جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
رايانه در مقابل ماشين‌هاي اداري
-(1 Body) 
رايانه در مقابل ماشين‌هاي اداري
Visitor 1051
Category: کامپيوتر
تا انتخابات اتحاديه فناوران رايانه تهران، که پيش‌تر با عنوان اتحاديه صنف رايانه، داده‌ورزي و ماشين‌هاي اداري شناخته مي‌شد زمان زيادي نمانده است.


اين‌طور که به نظر مي‌رسد با وجود برگزاري چراغ خاموش اين انتخابات که اعتراض کانديداها و فعالان صنف را در پي داشته است، فضاي انتخاباتي اين دوره از انتخابات هيات‌مديره اتحاديه فناوران رايانه با سال‌هاي قبل متفاوت است.

افزايش تعداد کانديداها از 14 نفر به 40 نفر، افزايش تعداد کانديداهاي صنف رايانه و بدنه فروشگاهي و حضور کانديداهاي شرکتي و حضور کانديداهاي خانم، البته در تعداد محدود، از تغييراتي است که مي‌توان در انتخابات اين دوره اتحاديه مشاهده کرد. هر چند که گروهي بر اين باورند که بزرگان صنف و همچنين شرکت‌هاي مطرح، همچنان از حضور در اين اتحاديه خودداري مي‌کنند، ولي به گفته برخي، در اين دوره از انتخابات، مي‌توان شاهد حضور افرادي بود که به نظر مي‌رسد بيشتر به فکر رشد صنف و رفع معضلات صنف باشند تا مسائل حفظ موقعيت و شأن خود.
انتخابات خاموش
اگر چه تعداد کانديداهاي اين دوره از انتخابات هيات‌مديره اتحاديه فناوران رايانه تهران، نسبت به سال گذشته حدود 3 برابر افزايش يافته است، اما بسياري بر اين باورند کيفيت انتخابات از اطلاع‌رساني گرفته تا انتخاب کانديداها و... ضعيف بوده است.

به گفته گروهي از فعالان صنف رايانه و ماشين‌هاي اداري، اطلاع‌رساني در حد پخش تراکت‌هاي تبليغاتي طي چند روز اخير بوده است و اين شيوه براي انتخابات اتحاديه‌اي که تا کنون کاملا سنتي اداره مي‌شد چندان عجيب نيست. لب کلام اينکه انتظار آنها از اتحاديه بيشتر از اين نيست.
رضا حيدري، عضو هيات‌مديره پاساژ پايتخت که برادرش مجتبي حيدري کانديداي اين دوره انتخابات اتحاديه فناوران شده است در اين باره مي‌گويد: فضاي انتخابات به شدت سوت و کور است به شکلي که در حال حاضر حدود 50 درصد از فعالان صنف از برگزاري انتخابات و ليست اعضا آگاه نيستند.
احمد عليپور فطرتي، رييس هيات‌مديره گروه شرکت‌هاي فراسو و کانديداي دوره جديد انتخابات هيات مديره اتحاديه فناوران رايانه نيز با بيان اين مطلب که فضاي انتخاباتي خاموش است، مي‌گويد: شکل برگزاري انتخابات به شدت ضعيف است و کلا حضور ما در اين انتخابات براي اين است که نقش اتحاديه را پررنگ کنيم. البته گروهي اعتقاد دارند برگزاري انتخابات در چنين فضاي خاموش و بي‌سرو صدايي برنامه‌ريزي شده است. تا عده‌اي بتوانند از اين سکوت استفاده و با ريخته شدن آراي هدايت شده عده‌اي اندک که در انتخابات شرکت مي‌کنند به راحتي کرسي‌هاي اتحاديه را به خود اختصاص دهند.

فعالان اين صنف همچنين از جناح‌بندي‌هاي صنفي سخن گفته و مي‌گويند، در حال حاضر هر گروهي براي خود چند نماينده دارد و مي‌توان نتيجه انتخابات را با توجه به تعداد دارندگان پروانه کسب در هر رسته حدس زد. اعضاي صنف رايانه نيز که پيش از اين علم استقلال از اتحاديه فناوران رايانه تهران را بر افراشته بودند اينک عزم خود را جزم کرده و در قالب ائتلاف «مجمع فعالين صنف رايانه» در اين انتخابات شرکت کرده‌اند تا شايد به اين طريق مشکلات خود را حل کنند.
با تمام اين حرف و سخن‌ها کانديداها تمام تلاش خود را براي رقابت با يکديگر مي‌کنند. انتخابات هيات‌مديره اتحاديه فناوران تهران هفتم تيرماه در محل اتحاديه برگزار مي‌شود.
رقابت پروانه‌اي
کانديداهاي اين دوره از انتخابات اتحاديه فناوران از رسته‌هاي مختلفي هستند که گروه اول را اعضاي صنف رايانه که شامل بدنه فروشگاهي است تشکيل مي‌دهد. گروه دوم را شرکت‌ها و گروه سوم را فعالين بازار ماشين‌هاي اداري که در خيابان ايرانشهر فعال هستند تشکيل مي‌دهند. اگر چه کانديداهاي صنف رايانه در قالب ائتلاف «مجمع فعالين صنف رايانه» در اين انتخابات حضور پررنگي دارند، ولي گفته مي‌شود که احتمالا اعضاي صنف ماشين‌هاي اداري با چهار نماينده (رضا صفدري، اسماعيل رضايي، پيمان کاشاني و سيدمهدي مير مهدي) شانس بيشتري براي موفقيت داشته باشند. چرا که تعداد اعضاي پروانه‌دار صنف ماشين‌هاي اداري به مراتب بيشتر از تعداد اعضاي پروانه‌دار صنف رايانه است. به عبارتي حق راي اعضاي صنف ماشين‌هاي اداري بيش از حق راي صنف رايانه است.

رضا حيدري تعداد اعضاي پروانه‌دار صنف رايانه را هزار و 500 نفر اعلام کرده و مي‌گويد: تعداد اعضاي پروانه‌دار صنف ماشين‌هاي اداري بيشتر از حد بوده و همين امر به ضرر ما خواهد بود. فعالين صنف رايانه هم مي‌گويند، اين موضوع نشان دهنده عدم توجه اتحاديه به صنف رايانه است. به گفته حيدري، يکي از فعالين اين صنف، شرايط ارائه جواز و پروانه کسب براي فروشندگان سخت است به همين دليل است که بخشي از صنف رايانه فاقد پروانه کسب است و مجاز به شرکت در انتخابات نيست.

ابطحي يکي ديگر از فعالان صنف نيز با تاييد اين مطلب مي‌گويد: از حدود 1750 حق رايي که در نظر گرفته‌اند بيش از 60 درصد حق راي مربوط به صنف ماشين‌هاي اداري است و پيش‌بيني مي‌شود اين رقابت پروانه‌اي به نفع صنف ماشين‌هاي اداري تمام شود. اما از سوي ديگر نمي‌توان به راحتي از کنار اين مساله گذشت. چرا که اتحاديه با توجه به قوانين خاص خود شرايط را براي عضويت افرادي که قصد فعاليت در اين حوزه داشتند را فراهم کرده، اما اکنون و در اين زمان توجيه برخي از اين افراد اين سوال را در ذهن ايجاد مي‌کند که چگونه مي‌توان در بازار فناوران بدون مجوز اتحاديه فعاليت داشت.

همه براي تغيير آمده‌اند
عدم رضايت اعضاي صنف رايانه از عملکرد اتحاديه موضوعي است که اکثريت اعضاي صنف رايانه و گروهي از اعضاي صنف ماشين‌هاي اداري به آن اشاره مي‌کنند. البته صنف رايانه دل پردردتري نسبت به اين قضيه دارد و همين مساله باعث شده است تا از سه سال قبل به فکر تشکيل ائتلاف «اجماع فعالين صنف رايانه» بيفتند و اينک محکم‌تر قدم به عرصه انتخابات بگذارند. شنيده‌ها حاکي از آن است که از ميان 39 تا40 نفر کانديدايي که اسامي آنها در نامه کميسيون نظارت بر انتخابات وجود دارد، برخي به نفع عده‌اي ديگر کنار خواهند کشيد و «اجماع فعالين صنف رايانه» به عنوان تنها ائتلاف فعلي انتخابات، هفت نفر کانديدا (حسن بيگي، بابک صالحي، غلامرضا پاک ضمير، محمد مياحي، علي منصوري، مجتبي شيرين کار و سعيد اسماعيلي) را به طور رسمي اعلام خواهد کرد. ضمن اينکه از سيد مهدي مير مهدي، نايب رييس اتحاديه صنف فناوران رايانه که گرايش وي بيشتر به ماشين‌هاي اداري است نيز به عنوان پاي ثابت اين ليست نام برده مي‌شود.

عليپور: براي تغيير آمده‌ايم

احمد عليپور فطرتي را با دو برند فراسو و لاوان و همچنين سابقه صنفي‌اش در سازمان نظام صنفي رايانه‌اي به ياد‌مي‌آورند.
او بررسي دغدغه‌هاي صنف را که شامل، بررسي سود بسيار نازل فروشگاه‌هاي رايانه‌اي، فقدان تعريف دقيق وظايف و مسووليت‌هاي فروشگاه‌ها، ضعف بنيه و ضررهاي جبران‌ناپذير وارد شده به اعضا در نظام اعتباري سنتي، جايگاه فراموش شده به‌عنوان رکن نهايي و تعيين‌کننده چرخه تامين، محروميت اعضاي فروشگاهي از همگامي با روند بين‌المللي، انفکاک روزافزون در صنف و عدم تعامل بدنه فروشگاهي با ساير فعالان حوزه، آمادگي اتحاديه تهران براي ايفاي نقش محوري در مجامع امور صنفي و اتحاديه کشوري ،اطلاع‌رساني ضعيف، نبود آمار، فقدان نشريه و پورتال تعاملي با اعضا و امکانات تبليغاتي محدود، سنتي و ناکارآمد را از مشکلات موجود در اتحاديه نام برد و برنامه‌هايي نيز براي رفع اين مشکلات ارائه کرد.

احمد عليپور مي‌گويد: ما به اين بخش از بدنه صنف (فروشگاه‌ها) اميد زيادي داريم و نگاه‌مان به اتحاديه با نگاهي که به طور سنتي در اتحاديه وجود دارد متفاوت است. وي در مورد حضورش در انتخابات مي‌گويد: با اطلاع کامل از شايعات، ابهامات و اتهامات وارد اين انتخابات شدم. مهم اين است که ما حضور داشته باشيم و موفق شويم اين ابهامات را بر طرف کنيم.

رجب‌زاده: صنفبه دنبال حقوق خود
به گفته مسعود رجب‌زاده، نماينده ائتلاف مذکور، تعدادي از اعضاي صنف رايانه که در جريان جداسازي صنف رايانه از ماشين‌هاي اداري تلاش زيادي داشتند، ائتلافي تحت عنوان «اجماع فعالين صنف رايانه» تشکيل داده‌اند تا از بين 30 عضو اين ائتلاف هفت نفر انتخاب شوند. آنها تاکيد دارند که به دنبال حقوق صنفي خود هستند.

به گفته وي، تاکنون اتحاديه درد ما را نمي‌دانست و اصلا دانش آن را نداشت که به مشکلات ما رسيدگي کند. به همين دليل ما خود عزم را جزم کرده تا در انتخابات اتحاديه‌اي که خانه ما است شرکت کنيم.
حيدري: مي‌خواهيم اتحاديه را درست کنيم
رضا حيدري، عضو هيات‌مديره مجتمع پايتخت مي‌گويد، طي سال‌هاي اخير دانش و آگاهي اعضاي فروشگاهي رشد زيادي داشته است و به همين دليل ما به اين آگاهي رسيده‌ايم که اگر به حق خود که تاسيس اتحاديه مستقل بود نرسيده‌ايم مي‌توانيم در انتخابات اتحاديه‌اي که با پرداخت حق عضويت ما جان گرفته است کانديد شويم. وي با اشاره به اينکه هفت نفر، بر اساس 11 محور مديريت و تعامل، عدم انحصارگرايي، وقت گذاشتن براي ديگران، عدالت، احترام به نظر جمع، تسلط به قانون نظام صنفي، تحصيلات، روحيه حق طلبي، مبارزه براي صنف، ديدگاه صنفي و عزت‌نفس مورد سنجش قرار گرفته اند و قرار بر اين است که صنف رايانه به اين هفت نفر راي بدهند، مي‌گويد: اهداف و برنامه‌هاي اين هفت کانديدا همان اهداف اجماع فعالان صنف رايانه است که به آن پايبند خواهند بود.
مير مهدي: اتحاديه تاکنون کم‌کاري کرده است
سيدمهدي ميرمهدي نيز که از فعالان صنف ماشين‌هاي اداري است و حضورش در ائتلاف مجمع فعالان صنف رايانه کمي بحث‌برانگيز شده است، درباره حضورش در اين ائتلاف مي‌گويد: دليل عمده اين امر اتحاد بيشتر بين فعالان صنف ماشين‌هاي اداري و رايانه است؛ چرا که در حال حاضر اين دو صنف اختلاف شديدي دارند و از سه?سال پيش به دلايلي اتحاد آنها از بين رفته است. وي نيز که به عملکرد اتحاديه اعتراض دارد، مي‌گويد: من به شخصه عملکرد اتحاديه را مطلوب نمي‌دانم و فکر مي‌کنم در حق فعالان صنف کوتاهي شده است و تاکنون اين اتحاديه قدم مثبتي برنداشته است. او معتقد است که صحت اين موضوع را مي‌توان با يک نظرسنجي ساده متوجه شد. به گفته وي اجماع فعالان صنف رايانه تنها ائتلافي ا‌ست که از دو تا سه سال پيش شکل گرفته و اعضاي آن افراد با لياقتي هستند که با ورود به اتحاديه مي‌توانند شرايط را تغيير دهند و مشکلاتي نظير معضلات مالياتي، پلمب فروشگاه‌ها و مشکلات ديگر را رفع و رجوع کرد. ميرمهدي، ساماندهي بازار رايانه و ماشين‌هاي اداري و بازگرداندن اتحاد بين اين دو صنف را از اهم برنامه‌هاي خود دانست.


حرف‌هاي رييس کنوني
«شهرام شيرمست»، رييس کنوني اتحاديه مي‌گويد: طي سال‌هاي اخير تمام تلاش خود را براي رشد و شکوفايي اتحاديه کرده است و برنامه‌هاي نيمه‌کاره‌اي دارد که اگر در اين دوره نيز انتخاب شود به پايان مي‌رساند. وي مبارزه جدي با کالاهاي بدون گارانتي، تقلبي و کارت‌هاي گارانتي جعلي را از اقداماتي دانست که در دست اقدام است.رييس کنوني اتحاديه فناوران رايانه همچنين مي‌گويد: گروهي مي‌گويند، به دليل عدم توجه اتحاديه به بدنه فروشگاهي است که حضور کانديداهاي فروشگاهي در اين دوره پررنگ بوده است. ولي اين من بودم که به شخصه از فروشگاه‌ها دعوت کردم تا در انتخابات شرکت کنند. شهرام شيرمست، همچنين در مورد تشکيل ائتلاف صنف رايانه مي‌گويد: تشکيل چنين ائتلافي و اصلا نامگذاري آن توهين به ساير اعضاي صنف است. به عقيده وي، نامگذاري اين ائتلاف به معني غيرفعال بودن ساير اعضا و هم صنفي‌هاست.

به گفته وي، اعضاي اين ائتلاف که از حاميان تاسيس اتحاديه مستقل براي صنف رايانه بودند، حالا که نتوانسته‌اند اتحاديه جداگانه تاسيس کنند چنين جرياني را راه انداخته‌اند. شير مست با بيان اين مطلب که طي اين مدت تلاش‌هاي زيادي براي نظم بخشيدن به بازار، جلوگيري از عرضه کالاهاي قاچاق،کالاهاي بدون گارانتي و... انجام داده است، مي‌گويد: متاسفانه محاسن اتحاديه را همه مي‌بينند به غير از اعضاي صنف خودم.

وي افزود: خيلي بيشتر از آنچه براي صنف بايد کار انجام مي‌دادم، کار کرده‌ام. اما هيچگاه تبليغ کارهايم را نکرده‌ام. وي در دفاع از عملکرد اتحاديه مي‌گويد: در بحث هولوگرام‌هاي نرم‌افزار که وزارت ارشاد اقدام به جمع‌آوري نرم‌افزارها کرد، جلساتي گذاشته شد که من در آن حضور داشتم و اين موضوع را بررسي کرديم. همچنين در مورد استاندارد اجباري نوت‌بوک با موسسه استاندارد و وزارت صنايع و بازرگاني جلسات مختلفي برگزار کرديم. وي مي‌افزايد: اتحاديه در وزارت بازرگاني و بسياري از سازمان‌هاي ديگر داراي کرسي ثابت است. در عين حال تمام شرايط دريافت ايزو را هم از نظر ارباب رجوع و اتوماسيون اداري ايجاد کرده‌ايم. سوال من اين است که کدام اتحاديه اين کار را انجام داده است؟

حدس و گمان‌هاي انتخاباتي
پيش‌بيني‌ها اين است که از سه گروه صنف رايانه، ماشين‌هاي اداري و شرکت‌ها، شانس گروه ماشين‌هاي اداري که با چهار تا پنج نماينده در اين انتخابات شرکت کرده اند بيشتر است. علت هم اين است که تعداد اعضاي پروانه دار اين صنف بيشتر است. عقيده گروهي اين بود که از آنجا که رييس کنوني اتحاديه ،حمايت‌هاي ويژه‌اي از صنف ماشين‌هاي اداري کرده است احتمالا کانديداي انتخابي اين صنف «شهرام شيرمست» است. اين در حالي است که اعضاي صنف رايانه با چهار کانديدا به عرصه انتخابات اين دوره آمده‌اند و اعلام کرده‌اند تا کنون اين اتحاديه گرهي از مشکلات کور آنها باز نکرده است. شايع شده است که دليل اين حرف و سخن‌ها از جانب فعالان صنف ماشين‌هاي اداري اين است که رييس کنوني اتحاديه فناوران رايانه تهران، با همکاري سازمان حمايت حقوق مصرف‌کننده و توليدکنندگان، اقدامات جديدي براي مقابله با کالاهاي بدون گارانتي و قاچاق و به ويژه کارتريج‌هاي تقلبي انجام داده است.
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image