جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
رقابت و شراکت همزمان غول‌هاي کامپيوتري
-(1 Body) 
رقابت و شراکت همزمان غول‌هاي کامپيوتري
Visitor 1169
Category: کامپيوتر
رقابت در دنياي تکنولوژي در واقع تعريف ديگري دارد. در عرصه تکنولوژي ممکن است دو شرکت رقيب، همزمان همکاري‌هاي نزديکي هم با هم داشته باشند.

اين اتفاق درست همان چيزي است که درباره دو غول دنياي تکنولوژي؛ يعني مايکروسافت و اينتل روي داده است. مدت‌ها پيش اين دو شرکت به دنبال رقابتي سخت با هدف حفظ انحصارشان در بازار تکنولوژي بودند. اين داستان، اما حالا تغيير کرده است. حالا ديگر آنها در محاصره ارتباطات اينترنتي و بي‌سيم و البته دستگاه‌هاي قابل حملي مانند موبايل قرار گرفته‌اند؛ تجارتي که اين دو شرکت چندان نمي‌توانند در آن ادعاي رهبري داشته و به دنبال انحصار باشند.

اين در حالي است که همچنان رهبران تکنولوژي تاثيرگذارترين بازيگران اين عرصه به حساب مي‌آيند. به اين ترتيب است که مايکروسافت و اينتل هنوز هم کنترل دو استاندارد مهم در دنياي کامپيوتر و پردازش اطلاعات را به عهده دارند؛ از طرفي سيستم عامل ويندوز همچنان پرطرفدارترين سيستم عامل در ميان کاربران سرتاسر دنيا است و در بيشتر کامپيوترهاي شخصي هم وجود دارد، از طرف ديگر Architecture شرکت اينتل حالا به مجموعه قانون‌هاي استاندارد براي مديريت چگونگي تعامل نرم‌افزار با پردازنده براي اجراي آن تبديل شده است. با اين اوصاف حالا ديگر بيش از 80 درصد از کامپيوترهاي شخصي از استاندارد معروف Wintel (ترکيبي از ويندوز و اينتل) تبعيت کرده و استفاده مي‌کنند.

حتي آمار هم نشان از تقاضاي قابل‌توجه بازارهاي جهاني براي کامپيوترهاي مبتني بر اين استاندارد دارند و حتي بحران اقتصادي سال ميلادي گذشته هم نتوانست اين تقاضا را کاهش بدهد. درست به همين دليل هم هست که اين همکاري موفق نتايج خوبي را هم براي هر دو شرکت به همراه داشته است. مهم‌ترين اين نتايج شامل سود چشمگير و تعجب‌برانگيز شرکت مايکروسافت در فصل دوم سال 2010 و تا پايان ماه جولاي گذشته بود که به 5/4 ميليارد دلار رسيده است و البته درآمد قابل توجه شرکت اينتل در فصل دوم سال 2010 برابر 9/2 ميليارد دلار بوده است. به اين ترتيب هرچند اتحاد مايکروسافت و اينتل ديگر به صورت قبلي نيست، اما حالا اتحاد آن‌ها سازنده و البته همچنان رقابتي شده است. با وجود مشکلاتي مانند اتهامات درباره نقض قوانين ضد انحصار طلبي، اما اين دو شرکت هنوز هم مورد اطمينان و استقبال کاربران در سرتاسر دنيا هستند. نمونه مناسب براي اين موضوع محبوبيت سيستم‌عامل شرکت مايکروسافت؛ يعني ويندوز 7 است که از زمان عرضه تا حالا کمترين ميزان شکايت و نارضايتي از آن گزارش شده است. روند طراحي و توليد پردازنده‌ها و قطعات در اينتل هم با تکنولوژي روز همراه بوده و سرعت دلخواه کاربران براي کار با ابزارهاي پر سرعت امروزي را در اختيارشان قرار مي‌دهد.

در حقيقت اين دو شرکت بعد از تجربه رقابت جدي و حتي در مواردي دشمنانه گذشته به اين نتيجه رسيده‌اند که همکاري‌شان مي‌تواند براي کاربران سرتاسر جهان و حتي خود آن‌ها فوايد و نتايج بهتري را به همراه داشته باشد.

حالا ديگر بسياري از شرکت‌هاي ديگر عرصه تکنولوژي هم تفاوت نوع رقابت اين روزها را فهميده و به دنبال وارد شدن به بازارهاي مورد تقاضا و پررونق تکنولوژي؛ يعني ارتباطات همراه و پر سرعت بي‌سيم مانند موبايل‌هاي هوشمند و اينترنت هستند. درست به همين دليل هم هست که شرکت اپل در سال‌هاي اخير و به دنبال توليد محصولاتي مانند iPad و iPhone توانست به ارزش مالي بالاتر از شرکت بزرگي مانند مايکروسافت دست پيدا کند.

گوگل هم حالا به خاطر ابزارها و خدمات متنوعي که در اين سال‌ها براي جست‌وجو در اينترنت ارائه کرده، توانسته است به محبوبيت چشمگيري در ميان کاربران جهان برسد و البته سود قابل توجهي را هم به‌دست بياورد. يکي ديگر از رقابت‌هاي موفق گوگل در اين سال‌ها، عرضه خدمات نرم‌افزاري و اينترنتي مانند برنامه‌هاي کاربردي رايگان بوده است که با برنامه‌ها و نرم‌افزارهاي گران‌قيمت مايکروسافت رقابت مي‌کنند.

حالا تغيير در دنياي تکنولوژي به سمت پردازش بي‌سيم و به اشتراک‌گذاري اطلاعات که اين روزها به رايانش ابري مشهور شده است، پيش مي‌رود تا صنعت IT جهاني با سرعت بيشتر به سمت مجازي شدن حرکت کند. کارشناسان معتقدند که اين صنعت به تدريج شبيه کيکي چند لايه مي‌شود که هر لايه آن بخشي از دنياي تکنولوژي مانند پردازنده‌ها، سيستم عامل‌ها يا برنامه‌هاي کاربردي است. شرکت‌هاي تکنولوژي حالا سعي دارند از فعاليت‌هاي يک بعدي و انحصاري دست برداشته و بيشتر به سمت فعاليت در تمام لايه‌هاي اين کيک بزرگ که به تدريج به هم نزديک‌تر مي‌شوند، حرکت کنند.

شرکت اپل در اين مورد نمونه خوبي است که نشان مي‌دهد يک شرکت که زماني تنها در زمينه‌هاي محدودي فعاليت مي‌کرد، حالا در سال‌هاي اخير به تدريج توانسته است محصولاتي را توليد کند که مجموعه‌اي از امکانات تکنولوژيک را در قالب يک محصول به کاربرانش ارائه کند.
آمار و تحقيقات هم نشان مي‌دهند که اين پيشرفت نه تنها موفقيت‌هاي چشمگيري را براي اپل به همراه داشته، بلکه با استقبال کاربران مختلف در بازار جهاني هم مواجه شده است. صف‌هاي طولاني کاربران در کشورهاي مختلف براي عرضه و خريد محصولات جديد اپل گواه خوبي براي اثبات اين مدعا است.

گوگل هم نمونه خوب ديگري است. اين شرکت که همچنان هم به عنوان غول موتور جست‌وجوي اينترنتي در جهان شناخته مي‌شود، حالا با توليد و عرضه سيستم عامل آندروييد براي موبايل‌هاي هوشمند سود زيادي را به دست آورده و البته محبوبيت بيشتري هم در ميان کاربران دنيا به دست آورده است. حالا شرکت سيسکو که به عنوان بزرگ‌ترين توليدکننده تجهيزات شبکه در دنيا شناخته مي‌شد، شروع به ساخت و فروش سرورها کرده است. در مقابل اچ‌پي که يکي از بزرگ‌ترين توليدکنندگان بازار کامپيوترهاي شخصي بوده است، اين روزها به توليد و فروش تجهيزات شبکه پرداخته است. شرکت بزرگ اوراکل که توليدکننده نرم‌افزار و به خصوص نرم‌افزارهاي تجاري بوده است، سال ميلادي گذشته شرکت سان مايکروسيستمز را که يک توليد کننده بزرگ در بازار جهاني کامپيوترهاي شخصي بود، خريد تا در اين بازار هم وارد شود. اينتل هم که بيش از 42 سال رقابت نزديکي با رقيب ديرينه‌اش يعني شرکت AMD توليد کننده پردازنده‌هاي سازگار با سيستم عامل‌هاي ويندوز داشته است، حالا به رقابت با شرکت بريتانيايي ARM که توليدکننده پردازنده براي گوشي‌هاي موبايل است، مي‌پردازد.

اين فضاي رقابتي جديد حتي قانون‌گذاران را هم براي تمرکز بر اجرا و تخطي شرکت‌ها از قوانين ضد انحصار طلبي دچار مشکل کرده است. در حقيقت مرزهاي رقابتي در عرصه تکنولوژي تغييرات زيادي کرده‌اند و ديگر حالا نمي‌توان به راحتي شرکتي را به تخطي از قوانين ضد انحصار طلبي محکوم کرد. در واقع به همين دليل هم هست که مدت‌ها است اخباري در اين زمينه منتشر نشده است. حالا ديگر شرکت‌هاي بزرگ و غول‌هاي دنياي تکنولوژي به راحتي به حوزه‌هاي کاري و فعاليت يکديگر وارد شده و هيچ شرکتي هم اعتراضي به اين روند ندارد. حالا ديگر از نظر اين شرکت‌ها تنها راه رشد در اين عرصه همين کار است و آنها بايد روند توليد و عرضه خودشان را همراه با سليقه و تقاضاي بازار پيش ببرند. اين همان چيزي است که غول‌هاي تکنولوژي حالا به آن باور دارند.
منبع: اکونوميست
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image