جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
متن‌باز مخصوص آفريقايي‌ها
-(0 Body) 
متن‌باز مخصوص آفريقايي‌ها
Visitor 1182
Category: کامپيوتر
بزرگراه فناوري - استفاده از نرم‌افزارهاي متن‌باز و افزايش محبوبيت آن‌ها در بين بيشتر افراد موجب شده تا امکان استفاده از نرم‌افزارهاي متن‌باز براي کاربراني که به زبان سواحيلي مسلط هستند نيز ممکن شود. اين‌طور که برخي آمارهاي رسمي نشان مي‌دهد، در حال حاضر بيش از 100 ميليون نفر از ساکنان شرق آفريقا به زبان سواحيلي صحبت مي‌کنند که در اين ميان 10 درصد آن‌ها به کامپيوتر دسترسي دارند.

نرم‌افزار متن‌باز جديدي که براي اين قشر از افراد ساخته شده Jambo OpenOffice نام‌گذاري شده و از آن‌جايي که Jambo در زبان سواحيلي به معني "سلام" است، کاربران آفريقايي ساکن در اين مناطق آسان‌تر مي‌توانند اين نرم‌افزار را بپذيرند. Jambo OpenOffice قرار است که به‌صورت رايگان به‌دست مردمان آفريقاي شرقي برسد و رقابت تازه‌اي را با بسته‌ نرم‌افزاري Office مايکروسافت آغاز کند.

طراحان اين نرم‌افزار ادعا مي‌کنند که تحولي بزرگ را در دنياي نرم‌افزارهاي متن‌باز انجام داده‌اند و از آن‌جايي که اين نرم‌افزار براي مردم مسلط به زبان سواحيلي نوشته شده، مي‌تواند بيش از ديگر محصولات مشابه مورد توجه قرار گيرد. ساخت اين برنامه براي آفريقايي‌ها بخشي از طرح جهاني The Open Swahili Localization(kilinux) است. اين طرح توسط دولتمردان کشور تانزانيا دنبال مي‌شود و طي ‌آن تلاش مي‌شود تا از نابودي زبان سواحيلي و سنن مردم شرق آسيا گرفته شود.

اين نرم‌افزار که 85 درصد آن به زبان سواحيلي ترجمه شده و بر اساس ساختار لينوکس فعاليت مي‌کند، به‌عنوان بخشي از پروژه جهاني دولت تانزانيا محسوب مي‌شود.

آلبرتو اسکودرو پاسکول(Alberto Escudero Pascual) که مدير عملياتي نرم‌افزار متن‌باز Jambo محسوب مي‌شود، اميدوار است که با استفاده از بازخوردهاي کاربران خانگي و تجاري، نسخه‌هاي بعدي اين برنامه‌ را بدون هرگونه مشکلي به‌دست مشتريان خود برساند.

وي در اين‌باره به خبرگزاري بي‌بي‌سي گفت: "همه مردم مي‌توانند به‌صورت رايگان از اين برنامه استفاده کنند، اما هدف اصلي ما اين است که Jambo OpenOffice را وارد تمامي مدارس آفريقاي شرقي کنيم، زيرا کودکاني که هم‌اکنون در مدارس آفريقا به‌سر مي‌برند، نسل بعدي افرادي هستند که قرار است به زبان سواحيلي صحبت کنند. آن‌ها مي‌توانند زبان سواحيلي را زنده نگه‌ دارند."

پاسکول اميدوار است که با اتمام اين طرح ده‌ها هزار کاربر آفريقايي برنامه‌اي را روي کامپيوترهاي شخصي خود نصب کنند که به زبان سواحيلي نوشته شده و بيش از ديگر برنامه‌ها به آن‌ها نزديک است. بر اين اساس قرار است که در فاز نخست عرضه اين برنامه، تمامي مدارس ابتدايي و راهنمايي شرق آفريقا اين برنامه را روي کامپيوترهاي خود نصب کنند.

زبان سواحيلي امروزه در بسياري از کشورهاي آفريقا به‌کار برده مي‌شود که از جمله آن‌ها مي‌توان به کنيا، تانزانيا، اوگاندا، مالاوي، موزامبيک و بخش‌هايي از شاخ آفريقا اشاره کرد. بيشتر کامپيوترهايي که امروزه در مناطق شرقي آفريقا وجود دارند، مجهز به برنامه‌هايي با زبان انگليسي و فرانسوي شده‌اند. اين مسئله‌ تا حدودي باعث شده تا کودکان ساکن اين مناطق نيز تمايل کمتري براي استفاده از زبان مادري خود نشان دهند.

پاسکول خاطرنشان کرد: " سواحيلي بزرگ‌ترين زبان زنده آفريقايي محسوب مي‌شود. در اين زبان مردم هر آنچه را که فکر مي‌کنند بيان مي‌دارند و به‌همين خاطر يکي از غني‌ترين زبان‌هاي دنيا به‌حساب مي‌آيد. ما بايد تلاش کنيم تا کودکانمان با اين زبان آموزش ببينند تا به اين وسيله جلوي نابودي آن گرفته شود."

شرکت مايکروسافت ماه ژوئيه سال جاري اعلام کرده بود که به‌زودي نسخه سواحيلي سيستم‌عامل ويندوز خود را روانه بازار خواهد کرد تا به اين وسيله تعداد مشتريان خود را در آفريقا افزايش دهد.

به عقيده کارشناسان، لينوکس و ديگر برنامه‌هاي متن‌باز بزرگ‌ترين تهديدي هستند که امروزه متوجه شرکت مايکروسافت شده است و باعث شده تا موقعيت سيستم‌عامل ويندوز در جهان به خطر بيفتد. در حال حاضر بيش از 90 درصد کاربران در دنيا از سيستم‌عامل ويندوز استفاده مي‌کنند، اما در عين حال احتمال مي‌رود که اين رقم در آينده نزديک تغيير کند.

برنامه‌هاي متن‌باز نظير لينوکس به کاربران و برنامه‌نويسان امکان مي‌دهند تا پس از مشاهده کدهاي منبع برنامه، آن‌ها را تغيير دهند و بر اين اساس نرم‌افزاري جديد با امکانات بهتر توليد کنند. با توجه به اينکه نرم‌افزارهاي متن‌باز به‌صورت کدباز به‌دست مشتريان مي‌رسند، اين مسئله مي‌تواند فرصت تازه‌اي براي کشورهاي در حال توسعه محسوب شود تا با کاهش هزينه‌هاي بالا براي تهيه نسخه‌هاي مختلف از يک سيستم‌عامل، سرمايه‌گذاري‌هاي خود را در ديگر بخش‌هاي مرتبط با فناوري ارتباطات و اطلاعات افزايش دهند.

تغيير کدهاي نرم‌افزارهاي متن‌باز به‌ هيچ‌گونه مجوز خاصي نياز ندارند و کاربراني که قصد انجام اين کار را داشته باشند، به‌صورت کاملا رايگان مي‌توانند کدهاي منبع برنامه مورد نظر خود را عوض کرده و نرم‌افزاري جديد را توليد کنند.

پاسکول در ادامه صحبت‌هاي خود گفت: "من در تلاشم که نرم‌افزارهاي متن‌بازي نظير لينوکس را در تمامي مدارس ابتدايي و متوسطه کشورهاي آفريقايي عرضه کنم تا از اين طريق مهم‌ترين پايه‌هاي اقتدار فرهنگ و سنت آفريقايي شکل بگيرد."

گروه تخصصي ويژه‌اي که وظيفه طراحي و تکميل نرم‌افزار Jambo OpenOffice را بر عهده گرفته‌اند، منتظرند تا پس از عرضه Office 2007 مايکروسافت در فوريه سال آينده، نسخه جديدي از برنامه خود را توليد و به‌دست کاربران آفريقايي برسانند.




Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image