جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
گفت وگو با عليرضا شيرازي مدير سايت بلاگفا
-(2 Body) 
گفت وگو با عليرضا شيرازي مدير سايت بلاگفا
Visitor 1374
Category: کامپيوتر
شرق - روزانه 75 هزار وبلاگ بر روي اينترنت ثبت مي شود، كه اين مسئله نشان دهنده آن است كه در هر ثانيه اين دنياي مجازي شاهد تولد يك وبلاگ است. گرچه از تب وبلاگ نويسي سال ها سپري شده است اما هنوز اين پديده عصر ارتباطات همچنان مخاطبان بسياري را از هر قشر و سني به سوي خود جلب كرده است. همين امر باعث شده است كه بازار سرويس دهندگان وبلاگ، از نوع فارسي در كشورمان با خوش اقبالي مواجه شود.

يكي از اين سرويس دهندگان معروف بلاگفا نام دارد. بلاگفا يي كه اواسط آذر 83 فعاليتش توسط عليرضا شيرازي كليد خورد. شيرازي كارشناس نرم افزار است و تخصص او در طراحي و برنامه نويسي سيستم هاي مالي و بانك هاي اطلاعاتي است. او قبل از آن كه به سراغ تاسيس يك سايت ارائه دهنده وبلاگ برود با سايت جست وجوگر پارسيك ميان علاقه مندان شناخته شده بود. او جزء معدود مديران سرويس دهنده وبلاگ است كه ميانه خوبي با رسانه ها دارد. اوايل تاسيس بلاگفا با او گفت وگوي كوتاهي داشتيم. حالا بعد از گذشت 20 ماه از فعاليت بلاگفا بار ديگر به سراغ عليرضا شيرازي رفته ايم تا برايمان از بلاگفا blogfa.com و پارسيك parseek.com بگوييد. اگر تمايلي به دانستن اطلاعاتي در خصوص سايت بلاگفا و پارسيك داريد با اين گفت وگو همراه شويد.

اولين وبلاگي كه در بلاگفا ثبت شد چه نام داشت و در حال حاضر اين وبلاگ به روزرساني مي شود
چند وبلاگ اولي كه در بلاگفا به ثبت رسيد توسط همكاران و دوستان براي آزمايش و بررسي سيستم بود كه عمر آنها بيش از چند هفته دوام نيافت. البته همسر يكي از دوستانم نيز در همان زمان وبلاگي را در بلاگفا ثبت كرد كه اگرچه به صورت منظم به روز نمي شود ولي همچنان وجود دارد.

آمار وبلاگ هاي ثبت شده در بلاگفا چه رقمي را نشان مي دهد
در حال حاضر بيش از 420 هزار وبلاگ ثبت شده در بلاگفا داريم كه البته تعداد كل وبلاگ هاي ثبت شده از زمان فعاليت سايت در بلاگفا بسيار بالاتر از اين تعداد است كه با توجه به سياست بلاگفا بسياري از آنها به دليل آزمايشي و غيرفعال بودن و يا اسپم بودن وبلاگ حذف شده اند. همچنين تعداد كل مطالب پست ثبت شده در وبلاگ هاي زيرمجموعه نزديك به چهار ميليون است كه فكر مي كنم از اين نظر در رتبه ممتازي در بين ديگر سرويس هاي وبلاگ فارسي هستيم.

موضوع بندي در بلاگفا به چه صورتي است و كدام يك از موضوعات نزد كاربران به نوعي پرطرفدار محسوب مي شود
ابتدا بايد اشاره اي به اين نكته داشته باشم كه امكان موضوع بندي وبلاگ ها به صورت كلي وجود ندارد. در واقع بسياري از وبلاگ ها با توجه به ماهيت شخصي آنها الزاما به يك موضوع خاص نمي پردازند و ممكن است در بين مطالب تخصصي در مورد مسائل شخصي يا رويدادهاي سياسي و اجتماعي نيز نظر خود را بنويسند، همچنين ممكن است تعيين يك موضوع خاص براي مطالب وبلاگ باعث محدوديت نويسنده براي نوشتن در مورد ديگر موضوعات شود و يا انتظار بيشتري براي خوانندگان ايجاد كند.

اما با اين حال معمولا بحث غالب در مطالب يك وبلاگ معياري براي تعيين موضوع آن است. در بلاگفا ابتدا امكاناتي براي موضوع بندي مطالب وبلاگ توسط نويسنده ايجاد شد بدين معنا كه نويسنده اين امكان را دارد كه موضوعات متفاوتي براي مطالب وبلاگ خود تعريف كند و امكان دسترسي خوانندگان به مطالب مرتبط به يك موضوع نيز فراهم شده است. همچنين فهرست موضوعي وبلاگ هاي كاربران نيز در سايت در نظر گرفته شده است كه با توجه به مدت زمان فعاليت و تعداد مطالب امكان ثبت در فهرست توسط خود كاربران وجود دارد. موضوعات كامپيوتر، شخصي، هنر و ادبيات، سرگرمي و روزنامه نگاري و خبر را مي توان موضوعات پرطرفدار دانست. با اين حال درصد كمي از كاربران بلاگفا وبلاگ خود را در فهرست موضوعي وبلاگ ها ثبت كردند كه اين بيشتر به دليل عمومي بودن مطالب وبلاگ ها است. همچنين بايد در نظر داشت كه در برخي موضوعات تخصصي اصولا وبلاگ هاي محدودي وجود دارند. اما همين تعداد نيز از اهميت بالايي برخوردارند كه به طور مثال مي توان به وبلاگ هايي كه به مباحث علمي و مهندسي يا فرهنگ و تاريخ مي پردازند اشاره داشت.

زماني تب وبلاگ نويسي بسيار شايع بود اما رفته رفته گويا از جذابيت آن كاسته شده است تا آنجا كه امروزه در هر سرويس دهنده اي با حجم وسيعي از وبلاگ ها روبه رو مي شويم كه مدت ها از به روزرساني آن گذشته است. شما در بلاگفا براي حل اين مشكل چه تدبيري در نظر گرفته ايد
با بخش اول نظر شما در مورد تب اوليه وبلاگ نويسي موافقم اما نمي توانم بپذيرم كه از جذابيت وبلاگ نويسي كاسته شده است. زماني وبلاگ يك پديده جديد بود كه بسياري از افراد تحصيلكرده و كاربران اينترنت مايل به تجربه آن بودند اما امروز وبلاگ ديگر يك پديده عجيب و جديد حداقل از ديدگاه كاربران اينترنت نيست. اما اين بدين معنا نيست كه از جذابيت وبلاگ نويسي كاسته شده است. در حالي كه بسياري از وبلاگ هاي اوليه فارسي ديگر فعاليت سابق خود را ندارند با اين حال هزاران وبلاگ جديد نيز روزانه و در سرويس هاي وبلاگ فارسي ايجاد مي شود و حداقل در بلاگفا هزاران مطلب جديد در طول روز و توسط كاربران در وبلاگ ها به ثبت مي رسد. در جهان نيز براساس گزارش سايت هاي جست وجوگر وبلاگ مانند تكنوراتي همچنان شاهد افزايش تعداد وبلاگ ها و رشد كمي آنها هستيم.

من اين جريان را مشابه ديگر سرويس هاي جذاب اينترنت مانند اي ميل مي دانم، زماني نه چندان دور داشتن يك اي ميل جذابيت خارق العاده اي داشت و اكنون شايد ديگر اينچنين نباشد. اما با اين حال همچنان ميليون ها نفر از اي ميل استفاده مي كنند و حتي تبديل به ابزاري مورد نياز جهت ارتباط شده است. در پاسخ به بخش دوم سئوال شما فكر مي كنم قبلا تاثير سرويس هاي وبلاگ فارسي را در ايجاد اشتياق به وبلاگ نويسي در بين كاربران ايراني ديده ايم. محيط ساده و فارسي سرويس هاي وبلاگ ايراني خود يكي از دلايل مهم رواج وبلاگ نويسي فارسي است.

در بلاگفا نيز اين مسئله مورد توجه بوده و همانطور كه در بخش معرفي بلاگفا نيز ذكر شده سادگي ابزار و محيط كار سايت يكي از اهداف مهم و اوليه بلاگفا بوده است كه فكر مي كنم در اين زمينه تا حدودي موفق عمل كرده ايم. همچنين با توجه به اينكه يكي از انگيزه هاي اصلي در ادامه فعاليت وبلاگ ها مخاطب و بازديدكننده است تلاش شده است كه امكاناتي براي معرفي وبلاگ ها در نظر گرفته شود و به طور مثال از همان ابتداي فعاليت سايت و تاكنون تمامي وبلاگ هاي به روز شده در صفحه نخست و صفحات وبلاگ هاي به روز شده نمايش داده شده است كه از جذابيت هاي سايت براي كاربران بوده است هرچند كه در مواردي و به دليل سوءاستفاده برخي باعث مشكلاتي براي ما نيز شده است. سياست ديگر بلاگفا حذف وبلاگ هاي غيرفعال و آزمايشي در دوره هاي زماني خاصي است كه اين شامل وبلاگ هايي با حجم مطالب بالا نخواهد بود و اميدواريم با اين سياست ضمن اينكه منابع سايت را حفظ مي كنيم با آزاد كردن آدرس وبلاگ هاي غيرفعال امكان ثبت و فعاليت مجدد را با اين آدرس ها براي ديگران امكان پذير كنيم.

گفتيد سياست بلاگفا حذف وبلاگ هاي غيرفعال و آزمايشي است. اين حذف به چه صورتي خواهد بود
وبلاگي كه تنها يك مطلب داشته باشد و 45 روز نيز به روزرساني نشده باشد خودبه خود آن وبلاگ غيرفعال محسوب خواهد شد و از ليست وبلاگ ها حذف مي شود. در مورد وبلاگ هاي آزمايشي نيز همين مسئله صادق است چون يك سري صرفا براي تست كردن امكانات سرويس دهنده اقدام به راه اندازي وبلاگ مي كنند و چون هيچ متني در وبلاگ وجود ندارد و به نوعي در آن به روز رساني معنا ندارد بنابراين طبق مرامنامه اوليه موجود در بلاگفا ما اجازه حذف اين گونه وبلاگ ها را خواهيم داشت.

هرچند در گذشته كاربران براي داشتن يك وبلاگ با انتخاب محدود سرويس دهنده روبه رو بودند اما در حال حاضر تعدد سرويس دهندگان وبلاگ كاربران را با چندين انتخاب روبه رو كرده است. شما از ميزان تقاضاي هر سرويس دهنده اطلاعاتي در دست داريد
نه دقيقا، بسياري از سرويس هاي وبلاگ آمار خود را ذكر نمي كنند و يا اينكه جنبه هاي تبليغاتي را در ارائه آمار خود در نظر مي گيرند و چه بسا كه گاهي اين آمار با واقعيت تفاوت داشته باشد. با اين حال روش هاي مختلفي وجود دارد كه بتوان از ميزان استقبال و رشد كاربران يك سرويس دهنده به صورت تقريبي مطلع شد.

هر سرويس دهنده وبلاگ كم و بيش داراي يكسري امكانات ثابت است. شما در بلاگفا چه امكانات ويژه اي را تعبيه كرده ايد تا بدين وسيله مخاطبان بيشتري را جذب كنيد

معتقدم كه وبلاگ نويسي وابسته به امكانات زياد سرويس دهنده يا ابزار مديريت وبلاگ نيست. سايت هايي مانند بلاگ اسپات يا لايو ژورنال كه مورد استفاده و استقبال بالاي كاربران هستند امكاناتي بسيار ساده دارند و حقيقت كاربران به دنبال ابزارهايي هستند كه به سادگي و با اطمينان وبلاگ نويسي را تجربه كنند. در بلاگفا نيز كيفيت سرويس، سرعت، سادگي كار و حفظ اطلاعات شخصي كاربران از اهداف مهم و اصلي بوده است و من شخصا معتقدم اين كار به خصوص با توجه به حجم بالاي كاربران بلاگفا كار بسيار سخت تري نسبت به برنامه نويسي و پياده سازي يك امكان جديد است. در عين حال تلاش شده است كه امكانات سايت با توجه به انتظارات كاربران و مواردي كه وبلاگ نويسي يا خواندن مطالب وبلاگ را بهتر مي سازد پياده كنيم. البته بايد محدوديت ها را نيز در نظر داشت چرا كه افزودن برخي امكانات نيازمند سرمايه گذاري و هزينه زيادي هستند. در حالي كه شيوه درآمدزايي مشخصي براي تامين اين هزينه ها حداقل در كشور ايران وجود ندارد.

شما از معدود مديران سرويس دهنده وبلاگ هستيد كه حاضر شده ايد به نوعي از سايه بيرون آمده و با مخاطبان در ارتباط باشيد. آيا اين كار دليل خاصي دارد

دليل اصلي اعتقاد شخصي من براين موضوع بوده است كه مدير چنين سرويسي بايستي مسئوليت كار خود را بپذيرد. كاربران سايت نيز ساعت ها وقت و انرژي خود را در چنين سرويسي صرف مي كنند و بسياري از آنها انتظار دارند كه با هويت و شايد حتي طرز تفكر مديران چنين سرويسي آشنا باشند. چنين مسئله اي كار ما را هم سخت تر مي كند، چون در صورتي كه مشكلي براي سرويس يا اطلاعات كاربران پيش آيد مي تواند به هويت كاري ما لطمه بزند به خصوص آنكه من و همكارانم در بلاگفا همگي قبل از اين نيز فعاليت چندين ساله در حوزه فناوري اطلاعات و وب داشته ايم. البته اين به اصطلاح خروج از سايه چندان هم بي هزينه نبوده است. شكايت، رفتن به دادگاه و جلسات و فراخواني توسط نهادهاي به خصوص دولتي جهت مطالبي كه گاه و بي گاه در وبلاگ هاي زيرمجموعه بلاگفا منتشر مي شود از هزينه هايي است كه بابت آن پرداخت كرده ايم.

وقتي سايت بلاگفا مترادف است با نام عليرضا شيرازي يعني شما اين ريسك را قبول كرده ايد كه عواقب هر نوشته اي در بلاگفا را پذيرفته ايد. آيا تاكنون براي شما در اين خصوص مشكلي پيش آمده است

بله، همين گونه است. در واقع اين خطر نه تنها من بلكه همكاران مرا نيز تهديد مي كند و همانطور كه اشاره داشتم در مواردي به دليل شكايت برخي نهادهاي دولتي حتي به كلانتري و دادگاه هم رفته ام و يا اينكه توسط نهادهاي قضايي يا سازمان هاي دولتي احضار شده ام. قاعدتا هيچ كس احساس خوبي ندارد وقتي احضاريه دادگاه به آدرس موجود در شناسنامه تلفن همراه وي ارسال شود و به خصوص آن كه چند باري احضاريه به منزل شخصي ام ارسال شد كه اين اتفاق نگراني شديدي در خانواده ام ايجاد كرد.

در مورد شكايات آيا موردي پيش آمده كه سبب احضار نويسنده وبلاگ شود
چند مورد وجود داشت. به عنوان نمونه يكي متني در وبلاگ باعث شد سازمان برنامه ريزي مازندران از من شكايت كند و در ادامه به شدت پيگير براي معرفي نويسنده آن وبلاگ بود. از آنجا كه ما اطلاعات نويسندگان را ثبت نمي كنيم در اين مورد قادر به همكاري نبوديم. جالب آن است كه در اين مورد نويسنده وبلاگ به طور خودكار وبلاگش را غيرفعال كرده بود، اما با اين حال اين سازمان همچنان پيگير برخورد با نويسنده اين وبلاگ بود.

هيچ رسانه اي را همانند وبلاگ نمي توان يافت كه در آن بتوان با آزادي كامل اظهار عقيده كرد. اما همين آزادي گاهي اوقات باعث به وجود آمدن مشكلاتي مي شود، مي خواستم بدانم خط قرمز بلاگفا به چه صورتي است و شما به عنوان مدير بلاگفا چگونه بر روي اين حجم وسيعي از وبلاگ هاي ثبت شده نظارت داريد
اولين خط قرمز بلاگفا انتشار مطالب و تصاوير غيراخلاقي پورنو است. همانند بسياري از سايت ها و سرويس هايي كه حتي در ايالات متحده يا اروپا فعاليت مي كنند بلاگفا انتشار مطالب و تصاوير پورنو در وبلاگ هاي خود را تحمل نمي كند و به خصوص آنكه با توجه به فرهنگ و قوانين موجود در كشور ايران اين حساسيت بيشتر نيز مي شود.

در گام بعدي مواردي است كه به نوعي نياز به بررسي دارد مانند توهين و فحاشي به افراد كه گاهي اوقات باعث ناراحتي شديد يك نفر يا خانواده او مي شود و در نهايت نيز مواردي مانند تبليغ گروه هاي تروريستي، توهين به مذاهب يا قوميت ها و مواردي مانند آن است كه نياز به بررسي بيشتر دارد. در حال حاضر اصلي ترين ابزار بلاگفا جهت بررسي تخلف وبلاگ ها، گزارش كاربران است به خصوص آنكه اين اواخر امكان جديدي نيز در سايت پياده سازي شده كه امكان گزارش تخلف توسط كاربران را ساده تر و سريع تر كرده است.

با مرور وبلاگ هاي ثبت شده در بلاگفا گاهي اوقات حتي با كليك بر روي نام وبلاگ هاي تخصصي مثلا در حوزه كامپيوتر و اينترنت با وبلاگي با محتواي صددرصد مستهجن روبه رو مي شويم اتفاقي كه در اكثر سرويس دهندگان وجود دارد. شما براي حل اين مشكل چه كاري انجام داده ا يد
در حقيقت ما افراد فني هستيم و نمي توانيم بيماري رواني برخي را درمان كنيم و اين موردي را كه اشاره كرديد از مواردي است كه باعث آزار ما مي شود. چاره اي نداريم جز آنكه از كاربران بلاگفا بخواهيم در سالم سازي اين محيط به ما كمك كنند. توجه داشته باشيد كه حجم مطالب منتشر شده در بلاگفا حتي در طول روز نيز بسيار بالاست و امكان تشخيص تصاوير مستهجن نيز توسط برنامه نويسي كار بسيار پيچيده اي است.

همان طور كه مي دانيد بحث فيلترينگ خاص كشوري همچون ايران نيست و در اكثر كشورها بنا به موقعيت فرهنگي و سياسي آن كشور در حال اجرا است. در مورد موضوعي چون وبلاگ نويسي در كشورهاي ديگر وضع به چه صورتي است
من دقيقا نسبت به اين موضوع اطلاعي ندارم و حتي نسبت به اينكه اكثر كشورها به خصوص كشورهاي پيشرفته به شيوه اي مانند آنچه در ايران ، چين يا كشورهاي عربي صورت مي گيرد سايت هاي مخالف با سياست هاي خود را فيلتر مي كنند اطمينان ندارم.

بحث فيلترينگ هميشه صف طولاني از مخالفين و موافقين را تشكيل داده است. شما به عنوان مدير بلاگفا نظرتان در مورد فيلترينگ چيست
اگر فيلترينگ به عنوان يك قانون براي حفظ حقوق شهروندي اجرا شود بسيار خوب است چرا كه همه ما دوست داريم اعضاي خانواده مانند خواهر و برادر كوچكترمان كه نسبت به آنها به نوعي احساس مسئوليت داريم وقتي وارد محيط اينترنت مي شوند دستيابي آنها به سايت هاي غير اخلاقي مسدود شده باشد. اما اگر بخواهند از قانون سوءاستفاده كنند و در پوشش مبارزه با سايت هاي غير اخلاقي مبادرت به فيلتر سايت هاي خبري كنند به نظر اين كار يعني خروج از قانون و ناديده گرفتن آزادي فردي است.

اواخر سال 83 بلاگفا قدم به دنياي سرويس دهندگان وبلاگ گذاشت و شما به عنوان مدير اين سايت به تازگي يك وبلاگ شخصي راه اندازي كرده ايد، آيا اين تاخير علت خاصي داشت
من قبل از راه اندازي بلاگفا در وبلاگ گروهي ديگر فعاليت داشتم وهمچنين وبلاگ شخصي ديگري نيز در بلاگفا داشته ام كه با توجه به نوع مطالب آن علاقه اي به معرفي آن نداشتم.
اين اواخر تصميم گرفتم كه وبلاگي شخصي ولي با ديدگاه متفاوتي نسبت به وبلاگ هاي سابقم را تجربه كنم كه اين تصميم در نهايت به راه اندازي وبلاگ
com http://shirazi.blogfa. ختم شد.

وبلاگ شما فاقد هر نوع گرافيگ و به نوعي طراحي خاص است و خوانندگان تنها با نوشتار روبه رو هستند. اين كار شما اتفاقي بوده است يا اينكه شما به نوشته بيشتر از گرافيك توجه داريد
فكر مي كنم مهمترين چيزي كه مدنظر خوانندگان يك وبلاگ است مطالب آن است و گرافيك تنها در چند مراجعه اول براي خواننده جذاب است و بعد از آن محتوا و سرعت نمايش مطالب وبلاگ از اهميت بيشتري برخوردار است. با اين حال تلاش كردم كه المان هايي نيز در قالب وبلاگ در نظر بگيرم كه با قالب هاي پيش فرض سرويس دهنده نيز تفاوتي داشته باشد.
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image