جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
گزارش بي بي سي از نمايشگاه جيتکس 2006
-(6 Body) 
گزارش بي بي سي از نمايشگاه جيتکس 2006
Visitor 1480
Category: کامپيوتر
بي بي سي - نمايشگاه جيتکس 2006(GITEX) ا ز روز شنبه 18 نوامبر در دبي آغاز به کار کرد. تعداد زيادي از شرکتهاي فعال در زمينه کامپيوتر، تکنولوژي اطلاعات و ارتباطات از کشورهاي مختلف در اين نمايشگاه شرکت کرده اند. اين نمايشگاه بزرگترين رويداد در زمينه تکنولوژي اطلاعات در خاورميانه است. انتظار مي رود که بازديدکنندگان زيادي از کشورهاي مختلف جهان براي ديدن آخرين دستاوردها از اين نمايشگاه بازديد کنند. امسال جيتکس به خاطر همزماني با ماه رمضان، در روز 18 نوامبر و کمي ديرتر از سال قبل آغاز به کار کرده که تا 22 نوامبر به کار خود ادامه خواهد داد.

جيتکسي متفاوت

نمايشگاه جيتکس(GITEX)، سومين نمايشگاه ICT دنيا و بزرگترين نمايشگاه خاورميانه و شمال آفريقا است که با بيش از هزار شرکت کننده از سراسر جهان هر سال در شهر دبي برگزار مي شود. جديدترين محصولات و نوآوريهاي کامپيوتر، ارتباطات، نمايشگرهاي پلاسما و ديجيتال و دولت الکترونيک در سالنهاي مختلف جيتکس که بنابر گفته ها شامل غرفه هايي از 61 کشورجهان است، به نمايش در مي آيد.


عکسهاي بيشتري از اين نمايشگاه را از اينجا ببينيد

به اعتقاد خيلي از بازديدکنندگان در بدو گشايش نمايشگاه، تغييرات کيفي در تنوع شرکتهاي عرضه کننده محصولات و تغييرات محسوس در شيوه ارايه محصولات اتفاقي است که مي شود آن را حس کرد. در کنار اين، شيوه هاي جديد در نمايش و ارايه محصولات هم که از غرفه اي به غرفه ديگر فرق دارد، تنوع ويژه اي به فضاي نمايشگاه داده است.

براساس آمار منتشر شده توسط برگزارکنندگان جيتکس سال گذشته از تفکيک جغرافياي نمايشگاه، سهم حضورايران هفت درصد از کل بوده و ايران رتبه دوم را دارد. کشورهاي شوراي همکاري خليج فارس رتبه اول و شبه قاره هند و شمال آفريقا هر دو در رتبه سوم قرار دارند. ناگفته نماند که حضوربازديدکنندگان ايراني چنان محسوس است که با وجود آمارهاي مختلف، برخي از حاضران و رسانه ها تعداد آنها را به 40 درصد هم تخمين مي زنند.

جيتکس ايراني

شرکتهاي ايراني مثل سالهاي گذشته زير يک سقف با پرچم ايران جمع شده اند. غرفه ايران با حمايت ثناراي، يکي از شرکتهاي وابسته به وزارت صنايع ايران برپا شده و شامل 12 شرکت ايراني است که در حوزه ICT در ايران فعاليت مي کنند و براي يافتن بازارهاي خارجي در نمايشگاه شرکت کرده اند. بيشتر اين شرکتها در سه يا چهار سال پياپي در جيتکس شرکت کرده اند و موفقيتهايي هم در جذب مشتريان خارجي داشته اند. در اين ميان مي شود غرفه هاي مستقل را هم ديد.

ايمان بيک، روزنامه نگار در حوزه فناوري اطلاعات، درباره اين که برخي از شرکتها غرفه هاي مستقل خود را بر پا کرده اند مي گويد: «بسياري از شرکتهاي ايراني خودشان را ايراني معرفي نمي کنند، چون اينجا حساسيتهاي زيادي وجود دارد و آنها با اين که شرکتشان اصالتاً ايراني است، ايراني بودن خود را افشا نمي کنند.» او علت اين حساسيتها را موضوع تحريم احتمالي و وضعيت ناپايدار ايران مي داند و مي افزايد که شرکتهاي ايراني در اين شرايط نمي توانند به فعاليت خود ادامه دهند و مشتريان خارجي خود را از دست مي دهند.

شرکت کنندگان ايراني توانسته اند برخي از مشتريان داخلي را هم در دبي پيدا کنند. نماينده يکي از شرکتهاي توليد نمايشگرهاي ديجيتال لمسي که به جز سال اول، هر سال در جيتکس شرکت کرده است، مي گويد که خيلي از مديران رده بالاي دولتي که معمولاً در نمايشگاههاي داخلي شرکت نمي کنند، از جيتکس يا سبيت آلمان بازديد مي کنند و از نزديک محصولاتمان را مي بينند. با اين حال يکي ديگر از شرکت کنندگان ايراني معتقد است که با تغيير دولت در ايران و روي کار آمدن دولت آقاي احمدي نژاد، تقريباً حضور مديران دولتي در نمايشگاههاي خارجي کم رنگ شده. ايمان بيک هم مي گويد که با تغيير دولت در ايران، از بسياري از سفرهاي خارجي مديران دولتي جلوگيري شده و به دليل مشکلات ديگري که در ايران وجود دارد، رونق از کار شرکتهاي کامپيوتري در ايران رفته است.

به هر حال ايرانيان شرکت کننده که با وجود مشکلات بسيار درايران به فعاليت مشغولند، حضور خود را در جيتکس مفيد مي دانند و معتقدند که حضورشان در کنار شرکتهاي بزرگ جهان اعتباري به فعاليتهاي داخليشان مي دهد. بنابه گفته آنها، مردم و مشتريان در ايران راحت تر به شرکتي که توان حضور چندساله را در جيتکس داشته اعتماد مي کنند. يکي از مشکلات بازار کامپيوتر ايران، نرم افزارهايي است که به دليل تعطيلي شرکتهاي توليد کننده، روي دست مردم مانده است.

درحاشيه جيتکس
در ميان غرفه ها که قدمي بزنيد، خوب نگاه کنيد يا گوش تيز کنيد، از حضور چشمگير و شايد بي سابقه دختران و پسران ايراني خبردار مي شويد که به عنوان دستياران غرفه ها يا توزيع کنندگان تبليغات به اين طرف و آن طرف مي روند و با بازديدکنندگان صحبت مي کنند. بايد گفت که بيبشتر آنها دختران دانشجو يا ديپلم هستند که به عنوان درآمد جانبي يا يک فعاليت اجتماعي به جمع جيتکس پيوسته اند.

زهرا، دانشجوي IT، براي اولين بار است که در جيتکس شرکت مي کند و در حال قدم زدن و پخش کيفهاي تبليغاتي است. او با خوشحالي از کاري که مي کند حرف مي زند و از اين که ايرانيهايي را که زبان انگليسي نمي دانند راهنمايي مي کند، راضي است . دخترايراني ديگري که در غرفه بزرگ سوني، پشت دوربينهاي عکاسي نشسته هم حضور در جيتکس را دوست دارد. او در جواب اين که آيا بازديدکنندگان مي توانند حدس بزنند که او يک ايراني است، مي گويد که مردم بيشتر حدس مي زنند که او يک دخترعرب است. پسر دانشجوي فعالي هم که بيرون سالن ايستاده و کنار آبنماي ورودي استراحت مي کند، 10 سال است که در دبي زندگي مي کند و امسال در غرفه يکي از روزنامه هاي انگليسي زبان دبي مشغول است. بيشتر بچه هايي ايراني که درباره کارشان حرف زدند ترجيح مي دهند که براي شرکتهاي بزرگي مثل مايکروسافت کار کنند که حقوق بيشتري براي اين کار پرداخت مي کند.

Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image