جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
غول‌‌هاي آنلاين در بازارهاي در حال توسعه
-(7 Body) 
غول‌‌هاي آنلاين در بازارهاي در حال توسعه
Visitor 1366
Category: کامپيوتر
تکنولوژي و عرصه رقابتي آن آنقدر روند رشد با سرعتي دارد که حتي رکود و بحران اقتصادي هم کمترين تاثير را روي آن داشت.

درست به همين دليل هم هست که تکنولوژي در سال‌‌هاي اخير به عنوان يک فرصت تجاري و سرمايه‌گذاري مورد توجه سرمايه‌گذاران در شرکت‌‌ها و حتي کشورهاي مختلف هم قرار گرفته است. در اين ميان، اما اينترنت گويا بيشتر مورد توجه بوده و هست تا زمينه باشد براي حضور سرمايه‌گذاران و فعالاني با نام‌‌هاي نه چندان آشنا، اما با پشتوانه و سابقه کار مناسب.
آنها ممکن است نام‌‌هاي شناخته شده‌‌اي مانند Google و Yahoo را نداشته باشند، اما مي‌‌توانند ادعا کنند که به همان دسته و گروه تعلق دارند. اين روزها گويا سه شرکت DST، Naspers و Tencent تصميم دارند به مبارزان جديد عرصه سرمايه‌گذاري در اينترنت تبديل شوند. آنها به دنبال سرمايه‌گذاري در بسياري از بازارهاي کشورهاي در حال توسعه هستند تا جايي که حالا حتي بعضي از سرمايه‌گذاران غربي هم به تقليد از آنها پرداخته و سعي دارند وارد بازار کشورهاي در حال توسعه شوند.

اما بهتر است زود قضاوت نکنيم و کمي هم درباره اين سرمايه‌گذاران جديد بدانيم. DST يا Digital Sky Technologies در حال حاضر بيش از 70 درصد سهم بازديد صفحات اينترنت به زيان روسي را در اختيار دارد. Naspers هم بزرگ‌‌ترين گروه رسانه‌‌اي آفلاين يا آنلاين در آفريقا است و بالاخره Tencent هم بزرگ‌‌ترين شرکت اينترنتي چين از نظر ميزان سرمايه و البته سومين شرکت بزرگ اينترنتي در سطح جهان است.

اين شرکت‌‌ها، اما حالا به دنبال فعاليت در بازارهايي خارج از کشور خود هستند. جالب است بدانيد که شرکت DST از مدت‌‌ها پيش با سرمايه‌گذاري در شرکت‌‌هاي بزرگ و سودآور آمريکايي مانند Facebook که بزرگ‌‌ترين شبکه اجتماعي جهان است، به اين عرصه وارد شده است. در نگاه اول شايد اين شرکت‌‌ها متفاوت از يکديگر به نظر برسند. DST در سال 2005 و با سرمايه‌گذاري مشترک دو سرمايه‌گذار روسي و با راه‌‌اندازي پورتال وب mail.ru تاسيس شد. اين شرکت امروزه بسياري از وب سايت‌‌هاي بزرگ اين کشور را کنترل مي‌‌کند و توجه سرمايه‌گذاران بزرگي مانند «آليشر عثمانف» را به خودش جلب کرده است.


Naspers که نزديک به 100 سال است که به عنوان ناشر Daily Sun بزرگ‌‌ترين روزنامه آفريقاي جنوبي در شهر کيپ تاون فعاليت مي‌‌کند، يکي از فعال‌‌ترين شرکت‌‌هاي رسانه‌‌اي جهان به حساب مي‌‌آيد. اين شرکت در سال مالي 2009 فروشي برابر 6/3 ميليارد دلار از مطبوعات و برنامه‌‌هاي تلويزيوني خودش داشته است که اين درآمد را صرف خريد شرکت‌‌هاي اينترنتي مي‌‌کند تا زودتر وارد عرصه رسانه‌‌اي آنلاين بشود. Tencent هم در شهر «شنزن» در هنگ کنگ و در سال 1998 تاسيس شده است و تا پايان سال ميلادي گذشته درآمدي برابر 8/1 ميليارد دلار داشته است. اين شرکت حالا به خاطر سرويس‌‌هاي متفاوتش مانند QQ (يک سرويس پيام کوتاه پر طرفدار با 567 ميليون کاربر) و البته محبوب‌‌تر از آن Q Coins که يک سرويس خريد و فروش ارز آنلاين است، در ميان کاربران اين کشور و بسياري از کشورهاي آسيايي ديگر شناخته مي‌‌شود.


با وجود اين تفاوت‌‌ها، اما اين سه شرکت مي‌‌توانند به عنوان يک بلوک متحد به حساب بيايند. مهم‌‌ترين دليل اين اتحاد هم وابستگي و درهم پيچيدگي اين شرکت‌‌ها از نظر مالي به يکديگر است. Naspers بخشي از سهام mail.ru را در اختيار داشته و 35 درصد از اولين سهم‌‌هاي Tencent را هم خريده است. اين در حالي است که Tencent در ماه آوريل سرمايه‌گذاري 300 ميليون دلاري در DST انجام داده است و بيش از 10 درصد از سهام آن را خريده است. Tencent هم بخشي از سهام بازوي هندي Naspers يعني تلويزيون MIH را در اختيار دارد.

با اين اوصاف اين شرکت‌‌ها هدف و ماموريت مشترکي را دنبال مي‌‌کنند: يافتن شرکت‌‌هاي اينترنتي در کشورهايي که سرمايه‌گذاران غربي کمتر جرات ورود به آنها را دارند.

DST حالا روسيه و کشورهاي همسايه را پوشش داده و خدماتي مانند شبکه‌‌هاي اجتماعي را عرضه مي‌‌کند تا به اين ترتيب تجربه‌‌هاي جديدتري را در کشورهاي ديگر به سابقه کاري‌‌اش اضافه کند. Naspers هم بيشترين سهام شرکت‌‌هاي اينترنتي در کشورهاي در حال توسعه مانند برزيل (سايت مقايسه و خريد BuscaPe)، هند (شبکه اجتماعي ibibo) و در کشور خودش يعني آفريقاي جنوبي (پورتال 24.com) را دارد. Tencent، اما کمي محتاط‌‌‌‌ تر از اين دو شرکت ديگر است. صرف‌نظر از سرمايه‌گذاري اخيرش در DST، سهام کمي هم در شرکت‌‌هاي بازي‌‌هاي کامپيوتري مانند VinaGame در ويتنام دارد.


به اين ترتيب اين حضور بين‌المللي مي‌‌توانند تجربه و درس‌‌هايي باشند براي اين شرکت‌‌ها که از يک کشور به کشور ديگر منتقل مي‌‌کنند. درست به همين دليل هم هست که حالا DST به راحتي مي‌‌تواند تشخيص دهد که کدام وب سايت تجاري سود بيشتري را به همراه خواهد داشت. اين شرکت خيلي زود متوجه شد که شبکه‌‌هاي اجتماعي در روسيه رشد خوب و سريعي خواهند داشت، چون بسياري از کاربران روسي ترجيح مي‌‌دهند به جاي استفاده از ايميل از شبکه‌‌هاي اجتماعي براي ارتباطات آنلاين خودشان استفاده کنند. حالا اين شرکت با ارائه خدمات جالبي مانند بازي‌‌هاي آنلاين و فروش آنلاين محصولات درآمد خوبي کسب کرده و ابزارهاي ارتباطي رايگان در اختيار کاربرانش قرار مي‌‌دهد تا به اين ترتيب با افزايش تعداد کاربرانش، آنها را براي استفاده از خدمات پولي ديگر هم مجاب کند.


جهان فردا
در اين ميان، اما سوالي که وجود دارد اين است که اين شرکت‌‌ها براي به کار بستن درس‌‌هايشان از بازار کشورهاي در حال توسعه در کشورهاي پيشرفته غربي چه بايد بکنند؟ اين همان چيزي است که بعضي از اين شرکت‌‌ها سعي کرده‌‌اند قبل از تجربه جدي، بعضي از راه‌‌ها را امتحان کنند. شرکت DST يکي از اين شرکت‌‌ها است که از چند سال پيش وارد بازار کشورهاي غربي شده است. در حقيقت بزرگ‌‌ترين برد DST استفاده از فرصتي بود که از نظر بسياري از شرکت‌‌هاي رقيب فرصت به حساب نمي‌‌آمد. اين شرکت درست بعد از بحران اقتصادي که سرمايه‌گذاران بسيار محتاط عمل مي‌‌کردند و ترجيح مي‌‌دادند تا رسيدن بازارها به ثبات هيچ سرمايه‌گذاري انجام ندهند، به سادگي تشخيص داد که شبکه‌‌هاي اجتماعي به خاطر همراه شدن اقبال عمومي کاربران در سرتاسر دنيا رشد خوب و سريعي را خواهند داشت. به اين ترتيب DST سرمايه‌گذاري مناسب و به موقعي را در Facebook يعني بزرگ‌‌ترين شبکه اجتماعي جهان انجام داد. اين شرکت با سرمايه 800 ميليون دلاري تنها توانست حدود 10 درصد از سهام اين شبکه اجتماعي را بخرد، اما با اين کار ارزش مالي DST تا 23 ميليارد دلار هم رسيد. حالا DST همچنان دارد سود و اعتبار حاصل از اين سرمايه‌گذاري هوشمندانه‌‌اش را
به دست مي‌‌آورد و سعي دارد اين تجربه را در بازار کشورهاي در حال توسعه هم تکرار کند؛ راهي که دو شرکت ديگر هم تصميم دارند دنبال کنند تا علاوه بر بازار کشورهاي در حال توسعه، بازار کشورهاي پيشرفته غربي را هم داشته باشند.


به عقيده بسياري از کارشناسان، موفقيت مشهود اين سه شرکت در بازار اينترنت کشورهاي در حال توسعه ممکن است به دنبال به فعاليت دوباره واداشتن سرمايه‌گذاران غربي باشد که سود آن بازار کشورهاي در حال توسعه را هم بي‌نصيب نخواهد گذاشت. به اين ترتيب است که شرکت سرمايه‌گذاري Tiger Global Management در نيويورک که يکي از سهامداران DST هم هست، حالا اعلام کند که تصميم دارد به طور ويژه به سرمايه‌گذاري در شرکت‌‌هاي اينترنتي نه چندان شناخته شده غير غربي بپردازد.

با اين اوصاف سرمايه‌گذاري در اينترنت به سمت جهاني شدن پيش مي‌‌رود تا کشورهاي پيشرفته غربي انحصار خودشان را در اين عرصه از دست بدهند. در حقيقت زمان ايده‌‌هاي متفاوت و موفق است که مي‌‌توانند تکنولوژي را به تجارتي پر سود تبديل کنند.


منبع: اكونوميست
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image