واکنشهاي گسترده به قانون SOPA سرانجام باعث شد که فعلا از دستور کار کنگره آمريکا خارج شود و تقريبا هيچکس شک ندارد که گسترش اعتراضات باعث به تعويق افتادن اين قانون جنجالي بود که نگراني از ايجاد سانسور توسط دولت آمريکا را به وجود آورده بود.
اين قانون با هدف حمايت از کپي رايت و مبارزه با دزدي اينترنتي محتوا مطرح شده است، اما در نهايت اجازه اعمال نفوذ بيشتر دولت و قوه قضائيه آمريکا را بر فعاليت سايتهاي اينترنتي و محتواي منتشر شده در فضاي آزاد اينترنت را ميدهد. درست به همين دليل هم در هفتههاي اخير موج بزرگي از اعتراضات به اين قانون و قانون مشابه ديگري به نام PIPA شکل گرفت و بسياري از شرکتها و وبسايتهاي بزرگ را هم درگير کرده است. در اين ميان اما مسدود شدن سايت مگاآپلود به درخواست دولت آمريکا آتش اين اعتراضات را شعلهورتر کرد.
اين وبسايت روز جمعه گذشته به اتهام نقض قوانين سرقت آنلاين توسط بنيانگذاران اين وبسايت از طرف پليس اف بي آي مسدود شد و سه نفر از موسسان آن در نيوزلند دستگير شدند.
اين اتفاق باعث شد که ديگر سايتهاي ذخيرهسازي و به اشتراکگذاري فايل براي محافظت از خود در برابر اقدامات قانوني اين چنيني فعاليتهايي انجام بدهند. يکي از اين وبسايتها Filesonic است که امکان به اشتراکگذاري و دسترسي کاربران را به فايلهايش غيرفعال فراهم کرد.
بعد از آن نوبت سايت Uploaded.to بود که با انتشار پيام «به خاطر اين اقدام متاسفيم» در سايت خود، دسترسي به آن را مسدود کند. رپيدشير ديگر سايت مشابه نيز طي روزهاي اخير با انتشار مصاحبههايي نسبت به اين موضوع واکنش نشان داده و حتي سخنگو و وکيل اين شرکت هشدار داده اگر رپيدشير را مسدود کنند بعد به سراغ يوتيوب، دراپ باکس، آي کلاد اپل و مايکروسافت خواهند رفت.
در همين حال يک گروه هکر ناشناس دارد تلاش ميکند سايت مسدود شده مگاآپلود را با سرويس اشتراک گذاري ديگري به نام Anonyupload جايگزين کند. اين گروه هکرها اعلام کردهاند که اين سرويس جديد را تا آخر ژانويه رونمايي ميکنند. با اين حال واکنشها به قانون توقف دزدي آنلاين يا SOPA همچنان ادامه دارد. در ادامه اقدامات اعتراضي در اين مورد، گروه هکرهاي ناشناس روز دوشنبه گذشته حساب کاربري توييتر سناتور جمهوريخواه ايالت آيوا به نام «چاک گراسلي» را هک کردند. اين سناتور يکي از طرفداران تصويب قانون SOPA در کنگره است. گروه هکرهاي ناشناس بعد از هک حساب کاربري توييتر چاک گراسلي اين جمله را توييت کردند: «شهروندان عزيز آيوا، عليه قوانين SOPA، PIPA و ACTA راي دهيد؛ چون اين مرد چاک گراسلي ميخواهد فضاي اينترنت را براي شما سانسور کند.»
اما گويا دامنه اين اعتراضات از مرزهاي آمريکا هم فراتر رفته و به لهستان هم رسيده است. در واقع اين اعتراضات در لهستان بعد از آنکه دولت اين کشور اعلام کرد تصميم دارد معاهده ضد تجارت جعلي يا ACTA را امضا کند، کليد خورد.
معترضان اين قانون معتقدند که ACTA ميتواند دست دولت و مقامات قضايي براي سانسور را باز بگذارد. درست به همين دليل هم فعالان آنلاين در لهستان در اعتراض به امضاي اين قانون وبسايتهاي دولتي لهستان مانند وبسايتهاي دفتر نخست وزير، مجلس و ساير ادارات دولتي اين کشور را هدف قرار دادهاند و دسترسي به اين سايتها را مسدود يا کند کردهاند.
قانون ACTA اما بيشتر اعتراض توليدکنندگان بازيهاي ويدئويي و طرفداران آزادي بيان را برانگيخته است. اين اعتراضات علاوه بر فضاي مجازي و اينترنت به خيابانها هم کشيده شده و تظاهرات ضد دولتي گستردهاي را در پي داشته است.