جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
رتبه سه رقمي ايران در مجمع جهاني اقتصاد
-(4 Body) 
رتبه سه رقمي ايران در مجمع جهاني اقتصاد
Visitor 1052
Category: کامپيوتر
مجمع جهاني اقتصاد در گزارش جهاني فناوري اطلاعات و ارتباطات 2010- 2011 با تاييد بر پيشگام بودن کشورهاي شمال اروپا و کشورهاي توسعه يافته آسيا در سازگاري و پيشرفت در حوزه ICT اعلام کرد که سوئد و سنگاپور در فهرست رده‌بندي کشورها از نظر رشد و توسعه مبتني بر رشد ICT مقام اول و دوم را به دست آورده‌اند. اين گزارش که 138 کشور جهان را پوشش داده، يکي از جامع‌ترين و معتبرترين ارزيابي بين‌المللي در زمينه تاثير ICT در روند توسعه کشورها به شمار مي‌رود.

اين گزارش چندين بخش دارد و کشورها را از نظر چند شاخص مختلف رده‌بندي کرده که يکي از آنها شاخص آمادگي شبکه (NRI) است.

شاخص آمادگي شبکه (NRI)

ايده اوليه اين پروژه کشف تاثير نوآوري و فناوري‌ها روي کارايي و توسعه کشورها بود. در همين راستا شاخص آمادگي شبکه براي ارزيابي کشورها مطرح شد که ميزان استفاده از ICT توسط کشورها را براي تقويت و توسعه نشان مي‌دهد. اين مقوله به قانونگذاران و سرمايه‌گذاران کمک مي‌کند که رشد يا ضعف اقتصادي خود را پيگيري کرده و بر اساس نتايج آن، استراتژي‌ها و اهداف چشم‌انداز خود را ترسيم کنند. در واقع اين شاخص سير تکاملي ICT را در 10 سال گذشته ارزيابي مي‌کند.

شاخص آمادگي شبکه نشان مي‌دهد که کشورها به چه ميزان آمادگي استفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات را از سه بعد کسب‌وکار عمومي، رگولاتوري و وضعيت زيرساخت ICT دارند.

کشورهاي جهان بر اساس آمادگي شهروندان، کسب‌وکارها و دولت‌ها از نظر اين سه زير شاخص براي استفاده از مزيت‌هاي ICT رده‌بندي شده‌اند.

فهرست کشورها با شاخص آمادگي شبکه

در فهرستي که با در نظر گرفتن شاخص آمادگي شبکه در سال 2010 تا 2011 ارايه شده، سوئد و سنگاپور مقام اول و دوم را به دست آورده‌اند. فنلاند که در سال 2009-2010 در رده ششم قرار داشت، امسال صعود کرده و در جايگاه سوم قرار گرفته است. بعد از فنلاند، سوييس و ايالات متحده آمريکا به ترتيب چهارم و پنجم شدند.

به طور کلي، اين فهرست نشان مي‌دهد که کشورهاي اروپاي شمالي در استفاده از ابزار فناوري اطلاعات و ارتباطات پيشگام هستند. به طور مثال، دانمارک و نروژ جزو 10 کشور برتر هستند و به ترتيب در رده هفتم و نهم قرار گرفته‌اند.

در ميان 10 کشور برتر اين فهرست، کشورهاي توسعه يافته آسيايي نيز ديده مي‌شود که برترين آنها سنگاپور است که در رده دوم قرار گرفته و بعد از آن، کشورهاي تايوان و چين هر دو در رتبه ششم قرار گرفتند. در حالي که اين دو کشور در فهرست 2009- 2010 در رتبه 11 بودند. به غير از اين کشورهاي آسيايي، کشور کره نيز که در فهرست سال گذشته در رده 15 قرار داشت، امسال در رده دهم جا گرفته است. هنگ‌کنگ نيز با اختلاف بسيار کمي در جايگاه 12 قرار دارد.

در اين فهرست ايران از ميان 138 کشور رتبه 101 شده است.

امارات متحده که قرار است در سال 2012 مبلغ 8/45 ميليارد در فناوري اطلاعات و ارتباطات سرمايه‌گذاري کند، طبق اين گزارش رتبه‌ 24 را از آن خود کرد. اين در حالي است که در ميان کشورهاي عربي هم رتبه‌ نخست در اختيار امارات است.

قطر با کسب رتبه 25، بحرين30، عربستان33 و عمان با کسب رتبه 41 از ديگر کشورهاي حاضر در اين رتبه‌بندي بودند.

دگرديسي 2.0

يکي از تعاريفي که در اين گزارش مطرح شده، دگرديسي 2.0 است که ميزان تاثير ICT روي جامعه در پنج سال آينده را بررسي مي‌کند. در اين گزارش که دهمين نسخه سالانه مجمع جهاني اقتصاد در رابطه با فناوري اطلاعات و ارتباطات است، تعريف دگرديسي 2.0 به اين شکل تفسير شده که اين شاخص در حقيقت قدرت ICT را در تغيير شکل جامعه به واسطه مدرنيزه شدن و بروز نوآوري‌ها در آينده نشان مي‌دهد. در روزهاي آينده گزارش دگرديسي 2.0 را خواهيد خواند.

Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image