جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
فناوري اطلاعات و نقش رسانه‌ها
-(4 Body) 
فناوري اطلاعات و نقش رسانه‌ها
Visitor 1470
Category: کامپيوتر
فناوري اطلاعات به‌عنوان يکي از تکنولوژي‌هاي نوين طي سال‌هاي اخير با رشد سريع و تصاعدي خود، نقش کليدي را در توسعه جوامع ايفا كرده و به‌عنوان يکي از شاخص‌هاي توسعه يافتگي کشورها قلمداد مي‌شود. نقش کم‌نظير آي‌تي باعث شده است تا در رسانه‌هاي مختلف اعم از نشريات و محيط‌هاي مجازي بخش‌هاي ويژه‌اي به اين موضوع اختصاص داده شوند و برخي نشريات نيز با موضوع آي‌تي در حال چاپ مي‌باشند.

در کشور ما بدون هيچ تعارفي فناوري اطلاعات شرايط نامناسبي دارد و با استانداردهاي بين‌المللي فرسنگ‌ها فاصله داريم. با اذعان به اين واقعيت که ما ايراني‌ها در اکثريت قريب به اتفاق حوزه‌هاي آي‌تي مصرف‌کننده هستيم و کمتر موضوع نويني را قابل ارائه داريم، مي‌توان به بررسي جايگاه رسانه‌ها و نشريات حوزه آي‌تي در کشور پرداخت. به اعتقاد من رسانه‌هاي مذکور عمدتا در سرفصل‌هاي زير در حال فعاليت و اطلاع رساني هستند:

الف- انتشار اخبار و رويدادهاي مربوط به آخرين پيشرفت‌هاي حوزه‌هاي مختلف آي‌تي در جهان با هدف آگاه‌سازي متخصصين و علاقه‌مندان تکنولوژي آي‌تي.
ب- انتشار اخبار و رويدادهاي مربوط به ارگان‌هاي دولتي متولي حوزه آي‌سي‌تي کشور نظير وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات،شوراي عالي انفورماتيک، شوراي عالي اطلاع‌رساني، کارگروه آي‌تي دولت و‌…

ج- انتشار اخبار و رويدادهاي مربوط به بخش خصوصي حوزه آي‌سي‌تي کشور و نيز نهادهاي صنفي آنها نظير سازمان نظام صنفي رايانه‌اي کشور.

د- نظارت بر رويدادهاي حوزه آي‌سي‌تي کشور و انجام نقدهاي منصفانه و مستند در خصوص کاستي‌ها و تخلفات و تلاش در جهت نشر واقعيات در هر دو بخش دولتي و خصوصي که از مصاديق موضوعات قابل نقد است مي‌توان به‌: نقد واگذاري پروژه جامع امور مالياتي کشور به يک شرکت فرانسوي، نقد علل سرعت پايين و قيمت بالاي اينترنت در ايران، نقد چرايي وجود شرکت‌هاي بزرگ نيمه دولتي در حوزه آي‌تي و کوچک کردن بازار براي بخش خصوصي از سوي آنها، نقد بخش خصوصي در چگونگي ارائه محصولات و خدمات‌، نقد نهادها و تشکل‌هاي صنفي حوزه آي‌تي اشاره كرد.

با توجه به سرفصل‌هاي فوق به راحتي مي‌توان دريافت به‌جز مورد اول در ارتباط با اخبار رويدادهاي مربوط به آخرين پيشرفت‌هاي حوزه‌هاي مختلف آي‌تي در جهان که اينترنت و مستندات موجود در آن منبع اصلي خبرنگاران هستند، در سه مورد بعدي خبرنگاران مي‌بايست با حضور فعال خود در بخش‌هاي خصوصي و دولتي و انجام مصاحبه و تهيه گزارش به نشر اخبار در اين حوزه بپردازند و دقيقا در همين جا است که ارتباط ميان رسانه‌ها و فعالان بخش خصوصي و دولتي نقش تعيين‌کننده‌اي در شفاف‌سازي و توسعه صنعت آي‌تي کشور ايفا خواهد نمود که در اين راستا لازم است تعامل خوبي ميان اصحاب رسانه و مخاطبان دولتي و خصوصي وجود داشته باشد که ضمن حفظ شان و حق نقادي طرفين شاهد بروز بحث و جدل‌هاي بي‌نتيجه فيمابين طرفين نباشيم. واقعيت اينجا است که با توجه به عقب افتادگي در حوزه آي‌تي بيشتر به تجميع قوا و توانمندي‌ها نيازمنديم تا صرف انرژي براي رفع سوء‌تفاهمات. البته يکي از عوامل مهم در جهت تجميع و تقويت قوا نقد سازنده و وجود ظرفيت نقد پذيري در طرفين است.

آنچه بعد از مجمع عمومي‌عادي نظام صنفي رايانه اي تهران در قالب نقدهاي رسانه‌اي نسبت به مجمع صورت پذيرفت يا نقدهايي که نسبت به برنامه صفر و يک مطرح گرديد و بازخوردهايي که دريافت شد همه و همه ريشه در اين مطلب داشت که هنوز فرهنگ انتقاد‌پذيري طرفين آن‌طور که بايد پررنگ نيست همچنين از سوي ديگر سياست رسانه‌اي مشخص و سيستماتيکي در حوزه رسانه‌ها در سازمان وجود ندارد که لازم مي‌نمايد در اين خصوص اصلاحات بنيادي صورت پذيرد.
*عضو هيات مديره سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image