مواد لازم :
آرد گندم / 2 پيمانه ، 250 گرم
پودر کاکائو / يک سوم پيمانه يا 40 گرم
بيکينگ پودر / 1 قاشق چايخوري
جوش شيرين / 1 قاشق چايخوري
نمک / يک چهارم قاشق چايخوري
کره نرم / 150 گرم
شکر / يک و يک چهارم پيمانه ، (250 گرم )
تخم مرغ / 2 عدد
وانيل / يک دوم قاشق چايخوري
شير / دو سوم پيمانه ( 150 گرم )
سيب متوسط / 2 عدد ، خرد شده ريز
مواد لازم براي رويه :
پودر شکر / 3 پيمانه ، ( 450 گرم )
کره / 60 گرم
پودر کاکائو / يک چهارم پيمانه (50 گرم )
شير / يک سوم پيمانه (80 گرم )
طرز تهيه :
1 ـ فر را روي حرارت 180 درجه سانتي گراد روشن کنيد تا گرم شود . يک قالب گرد 20 سانتي متر يا مربع 20 سانتي متري يا پاند کيک را با کاغذ روغني بپوشانيد و چرب کنيد .
2 ـ آرد ، پودر کاکائو، بيکينگ پودر ، جوش شيرين و نمک را با هم کاملاً مخلوط کرده و کنار بگذاريد .کره و شکر را در کاسه اي ريخته و با همزن کاملاً بزنيد تا کرم رنگ و کشدار شود .تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کنيد . وقتي يک تخم مرغ جذب شد تخم مرغ بعدي را اضافه کنيد . وانيل را نيزافزوده و کمي هم بزنيد . مخلوط آرد و شير را به تدريج به مايه کيک بيفزاييد و به آرامي هم بزنيد تا مخلوط شود . سيب را افزوده و مايه کيک را در قالب بريزيد و روي آن را صاف کنيد .
3 ـ کيک را به مدت 45 تا 55 دقيقه بپزيد ، سپس آن را از فر خارج کرده و 10 دقيقه صبر کنيد تا کيک قالب خنک شود . کيک را از قالب روي رفع مشبک قرار دهيد تا خنک شود .
براي درست کردن رويه :
پودر شکر ، کره و پودر کاکائو را با هم مخلوط کرده ، سپس شير را اضافه کرده و اين کرم را روي کيک بکشيد .
منبع:نشريه هنر آشپزي(ش56)/خ