جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
مقايسه Windows با Red Hat
-(12 Body) 
مقايسه Windows با Red Hat
Visitor 1702
Category: کامپيوتر
آي تي ايران - در زمان ايجاد يک پلفرم، مديران به فاکتورهايي همچون هزينه، قابليت اطمينان و خدمات پشتيباني آن پلترفرم توجهي خاص دارند. آنچه در اين مقاله آمده است بررسي و مقايسه اين فاکتورها در سيستمهاي عامل Microsoft Windows Server و Red Hat commercial Linux مي‏باشد.

هزينه نرم‏افزار‏
آيا هزينه استفاده از لينوکس واقعاً رايگان است؟ بر خلاف تصور عامه مردم نسخه تجاري Red Hat رايگان نبوده و بر اساس شارژ ساليانه فروخته مي‏شود. شما براي هر سرور که از اين سيستم عامل استفاده مي‏کند ساليانه بايد مبلغي را به شرکت Red Hat بپردازيد و چنانچه بخواهيد از خدمات پشتيباني 24 ساعته آنها نيز استفاده کنيد مي‏بايست مبلغي اضافه‏تر نيز پرداخت نمائيد.
بر اساس آنچه در سايت Red Hat (www.redhat.com/wapps/store/catalog.html) آمده است هزينه خريد يک Red Hat Enterprise Linux 5 Advanced بدون امکانات اضافه‏اي نظير application server و clustering ساليانه 2،499 دلار مي‏باشد. (براي اطلاعات بيشتر به www.microsoft.com/windowsserver/compare/ReportsDetails.mspx?recid=5 مراجعه کنيد.)
همچنين تحقيقات نشان مي‏دهد عوامل اصلي‏اي که باعث هزينه استفاده از يک نرم‏افزار‏ در يک دوره 3 ساله مي‏شوند، دو عامل هستند: عامل نخست مربوط به هزينه پرسنلي است که وظيفه مديريت و نگهداري آن نرم‏افزار‏ را برعهده دارند (60 درصد)؛ و عامل دوم مربوط به هزينه‏اي است که در زمان از کار افتادن آن نرم‏افزار‏ آن شرکت متحمل مي‏شود (15 درصد). در واقع اين دو عامل 75 درصد از هزينه مربوط به استفاده از يک نرم‏افزار‏ در يک دوره زماني 3 ساله مي‏باشند. حال آنکه بسياري، در همان نگاه اول تنها قيمت فروش نرم‏افزار‏ را در نظر مي‏گيرند. (براي اطلاعات بيشتر به www.microsoft.com/windowsserver/compare/ReportsDetails.mspx?recid=3 مراجعه کنيد.)

قابليت اطمينان
قابليت اطمينان يک سيستم تنها اين نيست که آن سيستم براي کاربران نهايي قابل استفاده باشد. بلکه مي‏بايست قابليت تغيير و مديريت را نيز داشته باشد تا بتواند در زمانها و شرايط مختلف نياز سازمان را برآورده کند. بر اساس مطالعات انجام شده هنگامي‏که مسئولين شبکه‏ها‏يي که از سيستم عامل لينوکس استفاده مي‏کنند مي‏خواهند Patch يا آپديت امنيتي نصب کنند و يا تغييري در نرم‏افزار‏ بدهند با ابزارهاي متعددي روبرو مي‏شوند.
آنچه اکثر کاربران مي‏پندارند لينوکس نرم‏افزار‏ي است که در تمامي نسخ آن امکان تغيير در سورس وجود دارد. اما يک تحقيق نشان مي‏دهد بسياري از مديران شبکه‏هاي تحت لينوکس تغييري را در اجزاي (Component) لينوکس پيکربندي کرده بودند که اين موضوع مخالفت شرکت فروشنده را بهمراه داشت. اين مديران مجبور شدند تا وقت زيادي صرف کنند تا آن تغييرات را به حالت اوليه بازگردانند تا همچنان بتوانند از خدمات پشتيباني آن شرکت استفاده کنند.

در سيستم عامل Windows از دو راه سعي شده است که زمان براي تنظيمات اوليه و مديريتي را به حداقل برساند: نخست، استاندارد کردن دستورات و بعد، ايجاد نرم‏افزار‏هاي قدرتمند که براحتي بتوان از طريق آنها اين سيستم عامل را مديريت نمود.

همچنين Windows Server جزء نرم‏افزار‏هايي است که تستهاي فراواني بر روي آن انجام شده است و قابليت کار با بسياري از سخت‏افزارها (تقريباً تمامي سخت‏افزارهاي معروف) بر روي آن چک شده است. اين موضوع کمک مي‏کند که نگراني در خصوص تغييرات احتمالي آتي در سخت افزارها براي مديران سازمان وجود نداشته باشد.

امنيت
در طول 650 روز از فعاليت Windows Server 2003، Red Hat Enterprise Linux 3 و Red Hat Enterprise Linux 4، حملات ثبت شده براي Windows Server 2003 75 درصد کمتر از 2 سيستم عامل ديگر بوده است. (براي اطلاعات بيشتر به www.microsoft.com/windowsserver/compare/ReportsDetails.mspx?recid=23 مراجعه کنيد.)
همچنين در سال 2006 ميانگين روزهاي در خطر براي ويندوز 61 درصد کمتر از Novell Enterprise و 73 درصد کمتر از Red Hat Enterprise Linux بوده است. (براي اطلاعات بيشتر blogs.csoonline.com/days_of_risk_in_2006 مراجعه کنيد.)

چرخه توسعه امنيت (Security Development Lifecycle - SDL) فرآيندي است که توسط مايکروسافت براي افزايش وضعيت امنيتي نرم‏افزار‏هايش در هنگام برنامه‏نويس‏ي استفاده مي‏شود. اين پروسه شامل ايجاد مدلهاي تهديد کننده در زمان طراحي نرم‏افزار‏ است تا بدينوسيله نقاط ضعف سيستم در شرايط مختلف قبل از قرار گرفتن نرم‏افزار‏ در اختيار مشتري تست و سنجيده شود. عرضه نرم‏افزار‏ به بازار تنها زماني امکان پذير است که تيم امنيتي‏اي که مستقل از تيم طراح است موفقيت آميز بودن تمامي‏تستها را تائيد کرده باشد. (براي اطلاعات بيشتر به http://msdn.microsoft.com/msdnmag/issues/05/11/SDL)

انتخاب
واقعيت اين است که لينوکس يک هسته سيستم عامل کد باز (Open source) مي‏باشد. که در نهايت برخي شرکتها نظير Red Hat و SuSE اين هسته را توسعه مي‏دهند و آنرا مي‏فروشند. در واقع آنها با آرايش يک نرم‏افزار‏ کد باز آنرا بصورت تجاري بفروش مي‏رسانند. همانطور که هر شرکتي تلاش مي‏کند که محصول خود را متفاوت ارائه کند سيستم عامل لينوکس ارائه شده توسط اين شرکتها هم از اين قاعده مستثني نبوده و همين موضوع باعث مي‏شود که چنانچه يک سازمان بخواهد يک سيستم عامل لينوکس خود را که توسط يک شرکت توسعه داده شده است را با لينوکس شرکتي ديگر جايگزين کند متحمل هزينه گزافي شود. همچنين اين امر باعث مي‏شود شرکتهاي استفاده کننده از لينوکس انتخابهاي کمتري براي استفاده از نرم‏افزار‏هاي اجرايي و منابع IT داشته باشند. (براي اطلاعات بيشتر به www.microsoft.com/windowsserver/compare/ReportsDetails.mspx?recid=2 مراجعه کنيد.)
در اين رابطه سيستم عامل مايکروسافت اين مزيتها را دارد: هزاران نرم‏افزار‏ بر روي آن قابل اجرا شدن هستند؛ 750،000 شرکت جزء شرکت همکار (Partner) براي مايکروسافت تلقي مي‏شوند؛ بيش 450،000 نفر مهندس شبکه مايکروسافت (MCSE) در شرکتهاي مختلف جهان مشغول بکار هستند؛ بيش 6 ميليون برنامه‏نويس‏ از زبانهاي برنامه‏نويسي مايکروسافت استفاده مي‏کنند و در نهايت مايکروسافت بزرگترين توليدکننده مستقل نرم‏افزار‏ در جهان مي‏باشد.

مديريت پذيري
سازمانهاي IT در مقياس جهاني بمنظور افزايش کارايي و صرفه جويي در زمان و سرمايه از طريق استاندارد کردن ابزاهاي مديريتي خود، کامپيوترها، سرورها و برنامه هاي خود را مديريت مي‏کنند.
Red Hat داراي ابزاري بنام Yum براي دانلود برنامه ها و آپديتها مي‏باشد. اما قطعاً اين ابزار براي متخصصين IT که بخواهند نرم‏افزار‏هاي خود را (نظير پست الکترونيک، کارهاي گروهي، پايگاه‏داده‏ها و برنامه‏هاي تجاري) مديريت کنند کافي نمي‏باشد.

در Windows Server و از طريق ابزارهاي مديريتي آن نظير نرم‏افزار‏ Microsoft System Center انرژي و وقت کمتري صرف مديريت شبکه مي‏شود. همچنين Dynamic Systems Initiative (DSI)، استراتژي اي است که مايکروسافت براي کمک به مديران شرکتها ارائه کرده است. (براي اطلاعات بيشتر به www.microsoft.com/business/dsi/default.mspx مراجعه کنيد.)

Adam Vazquez، مدير ارشد IT شرکت AMD در اين خصوص مي‏گويد: "Windows Server براي ايجاد سيستمها کاملاً استاندارد شده است. ... براي مثال، براي اکثر نرم‏افزار‏هاي اصلي‏مان، ما مي‏توانيم يک Disk Image استاندارد را توسعه دهيم، بدون اينکه لازم باشد اين کار را بر روي هر سيستم مستقلاً انجام دهيم."

قابليت اجرا در محيطهاي مختلف
اصطلاح کد باز مربوط به فرآيند نرم‏افزار‏ي‏اي و مدل توسعه‏اي است که سازگار و استاندارد کردن آن به هيچ وجه ساده نمي‏باشد. حال آنکه ديدگاه طراحي مايکروسافت يک ديدگاه بين سيستمي است که در هنگام طراحي يک نرم‏افزار‏ تلاش مي‏کند تا بيشترين سازگاري را با نرم‏افزار‏هاي شرکت‏هاي همکار خود و نرم‏افزار‏هاي معروف، از طريق ارتباط نزديک با آنها و مشتريان داشته باشد.
Rim Kadi از دانشگاه American بيروت در اين رابطه مي‏گويد: "با صرف تلاش بسيار، شما تنها خواهيد توانست تکنولوژي‏اي ايجاد کنيد که با يک تکنولوژي ديگر سازگار باشد. با استفاده از محصولات مايکروسافت ما مي‏توانيم بسيار سريع، و با هزينه کمتر به پلتفرمي سازگار با اکثر پلترفرمها برسيم."

Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image