جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
نفوذ اينترنت در ايران آمارها و ترديدها
-(8 Body) 
نفوذ اينترنت در ايران آمارها و ترديدها
Visitor 1717
Category: کامپيوتر
شاخص‌ها و آمارها مهم‌ترين ابزار شناسايي پيشرفت يا پس‌رفت در يک اقتصاد، صنعت يا کسب‌و‌کار به شمار‌ ‌مي‌روند. حال اگر همين شاخص‌ها از اعتبار لازم برخوردار نباشند،‌ دستمايه لازم براي سنجش وضعيت آن کسب‌و‌کار وجود نخواهد داشت.


در گستره اينترنت که اين روزها ديگر به يک شبکه ارتباطي کليدي در اقتصاد کشور تبديل شده، ترديد در اعتبار آمارها، ‌چنين وضعيتي را به وجود آورده است. مرکز توسعه ملي اينترنت (متما)‌ در تازه‌ترين آمار، تعداد مشترکان اينترنت کشور را 24 ميليون نفر و ضريب نفوذ اين شبکه را 32 درصد اعلام کرده است.

پيش از اين از ضريب نفوذ 11 درصد (مرکز آمار ايران) ‌تا 54 درصد (‌سايت اينترنت ورلد استتس) هم سخن به ميان آمده بود. خوشبختانه آمارهاي متما (‌وابسته به سازمان فناوري اطلاعات)‌ داراي جزئيات بيشتري نسبت به آمارهاي مراجع قبلي است و همين موضوع امکان کنکاش بيشتر در آن را فراهم مي‌آورد.

شگفت‌آورترين موضوع در اين آمار جديد اعلام اين نکته است که بخش عمده کاربران اينترنت در ايران (10 ميليون نفر)‌ صرفا از طريق اينترنت موبايل (GPRS) به اين شبکه متصل مي‌شوند. اگر اين تعداد را در کنار آمار افراد متصل شده از طريق سيستم دايال‌آپ (7 ميليون نفر) قرار دهيم؛ يعني حدود 70 درصد کاربران در ايران اتصال بسيار کم سرعتي به اينترنت دارند. به اين موضوع البته مي‌توان ترديدهايي هم اضافه کرد. اينکه اتصال 10 ميليون کاربر به اينترنت موبايل بسيار غير‌واقعي به نظر مي‌رسد يا 5 ميليون اتصال اينترنت از طريق فيبرنوري هم در اين آمار ذکر شده؛ ‌موضوعي که تا پيش از اين توسط هيچ مرجعي اعلام نشده بود.

با اين حال، بر فرض صحت همين آمارها هم مي‌توان به نتيجه‌گيري اصلي از آمار جديد پرداخت و آن اينكه فقط بخش اندکي از کاربران اينترنت در ايران (‌در حدود 1 ميليون و 500 هزار نفر) از اينترنت پرسرعت بهره‌ مي‌برند و اين يعني عملکرد دستگاه‌هاي متولي اعم از وزارت ارتباطات، ‌مخابرات و شرکت‌هاي خدمات‌دهنده در اين بخش پاسخگوي نيازها نبوده است. در عين حال بخش عمده سرعت همين تعداد کاربر اينترنت پرسرعت نيز زير 128 کيلوبيت است. سرعتي که عملا در فضاي ارتباطي منطقه نيز بسيار پايين است.
با نزديک شدن به هفته ارتباطات شايد بهتر باشد مسوولان ارتباطي با مقايسه جزئيات اين آمار با آمار كشورهاي رقيب براساس چشم‌انداز 20 ساله، متوجه عمق فاصله و در انديشه توسعه اينترنت پرسرعت و با کيفيت به کاربران باشند که نياز نخست آينده است.

Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image