Server و ايستگاه‌هاي کاري رده Ultra دو گروه عمده تجهيزات ساخت سان هستند که روي بعضي از آن‌ها امکان کار و تست توسط بازديدکنندگان نيز فراهم شده بود.

و آخر اينکه اگر به‌دنبال تجهيزات ذخيره‌سازي قدرتمندي که از ترکيب تعدادي قطعات ارزان‌قيمت ساخته شده هستيد، مي‌توانيد نگاهي به SUN4500 بيندازيد. اين دستگاه از ترکيب پردازنده‌‌هاي AMD و 48 هاردديسک SATA در يک کابينت به ارتفاع 4U ساخته شده بود و ظرفيتي معادل 24 ترابايت را با قيمتي مناسب در اختيار کاربران قرار مي‌داد.

****

در دنياي خدمات آنلاين کشورهاي عربي و به‌ويژه امارات Tejari نامي شناخته شده است. اين شرکت به‌طور خاص روي ارايه خدمات و سرويس‌هاي آنلاين و همچنين سرويس‌هاي تجارت الکترونيکي فعاليت مي‌کند. در جيتکس امسال اين شرکت با ارايه محصولاتش به سازمان‌ها نشان مي‌داد که چگونه مي‌توانند مرزهاي جغرافيايي را از ميان بردارند و با شرکاي تجاري يا همکاران خود در ساير نقاط جهان به‌راحتي ارتباط واقعي برقرار کرده و به تبادل داده بپردازند. شرکت تجاري سکويي نرم‌افزاري را با نام Trading Platform ساخته که با راه‌اندازي آن، سرويس‌هاي متعددي در اختيار شرکت‌هاي ارايه‌کننده خدمات تجاري الکترونيکي و خريداران آن خدمات قرار مي‌گيرد. اين شرکت در حال حاضر در کشورهاي امارات، اردن، کويت، عمان، عراق، لبنان، عربستان و پاکستان فعال است و محصولاتش توسط هفتاد هزار شرکت مورد استفاده قرار مي‌گيرد و حجم تجارتي که روي پلتفرم تجاري آن صورت مي‌گيرد بالغ بر سه ميليارد دلار است. از مهم‌ترين پروژه‌هايي که تاکنون شرکت تجاري انجام داده است مي‌توان به راه‌اندازي پورتال دپارتمان توسعه تجاري دبي (DED) و پورتال منطقه آزاد تجاري جبل علي اشاره کرد.

باز هم VoIP

شرکت تايواني Multisuns که در زمينه ارايه راه‌حل‌هاي مخابراتي فعاليت مي‌کند، تجهيزات مختلفي را به نمايشگاه آورده بود. اين شرکت سيستم جديد VoIP Voice Logging را با فناوري DCRS در جيتکس به نمايش گذاشته بود. اين سيستم قادر به پشتيباني از اغلب تجهيزات و پروتکل‌هاي سازندگان بزرگ نظير نورتل، آوايا و سيسکو است و مي‌تواند به‌عنوان بخشي از Call Centerهاي بزرگ مورد استفاده قرار گيرد. Bruce Sun مديرعامل اين شرکت از نخستين حضور خود در جيتکس اعلام رضايت کرده و براي توسعه بازار خود در خاورميانه اقدام به ايجاد واحد مستقلي براي اين منطقه کرده است.

تازه‌هاي i-Mate


شرکت i-Mate که گوشي‌ها و PDAهاي ساخت آن از معروفيت و محبوبيت خاصي برخوردار است، در نمايشگاه امسال JAG3 را براي اولين بار در خاورميانه معرفي کرد. اين دستگاه که از سيستم‌عامل ويندوز استفاده مي‌کند، براي طيف مياني کاربران طراحي شده و قيمت مناسب‌تري هم دارد. يک صفحه‌کليد کامل QWERTY، پنج کليد براي حرکت در قسمت‌ها و منوهاي مختلف و يک چرخ اسکرول در ترکيب با يک صفحه‌نمايش 4/2 اينچي مشخصه‌هاي خوبي هستند که مي‌تواند باعث جلب توجه کاربران شود، البته i-Mate مدل‌هاي مختلف و پرطرفدار ديگري از محصولات خود را نيز به نمايشگاه آورده بود.

جمع‌بندي

بدون شک نقطه عطف نمايشگاه امسال را مي‌توان در سالن 15 هزار مترمربعي Zabeel که عنوان Gulf Comms را بر خود داشت، دانست. زيرا براي نخستين بار نمايشگاه بزرگي با هدف توجه به بخش مخابرات و ارتباطات برگزار شد و بزرگ‌ترين شرکت‌هاي مخابراتي، اپراتورهاي مخابراتي، اپراتورهاي تلفن‌همراه، تامين‌کنندگان خدمات ماهواره‌اي و تامين‌کنندگان بسته‌هاي ارتباطي در آن شرکت جستند. اگر به آمارهاي موسسه پژوهشي IDC استناد کنيم، درمي‌يابيم که از 2/1 تريليون دلاري که در سال 2006 در سطح جهان در خصوص IT هزينه شده است و پيش‌بيني مي‌شود تا چهار سال ديگر به 5/1 تريليون دلار برسد، سهم کمي يعني بين 7 تا 8 ميليارد دلار به خاورميانه اختصاص دارد. اما اگر به نرخ رشد اين رقم در مقايسه با سال‌هاي قبل و پيش‌بيني رشد اين بازار توجه کنيم، درمي‌يابيم که توجه شرکت‌هاي بزرگ به اين حوزه بي‌دليل نيست. به‌خصوص اگر باز هم به آمارهاي IDC نگاه کنيم متوجه مي‌شويم که براي سال 2008 پيش‌بيني 4/13 ميليارد دلاري در نظر گرفته شده که نسبت به سال 2003 تقريبا دو برابر است. در نتيجه با توجه به توسعه روزافزون شبکه‌هاي مخابراتي و تعداد مشترکان سرويس‌هاي مخابراتي در منطقه خاورميانه و توجه شرکت‌هاي بزرگي چون اتصالات به ساير کشورها، لزوم وجود نمايشگاهي در اين حوزه بيش از پيش نمايان مي‌شود. بالاخص که بازارهايي همچون عراق و افغانستان همچنان جاي کار بسياري دارند و شرکتهاي متعددي در حال جدال براي کسب سهم بيشتري از آن بازارها هستند.

Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image