جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
غول‌ها رژيم مي‌گيرند
-(0 Body) 
غول‌ها رژيم مي‌گيرند
Visitor 1249
Category: کامپيوتر
اين طور كه پيدا است، بحران اقتصاد جهاني گريبانگير هر شركت كوچك و بزرگي شده است و حالا‌حالا‌ها ادامه دارد.

در چنين شرايطي بسياري از شركت‌ها ورشكسته شده‌اند و شركت‌هاي ديگر براي ادامه بقاي خود بسياري از كاركنان‌شان را اخراج مي‌كنند.

اين در حالي است كه وضعيت براي شركت‌هاي بزرگ و اسم و رسم‌داري مانند مايكروسافت، نوكيا و تويوتا هم تعريفي ندارد و پيش‌بيني‌ها از ضرر‌هاي چند ميليارد دلاري اين شركت‌ها در سال‌ جاري ميلادي حكايت مي‌كند. از سوي ديگر شركت‌هاي پرسودي مانند گوگل و اپل هم با وجود پشت‌سر گذاشتن سال مالي موفق نسبت به رقبا، چندان به آينده خوش بين نيستند.

در اين گزارش نگاهي به وضعيت اقتصادي برخي از بزرگ‌ترين شركت‌هاي دنيا مي‌اندازيم.

سوني

اين غول ژاپني پيش‌بيني مي‌كند در سال مالي جاري خود 9/2 ميليارد دلار (260 ميليارد ين) ضرر دهد. اين رقم چهار برابر بيش‌تر از بدبينانه‌ترين پيش‌بيني‌هاي كارشناسان در مورد وضعيت اقتصادي سوني است.

اما در ميان بزرگ‌ترين شركت‌هاي توليد‌كننده لوازم الكترونيكي، سوني يكي از معدود شركت‌هايي است كه يك سال تمام را با ضرر پشت‌سر گذاشته است. چنين وضعيتي طي 14 سال گذشته براي سوني بي‌سابقه

بوده است.

اما اشكال كار كجاست؟ سوني افزايش ارزش ين در برابر يورو و دلار را مقصر اصلي زيان مالي بي‌سابقه خود مي‌داند. به عبارت ديگر درآمد ارزي سوني، با ورود به ژاپن، سود چنداني برايش به همراه ندارد و فروش محصولاتي كه با ين قيمت‌گذاري مي‌شود و با دلار به فروش مي‌رسد، در وضعيت كنوني براي سوني به صرفه نيست. هوارد استرينگر رييس و مدير‌عامل انگليسي سوني بر اين باور است كه معادلات تغيير يافته است و سوني ديگر تنها با شركت‌هاي سازنده لوازم الكترونيكي ژاپني رقابت نمي‌كند.

مايكروسافت

بزرگ‌ترين شركت نرم‌افزاري دنيا براي نخستين بار در تاريخ 34 ساله‌اش دست به خانه تكاني بزرگي مي‌زند. مايكروسافت كه همواره يكي از شركت‌هاي سودده و منعطف صنعت فناوري بوده است، اعلام كرد 5 هزار نفر از كاركنان خود را اخراج مي‌كند.

مايكروسافت هشدار داد كه تقاضا براي خريد كامپيوتر‌هاي شخصي كاهش يافته است و مصرف‌كنندگان به طور قابل توجهي در هزينه‌هاي خود صرفه‌جويي مي‌كنند.

مايكروسافت كه يكي از ثروتمند‌ترين شركت‌هاي دنيا شناخته مي‌شود، حقوق كاركنان خود را ثابت نگه داشته است و در عين حال هزينه‌هاي بازار‌يابي، سرمايه‌گذاري‌هاي كلان و مسافرت كاركنانش را كاهش داده است. مايكروسافت با اخراج 5 هزار نفر از كاركنانش، 5 درصد از كل نيرو هاي خود را كنار خواهد گذاشت.

استيو بالمر، مدير‌عامل مايكروسافت مي‌گويد: ما در يك شرايط اقتصادي خاص قرار داريم كه تكرار آن يك عمر طول مي‌كشد و درمان سريعي را براي آن پيش‌بيني نمي‌كنم. من بر اين باورم كه اقتصاد جهاني در حال پذيرش سطح پايين‌تري در تجارت و مصرف است.

ارزش سهام مايكروسافت 10 درصد كاهش داشته است كه اين رقم از سال 1998 تاكنون سابقه نداشته است.

مايكروسافت تخمين مي‌زند تقاضا براي خريد كامپيوتر‌هاي شخصي در سه ماهه پاياني سال 2008 بين 7 تا 10 درصد كاهش داشته است.

اينتل و AMD

تخمين نا‌اميد‌كننده مايكروسافت از تقاضاي پايين بازار كامپيوتر‌هاي شخصي پربيراه نبوده است، چون دو غول بزرگ تراشه‌سازي دنيا هم دست به خانه‌تكاني زده‌اند.

شركت اينتل، بزرگ‌ترين شركت تراشه‌سازي دنيا با اعلام كاهش فروش 20 درصدي‌اش اعلام كرد دو مركز آزمايشگاهي خود را در مالزي و فيليپين تعطيل مي‌كند. اينتل همچنين ساخت‌ ويفر‌هاي 200 ميلي‌متري در كارخانه خود در ايالت اورگون آمريكا را از 20 فوريه سال جاري متوقف مي‌كند.

از سوي ديگر اين شركت تراشه‌سازي قرار است مراكز توليد معروف D2 در كاليفورنيا را هم تعطيل كند.

انتظار مي‌رود با به تعطيلي كشيده شدن پايگاه‌هاي مطرح اينتل، حدود 5 تا 6 هزار نفر از كاركنان اين شركت در سراسر دنيا از كار بيكار شوند.

همچنين چندي پيش AMD اعلام كرد يك هزار و 100 نفر يا به عبارت ديگر 9 درصد از كل نيروي كار خود را اخراج خواهد كرد. اين در حالي است كه AMD تاكنون 600 نفر از كاركنان خود را ماه گذشته اخراج كرده است. دومين شركت بزرگ تراشه‌سازي دنيا همچنين اوايل سال ميلادي گذشته هزار و 600 نفر از كاركنانش را اخراج كرده بود. گفتني است حقوق مديران رده بالاي AMD كاهش داشته است.

نوكيا

بازار گوشي‌هاي موبايل طي چند هفته اخير ركود چشمگيري را پشت‌سر گذاشته است. به گفته نوكيا، بزرگ‌ترين سازنده گوشي‌هاي موبايل، مصرف‌كنندگان ديگر مثل گذشته براي خريد گوشي‌هاي موبايل هزينه نمي‌كنند.

در حالي كه از هر ده گوشي فروخته شده در دنيا، چهار گوشي موبايل به نوكيا تعلق دارد، اين شركت فنلاندي قصد دارد 700 ميليون يورو از هزينه‌هاي خود را تا پايان سال 2010 كاهش دهد. نوكيا طي هفت هفته گذشته براي دومين بار پيش‌بيني فروش محصولات خود در سال 2009 را پايين آورد.

نوكيا معتقد است بازار گوشي هاي موبايل در سال 2009 با كاهش تقاضاي 10 درصدي همراه خواهد بود. اين در حالي است كه پيش‌بيني اين شركت در دسامبر سال ميلادي گذشته 5 درصد بود.

در حالي كه نوكيا در سه ماهه پاياني سال 2007، 40 درصد از سهم بازار گوشي‌هاي موبايل را از آن خود كرده بود، اين شركت در سه‌ماهه چهارم سال 2008 با تصاحب 37 درصد از بازار گوشي‌هاي موبايل، درصد مهمي از سهم خود را نسبت به سال گذشته از دست داد.
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image