جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


ظهور «ابرقدرت‌»هاي ديجيتال جهان درآسيا
-(1 Body) 
ظهور «ابرقدرت‌»هاي ديجيتال جهان درآسيا
Visitor 1340
Category: کامپيوتر
دنياي‌اقتصاد- تازه‌ترين رتبه‌بندي كشورها براساس «شاخص فرصت‌هاي ديجيتالي» نشانگر ظهور ابرقدرت‌هاي ديجيتالي جهان در شرق آسيا است كه از اروپا و آمريكا فاصله معناداري گرفته‌اند.


براساس نتايج گزارش جديد جامعه اطلاعاتي، در اين رتبه‌بندي كره‌جنوبي با كسب بالاترين نمره يعني 79/0 در صدر جدول رتبه‌بندي 180 كشور جهان براساس شاخص فرصت‌هاي ديجيتالي ايستاده و ژاپن با نمره 71/0 بعد از اين كشور قرار گرفته است.

اين در حالي است كه آمريكا رتبه 21، انگلستان رتبه 7، سوئيس رتبه 15، آلمان رتبه 19 و فرانسه رتبه 27 را كسب كرده‌اند. در بين كشور‌هاي خاورميانه، امارات‌متحده عربي رتبه 36، قطر رتبه 44، كويت رتبه 49، تركيه رتبه 58، عربستان رتبه 72 و ايران رتبه 95 را كسب كرده‌اند.
دنياي‌اقتصاد- براساس تازه‌ترين گزارش اجلاس جامعه اطلاعاتي (WSIS) درباره فرصت‌هاي ديجيتالي كشور‌هاي شرق آسيا در بالاي جدول دسترسي به ابزار‌هاي ICT (شامل اينترنت پرسرعت و شبكه‌هاي نسل جديد موبايل) قرار گرفته‌اند.

دسترسي به اين ابزار‌ها تحت عنوان شاخص فرصت‌هاي ديجيتالي 2005 در گزارشي از طرف اتحاديه جهاني مخابرات در چند روز گذشته منتشر شد. براساس اين گزارش، كره و ژاپن به عنوان غول‌هاي اقتصادي آسيا رتبه‌هاي اول و دوم را در اين جدول به دست آورده‌اند. به عقيده كارشناسان اين رتبه‌ها در نتيجه پيشگامي اين دو كشور در دسترسي به اينترنت پرسرعت و خدمات نسل جديد موبايل به دست آمده است. اين گزارش نشان مي‌دهد كه تقريبا تمام كاربران اينترنت كره‌اي به اينترنت پرسرعت دسترسي داشته و كاربران ژاپني بيشترين تمايل به دسترسي به اينترنت از طريق موبايل را در سرتاسر دنيا دارند. به طور كلي گويا كشور‌هاي در حال توسعه توانسته‌اند بيشترين رشد را در زمينه فرصت‌هاي ديجيتالي در ميان كشور‌هاي دنيا نصيب خود كنند تا آنجا كه هند با دوبرابر شدن فرصت‌هاي ديجيتالي خود در فاصله سال‌هاي 2001 تا 2005 بيشترين ميزان رشد را در اين زمينه به خود اختصاص داده است و چين توانسته توانايي‌هاي خود را در زمينه تامين زيرساخت‌ها تا حد قابل توجهي افزايش دهد. اين در حالي است كه كشور‌هاي ديگر با دنبال كردن اهداف خود در توسعه ارتباطات زمينه همكاري‌هاي گسترده‌اي را براي سرمايه‌گذاري در زيرساخت‌ها با كشور‌هاي قدرتمند در اين حوزه فراهم آورده‌اند. در حقيقت اين گزارش به دنبال تلاش كارشناسان و متخصصان در جهت گسترش عموميت جامعه اطلاعاتي در سرتاسر جهان به وسيله ابزار جديدي با عنوان شاخص فرصت‌هاي ديجيتالي تهيه شده و به ارزيابي زيرساخت‌ها و كاربري فناوري‌هاي اطلاعات و ارتباطات در 180 اقتصاد جهاني مي‌پردازد.اين شاخص در واقع مي‌تواند با در اختيار گذاشتن اطلاعات دقيق، كشور‌ها را در جهت كاهش شكاف ديجيتالي كه اين روزها با ورود تكنولوژي‌هاي جديد مانند اينترنت پرسرعت و بي‌سيم روبه افزايش است، راهنمايي كند.

روش به دست آوردن شاخص‌ها
داده‌هاي اوليه براي محاسبه اين شاخص بودجه بين‌المللي و ميزان رشد سالانه آن و يا آمار اعلام شده از سوي بانك جهاني است. براي كشوري كه به هيچ‌كدام از اين آمار دسترسي نداشته باشد از گزارش‌هاي سازمان ملل استفاده مي‌شود. از طرفي شاخص‌هاي ديگر مانند ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت و كاربران خانگي هم در كنار اين آمار قرار مي‌گيرند تا در نهايت با محاسبه متوسط ارزش اين شاخص‌ها، رتبه نهايي هر كشور به دست‌ مي‌آيد.

رشد اينترنت پرسرعت در جهان
به‌رغم آنكه كره‌جنوبي و ژاپن صدر جدول شاخص فرصت‌هاي ديجيتالي را به خود اختصاص داده‌اند اما اين كشورهاي اروپايي و آمريكاي شمالي هستند كه رتبه‌هاي بالاي اين جدول را به خود اختصاص داد‌ه‌اند. در همين حال آمريكاي لاتين و آسيا نيز با بهبود زيرساخت‌هاي ارتباطي خود و افزايش سرمايه‌گذاري در اين عرصه و رشد قابل توجه مشتريان وضعيت رو به رشدي را از خود نشان داده‌اند.

يكي از مهم‌ترين شاخص‌ها در اين جدول ارائه اينترنت پر سرعت و در عين حال كاهش قيمت آن است. براساس اين گزارش هم‌اكنون اينترنت پرسرعت در 166 كشور جهان ارائه مي‌شود. كاهش قيمت اينترنت پرسرعت فرصت قابل ملاحظه‌اي براي افزايش تعداد كاربران در جهان به وجود آورده است. هم‌اكنون در تايوان و چين پايين‌ترين قيمت اينترنت پرسرعت 67/22دلار، در ژاپن 19/31دلار، در كره‌جنوبي 59/40دلار است.

در اروپا و در كشور انگلستان پايين‌ترين قيمت اينترنت پرسرعت 89/50دلار، در هلند 97/27، در فرانسه 29/37دلار و در آ‌مريكا در حدود 20دلار بوده است. اينترنت پرسرعت همچنين در بسياري از كشورهاي در حال توسعه نيز با كاهش فراوان قيمت روبه‌رو بوده است.

ايران در پله نود و پنجم
ايران در زمينه فرصت‌هاي ديجيتالي رتبه‌اي بهتر از 95 را كسب نكرده است. اين رتبه براي كشورمان با شاخص 36/0 به دست آمده است.
ايران در حالي اين رتبه را كسب كرده كه از بسياري از همسايگان و كشورهاي منطقه در رتبه بهتري قرار دارند. كويت در اين جدول رتبه 49، اردن رتبه 77، مصر رتبه 90، قطر رتبه 44، عربستان رتبه 72، تركيه رتبه 58، بحرين رتبه 33 و امارات در رتبه 36 قرار دارند.


Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image