جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
عملکرد ضعيف دو کميسيون بين الملل و نشر الکترونيکي سازمان نظام صنفي
-(3 Body) 
عملکرد ضعيف دو کميسيون بين الملل و نشر الکترونيکي سازمان نظام صنفي
Visitor 1241
Category: کامپيوتر
ريداندنسي
تيتر اين مطلب شايد عجيب و غير معمول به نظر برسد. اما اهالي فناوري اطلاعات با واژه Redundancy و کاربردش آشنا هستند.
در مطلب امروز همان گونه که وعده داده بوديم، بررسي عملکرد کميسيون‌هاي نظام صنفي رايانه‌اي تهران در سال منتهي به شهريور ماه 90 را پي مي‌گيريم و عملکرد دو کميسيوني را به نقد و بررسي مي‌گذاريم که گمان مي‌کنيم در شرح وظايف و عملکرد آنها با کميسيون‌هاي ديگر موازي‌کاري وجود دارد و تا کنون در مورد آنها تعيين تکليف نشده است.


همين ابتدا ذکر کنيم که در گزارش عملکرد سازمان نصر تهران نوعي بي انضباطي نگارشي مشاهده مي‌شود. مثلا در ذکر برنامه‌ها و عملکردها، جايي از ترتيب الف-ب-پ-ت (فارسي) و در جاي ديگر از روش ابجد (عربي) استفاده شده است. چنين وضعيتي مي‌تواند حاصل عجله و کمبود وقت يا بي‌دقتي به امر مهم گزارش‌دهي باشد که در هر دو صورت، در شان سازمان صنف فناوري اطلاعات و ارتباطات نيست که به سادگي مي‌تواند به نرم‌افزارهاي واژه‌پرداز و گزارش‌گيري با امکانات مناسب، دسترسي داشته باشد.

کميسيون رسانه‌هاي ديجيتال و نشر الکترونيکي

اين کميسيون که مسووليتش در دور دوم هيات مديره با مهرداد سيجاني (عضو منتخب هيات مديره سوم) بوده، در تدوين اهداف، راهبردها و برنامه‌هايش متفاوت از ديگر کميسيون‌ها عمل کرده است. البته حضور اعضاي کميسيون در جلسات آن به استناد گزارش سازمان نصر تهران به مجمع تنها به 40 درصد خلاصه شده است.

اين کميسيون ماموريت، اهداف مورد نظر و راهبردهاي رسيدن به آن را در شش محور ارايه کرده است.
به هر حال در ميان برنامه‌هاي اين کميسيون مي‌توان مواردي همچون پيگيري پياده‌سازي کپي رايت، جلوگيري از تصدي دولت، جذب حمايت‌ها براي برگزاري نمايشگاه‌هاي داخل و خارج، پيگيري و پياده‌سازي دستورالعمل ممنوعيت خريد نرم‌افزارهاي غيراصلي، برگزاري آموزش‌هاي تخصصي، حمايت از کارگاه‌هاي آموزشي، پيگيري کاهش عوارض واردات، فراهم کردن آزمايشگاه‌هاي تخصصي، جذب حمايت‌هاي مالي، حذف يا کاهش ماليات، جذب پروژه‌هاي خارجي و تقويت مراکز رشد، جذب شرکت‌هاي غير عضو و ايجاد احکام مرتبط در برنامه‌هاي توسعه را يافت.

اما عملکرد اين کميسيون در ميان اين برنامه ديده نمي‌شود. اين کميسيون، بر اساس گزارش هيات مديره به مجمع، موفق به انجام چهار کار اصلي شده است که عينا به اين شرح است:
“الف- تدوين حداقل‌هاي کيفي ارايه‌دهندگان خدمات ميزباني وب و IDC با درنظر گرفتن شرايط بازار در کشور
ب- بررسي هزينه تمام شده ارايه سرويس ميزباني وب براي ايجاد مبناي تعيين تعرفه بر اساس حداقل‌هاي کيفي شرکت‌ها براي نيمه دوم سال 1389 و نيم سال اول 1390
ت- بررسي تعرفه فروش سرويس‌هاي ثبت دامنه ناشي از روند صعودي قيمت ارز و همچنين تلاش براي جلوگيري از به‌هم‌ريختگي بيشتر بازار در نيم سال اول 1390
ث- تهيه تعرفه پيشنهادي خدمات ميزباني وب براساس حداقل‌هاي کيفي و به عنوان کف قيمت براي سرورهاي مستقر در ايران و خارج از ايران در نيم سال دوم 1389 و نيم سال اول 1390”
به اينکه در الفباي فارسي بعد از الف و ب حرف پ قرار مي‌گيرد و نه ت، کاري نداريم، هرچند همين مورد هم مي‌تواند نشان دهنده نوعي تعجيل در نوشتن گزارش سازمان باشد.

همچنين فعلا نمي‌خواهيم در اين مورد که بررسي تعرفه و پيشنهاد تعرفه را مي‌شد در يک سرفصل عملکرد جمع کرد بحث کنيم. اما نکته جالب اينجاست که اين چهار عملکرد، عينا در عملکردهاي کميسيون اينترنت سازمان نيز ذيل رديف‌هاي “ر” تا “ش” بدون حتي يک واو کم و زياد ذکر شده است. حالا يا وظايف و ماموريت‌ها يا حداقل عملکرد اين دو کميسيون داراي روي هم افتادگي است يا اينکه عجله در نوشتن گزارش موجب اين تکرار ناخوشايند شده است.
گذشته از اينکه در عملکرد اين کميسيون، انحراف از اهداف قابل مشاهده است، آيا اين گونه به نظر نمي‌رسد که ذکر عملکردها مخصوصا مطول شده (موارد مربوط به ميزباني وب در سه بند تقسيم شده است) اين ذهنيت در بين اعضا به وجود آيد که کميسيون‌ها
فعال بوده اند؟

کميسيون روابط بين‌الملل

کميسيون روابط بين‌الملل هم داستان خودش را دارد. اين کميسيون به رياست عبدالکريم رييس کرمي در دور دوم هيات مديره فعاليت کرده و جالب اينجاست که اين کميسيون تنها شش جلسه برگزار کرده و ميزان مشارکت در آن نيز فقط و فقط 30 درصد بوده است.
اين کميسيون اهداف و برنامه‌هاي خود را در 12 بند به تفصيل شرح داده که براي جلوگيري از طولاني شدن اين مطلب از ذکر آنها پرهيز مي‌کنيم و اعضاي صنف را به مطالعه صفحات 14 و 15 گزارش سازمان ارجاع مي‌دهيم.
در اين مطلب بسنده مي‌کنيم به عملکرد کميسيون روابط بين‌الملل که چنين است: “به جز فعاليت تعامل با اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران، ساير فعاليت‌هاي اين کميسيون عمدتا از طريق شکل‌گيري کميسيون امور بين‌الملل در مقياس سازمان کشوري دنبال شده که گزارش مربوطه در مقطع مجمع مرکزي سازمان ارايه خواهد شد.”

باز هم روي هم افتادگي در ميان مسووليت‌ها که مشخص نيست چرا پيش‌بيني نشده و اصولا وقتي کميسيون کشوري قرار است به امر مهم روابط بين الملل بپردازد، چه لزومي به ادامه فعاليت کميسيون در تهران با اين گزارش عملکرد جالب توجه
بوده است؟
البته در ميان اهداف و عملکرد همين کميسيون‌ها موارد مبهم يا درخور توجه ديگري هم وجود دارد که به فرصت ديگري موکول مي‌کنيم.

در پايان بار ديگر متذکر مي‌شويم که هدف از اين بررسي‌ها، نه فقط انتقاد از هيات مديره دور دوم که بيش از آن نشان دادن ضعف‌هايي در برنامه ريزي و اجراست که هيات مديره سوم سازمان نصر تهران بايد به آنها توجه ويژه داشته باشد.
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image