جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
گزارشي از بازار نرم‌افزار :دروازه‌هاي ورود به دنياي صفر و يك
-(1 Body) 
گزارشي از بازار نرم‌افزار :دروازه‌هاي ورود به دنياي صفر و يك
Visitor 1659
Category: کامپيوتر
دنياي اقتصاد - ندا لهرديبه هر شكلي و با هر دستگاه و وسيله‌اي كه بخواهي قدم در دنياي صفر و يك بگذاري بايد از يك دروازه عبور كني.

دوازه‌اي كه بي هيچ چون و چرايي تنها مجوز ورود به دسترسي به قابليت‌هاي مختلف هر ابزار ديجيتال است. نرم‌افزارها در حقيقت نقش رابط كاربران را براي كامپيوترهايشان بازي مي‌كنند.به همين دليل هم هست كه نرم‌افزارها به عنوان يكي از بزرگترين بخش‌هاي صنعت كامپيوتر و صنايع وابسته آن شناخته مي‌شود.در كشور ما هم به دنبال احساس نياز كاربران، نرم‌افزار و بازار آن به خصوص در سال‌هاي اخير به تعريف مشخصي رسيده‌اند، تا آنجا كه رشد بازار اين محصولات در سال‌هاي اخير و افزايش ميزان تقاضاي كاربران روند توليد نرم‌افزار را در كشورمان بهبود بخشيده است.
سرنوشت فصلي بازار نرم‌افزار
باز هم روزها تعيين كننده‌اند. تقويم كه ورق مي‌خورد سرنوشت بازار نرم‌افزار هم رقم مي‌زند.
در اين ميان اما گويا فصل‌هاي گرمتر حرارت بيشتري را هم نصيب فعالان عرصه نرم‌افزار مي‌كنند.
بهار كه مي‌آيد همراه با همه چيز، بازار نرم‌افزار را هم متحول مي‌كند.
امين اعظم يكي از فعالان بازار نرم‌افزار در اين مورد مي‌گويد: «ماه‌هاي فروردين و ارديبهشت علاوه بر ماه‌هاي تابستان يكي از پررونق‌ترين ماه‌هاي سال در بازار نرم‌افزار به حساب مي‌آيند. در اين دو ماه صرفنظر از خريداران هميشگي، بيشتر شركت‌ها و سازمان‌هاي دولتي اقدام به خريد نرم‌افزار مي‌كنند.
اين خريداران دولتي اغلب سراغ نرم‌افزارهاي آموزشي ايراني را مي‌گيرند كه استفاده عمومي بيشتري داشته و چندان تخصصي هم نيستند، دليل خريد كاربران دولتي در اين دو ماه هم در واقع اين است كه بخش‌هاي دولتي معمولا باقيمانده بودجه سال گذشته خود را براي خريد نرم‌افزار اختصاص مي‌دهند».
در مقابل اما ماه رمضان و ماه خرداد كه فصل امتحانات است، زمان ركود بازار نرم‌افزار هستند. دليل هم مشخص است هرچه باشد دانش‌آموزان و دانشجويان كه بيشترين خريداران نرم‌افزارها را تشكيل مي‌دهند در اين روز‌ها مشغول درس و امتحانات هستند و فرصتي براي خريد محصولات موردعلاقه‌شان ندارند.
البته مسلما عوامل ديگري هم در نوسان بازار نرم‌افزارها موثرند كه تحريم‌هاي اقتصادي و دسترسي بيشتر به اينترنت پرسرعت مهم‌ترين آنها هستند. طبيعتا همان تعداد محدود كاربران ايراني كه به اينترنت پرسرعت دسترسي دارند ترجيح مي‌دهند به جاي صرف هزينه‌ براي خريد بعضي نرم‌افزار‌ها، آنها را به صورت رايگان دانلود كنند.
ايراني‌ها گران‌ترند
جالب است. برخلاف تصور خيلي‌ از ما گويا نرم‌افزار‌هاي توليد داخل گاهي گران‌تر از بسياري از نرم‌افزار‌هاي خارجي هستند. اما دلايلي كه كريمي يكي از كارشناسان بازار نرم‌افزار در اين‌باره ارائه مي‌دهد نسبتا مي‌تواند قانع‌كننده باشد.
او در اين مورد مي‌گويد:‌ يكي از اين دلايل مربوط به اين است كه نرم‌افزار‌هاي خارجي بيشتر كپي و در نتيجه ارزان هم هستند. در برابر اما نرم‌افزار‌هاي ايراني كه توسط شوراي عالي انفورماتيك به ثبت قانوني مي‌رسند، چون تحت پشتيباني قانون حمايت از مولفين و مصنفين قرار مي‌گيرند گران‌تر هم هستند.
علت ديگر اين موضوع به عقيده كريمي حوزه فعاليت توليدكنندگان داخلي نرم‌افزار است كه چندان موردتوجه توليدكنندگان خارجي قرار نمي‌گيرد.
نرم‌افزار‌هاي ايراني معمولا در سه بخش: نرم‌افزار‌هاي اتوماسيون اداري و مالي، نرم‌افزار‌هاي آموزشي و نرم‌افزارهاي ويژه زبان فارسي توليد مي‌شوند و به همين دليل هميشه مورد توجه كاربران داخلي قرار دارند.
گارانتي‌هاي مادام‌العمر!
شايد عجيب به نظر برسد، اما نرم‌افزار‌هاي زيادي در بازار ما هستند كه گارانتي‌ مادام‌العمر دارند. اين نرم‌افزار‌ها تنها در ميان محصولات ايراني ثبت شده و يا بعضي محصولات خارجي كه توسط شركت‌هاي واردكنند‌ه ضمانت مي‌شوند، مي‌توانيد پيدا كنيد.
نرم‌افزار‌هاي داخلي داراي گارانتي مادام‌العمر معمولا در ميان محصولات اغلب شركت‌هاي نرم‌افزاري داخل كشور وجود دارند. نرم‌افزار‌هاي خارجي شامل اين نوع گارانتي هم تنها تعداد محدودي از نرم‌افزارهاي امنيتي (آنتي ويروس) كه به وسيله شركت‌هاي معدودي و از طريق واسطه‌هاي همسايه مثل دبي وارد شده‌اند را شامل مي‌شوند.
ضمانتنامه‌هاي مادام‌العمر براي اين نرم‌افزارها تنها مواردي مانند: معيوب بودن نرم‌افزار، عدم اجراي كامل قابليت‌ها و نقص در بخش‌هاي مختلف آن را پوشش مي‌دهند.
در اين ميان اما نكته جالب درباره نرم‌افزارهاي متفرقه است كه فقط توسط بعضي فروشگاه‌ها آن هم براي بازاريابي و جلب مشتري بيشتر ضمانت‌ مي‌شوند.
به عنوان نمونه فروشگاه‌هايي هستند كه اين نرم‌افزارها را به مدت يك يا دو روز گارانتي مي‌كنند، اما اين گارانتي‌ها معمولا موارد بسيار خاصي را شامل مي‌شوند كه كمتر كاربري ممكن است دچار آنها شود.
در واقع اگر سراغ اين محصولات رفتيد و حتي نتوانستيد آن را روي كامپيوترتان نصب كنيد نبايد انتظار تعويض آن را داشته باشيد.
پرفروش‌ترين‌ها وكم‌فروش‌ترين‌ها
طرفداران نرم‌افزارهاي خارجي كه معمولا كاربران حرفه‌اي هستند محصول مورد نظرشان را با قيمت‌هاي ارزان هم مي‌توانند پيدا كنند.
البته در اين بين نرم‌افزارهاي آنتي‌ويروسي كه به صورت اورجينال (اصل) وارد مي‌شوند گران‌ترين نرم‌افزارهاي خارجي بازار هستند كه گاهي حتي تا 80هزار تومان هم به فروش مي‌رسند.
در ميان نرم‌افزارهاي ايراني اما آموزشي‌ها هميشه پرطرفدارترند. قيمت اين نرم‌افزارها هم از 500تومان تا 50هزار تومان متغير است، اما طبق گفته فعالان بازار نرم‌افزارهاي اتوماسيون اداري و مالي كه معمولا خريدارانشان را بخش‌هاي دولتي تشكيل مي‌دهند گران‌تر از بقيه هستند.
خريد اينترنتي
اگر جزو طرفداران خريد بي‌دردسر و راحت هستيد بهتر است بدانيد كه اغلب شركت‌هاي توليد كننده و يا حتي بعضي فروشگاه‌هاي فروش نرم‌افزار از طريق وب‌سايت خود امكان خريد آنلاين را به خريداران مي‌دهند.
با اين حال اما براساس تاييد فعالان بازار نرم‌افزار، خريد آنلاين نرم‌افزار در كشور ما رونق چنداني ندارد.
دليل اين موضوع هم بي‌اعتمادي خريداراني است كه ترجيح مي‌دهند محصول موردنظرشان را در هنگام خريد كاملا برررسي كنند.
مثل اينكه خريداران ايراني تنها به چشم‌هايشان اعتماد دارند.
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image