مواد لازم :
اسپاگتي رشته اي / 400 گرم ، درشت
پيازچه / 3 ساقه ، خرد شده
سير / 2 حبه
فلفل دلمه اي قرمز / يک چهارم ، خرد شده ريز
اسفناج يا جعفري / 150 گرم ، خرد شده
روغن زيتون / 1 قاشق سوپخوري
تخم مرغ / 3 عدد
پنير گودا / 100 گرم
نمک و فلفل / به ميزان لازم
کره / براي چرب کردن قالب
مواد لازم براي سس آلفردو :
کره / 25 گرم
خامه / 200 گرم
پودر پنير پارمزان / 90 گرم
نمک ، فلفل / به ميزان لازم
جوزهندي / يک چهارم قاشق چايخوري
طرز تهيه :
1 ـ اسپاگتي را در آبجوش و نمک بپزيد تا نرم شود ، سپس آبکش کرده و کنار بگذاريد .
2 ـ پيازچه ، سير ، فلفل دلمه اي و سبزي خرد شده را با 1 قاشق روغن زيتون به مدت 2 دقيقه ، تفت دهيد ، سپس اسپاگتي خنک را با سبزيجات تفت داده شده مخلوط کرده و خوب هم بزنيد .
3 ـ تخم مرغ ها را در ظرفي جداگانه شکسته و با چنگال هم بزنيد تا صاف
شود .پنير گودا رنده شده ، کمي نمک و فلفل به تخم مرغ اضافه کنيد .
4 ـ قالب مافين را با کره آب شده چرب کنيد . از مايه اسپاگتي در قالب بريزيد ، به طوري که کمي از سر قالب بالا بيايد و از مايه ي تخم مرغ و پنير 2 تا 3 قاشق روي آن بريزيد . قالب را به مدت 25 تا 30 دقيقه در فر داغ روي حرارت 180 درجه سانتيگراد قرار دهيد تا بپزد . مافين اسپاگتي را با سس آلفردو سرو کنيد .
سس آلفردو :
کره و خامه را در ظرف مناسبي بريزيد و آن را از روي حرارت غير مستقيم (بن ماري ) قرار دهيد و مرتباً هم بزنيد تا غليظ شود وقتي از روي حرارت برداشتيد پودر پنير ، نمک ، فلفل و جوز هندي را اضافه کرده و بلافاصله گرم با مافين سرو کنيد .
نکته :
1 ـ سس آلفردو يکي از سس هاي اصيل و معروف ايتاليايي بوده و با انواع پاستا ، تورتليني ، اسپاگتي و بعضي از غذاهاي گوشتي به صورت گرم سرو مي شود .
2 ـ در صورتي که بخواهيد اين غذا را سرد سرو کنيد ، 4 تکه گوجه فرنگي خشک ، سه چهارم روغن زيتون ، 4 قاشق سس گوجه فرنگي و 1 حبه سير را با غذاساز پوره کرده و به اسپاگتي اضافه کنيد .
منبع:نشريه هنر آشپزي(ش56)/خ