جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
رييس كميته مخابرات مجلس: ايران تا پايان سال قادر به ساخت گوشي تلفن‌همراه نيست
-(0 Body) 
رييس كميته مخابرات مجلس: ايران تا پايان سال قادر به ساخت گوشي تلفن‌همراه نيست
Visitor 1140
Category: کامپيوتر
دنياي اقتصاد - ابتداي هفته جاري تعرفه واردات گوشي تلفن‌همراه براي مدت چهارسال از سوي دولت تعيين و ابلاغ شد و اين در حالي است كه تعرفه واردات گوشي كامل 60درصد تعيين شده و تنها تعرفه SKD و CKD به ترتيب 30 و 40درصد كاهش پيدا كرده است.


به گفته كارشناسان كاهش تعرفه قطعات و اجزاي گوشي به منظور حمايت از توليد داخلي صورت گرفته و تعرفه واردات گوشي كامل تغييري نكرده است كه در صورت عدم توليد گوشي در داخل كشور به‌رغم كاهش تعرفه‌هاي مونتاژ SKD و CKD، مصرف‌كنندگان متضرر
خواهند شد.

به گفته صادق‌زاده رييس كميته مخابرات مجلس، كاهش تعرفه‌هاي SKD و CKD و افزايش تدريجي آن طي چهار سال آينده حركتي مثبت ارزيابي مي‌شود و در جهت حمايت از توليد داخل است، اما اگر چنين هدفي عملياتي نشود و توليد گوشي در داخل كشور متناسب با فناوري روز دنيا و به صورت متنوع صورت نگيرد علاوه بر ضرر مصرف‌كننده، مبادي قاچاق نيز تقويت مي‌شوند.

به گفته وي، شركت‌هاي داخلي تا پايان سال قادر به توليد گوشي موبايل با توجه به گوشي‌هاي موجود در بازار نيستند و بعيد به نظر مي‌رسد بتوانند با فناوري روز دنيا و تنوع موجود توان رقابت داشته باشند.

وي افزود: دولت به منظور حمايت از توليد داخل واقع‌‌نگري نكرده است، زيرا با توجه به تجربه صاايران كه نتوانست در توليد گوشي با شركت‌هاي خارجي رقابت كند هم‌اكنون نيز توليد گوشي در داخل كشور دورنماي شفافي ندارد.

وي افزود: تعرفه واردات گوشي كامل 60درصد است كه در صورت عدم توليد 6ميليون گوشي تلفن‌همراه تا پايان سال، مصرف‌كننده مجبور به خريد گوشي وارداتي با تعرفه 60درصد است كه موجب ضرر مصرف‌كننده مي‌شود.

صادق‌زاده در ادامه گفت: طبق آمارها تا پايان سال تقاضاي خريد 10ميليون گوشي تلفن‌همراه در كشور پيش‌بيني شده است كه در صورت عدم توليد 6ميليون گوشي توسط شركت‌هاي داخلي متعهد به توليد طي سه ماه آينده، مصرف‌كننده مجبور به خريد گوشي با تعرفه 60درصدي است.

اين در حالي است كه مديرعامل كنسرسيوم سروش رسانه و شهرك‌هاي هوشمند در گفت‌وگو با ايرنا، گفته است: هنوز برنامه مشخصي براي توليد گوشي تلفن‌همراه در كشور نداريم.
براساس برنامه‌ريزي اوليه، هر يك از سه شركت توليدكننده گوشي تلفن‌همراه ‌بايد تا پايان امسال 2ميليون گوشي توليد كنند.

تاخير در كاهش تعرفه‌هاي واردات قطعات گوشي و تاخير در ثبت شماره سريال گوشي‌ها توسط وزارت ارتباطات از جمله دلايلي است كه ارائه برنامه مشخص براي توليد گوشي تلفن‌همراه توسط اين شركت را با تاخير روبه‌رو كرده است.

«محمد مرزبان‌راد» گفت: قبلا تعرفه جداگانه براي قطعات منفصل (SKD قطعات بزرگ) و (CKD قطعات كوچك گوشي تلفن‌همراه) تعريف نشده بود، اما اكنون داراي تعرفه جداگانه‌اي شده است.

وي تصريح كرد، اكنون تعرفه تعريف شده براي قطعات SKD،ا30 درصد و قطعات CKD، ا4درصد شده است.

مونتاژ قطعات در گوشي‌هاي همراه (موبايل) عمدتا به دو صورت انجام مي‌شود. در روش CKD، قطعات به صورت كاملا مجزا وارد مي‌شوند و در جايي جداگانه به يكديگر مي‌پيوندند كه اين روش مستلزم صرف هزينه و سرمايه‌گذاري بسيار زيادي است.

ولي مونتاژ در شيوه SKD، قطعات در ابعاد بزرگ‌تر بوده و طبيعتا مونتاژ آنها وقت و هزينه كمتري را مي‌طلبد.

وي بيان داشت شركت «نيمه‌ هادي عماد» و كنسرسيوم «سروش رسانه و شهرك‌هاي هوشمند» با نوكيا تفاهمنامه‌اي براي توليد گوشي تلفن‌همراه امضا كرده است كه قرار است تا قطعي شدن وضعيت تعرفه‌ها و موارد ديگر بررسي‌هاي لازم در اين زمينه انجام شود.
روند توليد گوشي تلفن‌همراه در تفاهمنامه‌اي كه بين وزارت صنايع و اين سه شركت («كنسرسيوم سروش رسانه و شهرك‌هاي هوشمند»، «كارخانه‌هاي مخابراتي ايران» و «نيمه هادي عماد») به امضا رسيد، به اين‌گونه است كه طي مدت زمان مشخصي خط توليد اول به صورت SKD و سپس CKD راه‌اندازي شود و بعد به مرحله توليد برسد.

Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image