مواد لازم:
آرد/سه چهارم پيمانه(75گرم)
آرد کامل گندم/سه چهارم پيمانه (75 گرم)
بيگينگ پودر /2 قاشق چايخوري
پودر کاکائو /يک چهارم پيمانه ،الک شده (20 گرم)
نمک/يک دوم قاشق چايخوري
کره/120 گرم(6 قاشق غذا خوري)
شکر/سه چهارم پيمانه(100 گرم)
رنگ خوراکي قرمز/4 قاشق چايخوري
وانيل/يک دوم قاشق چايخوري
مخلوط شير و خامه/1 پيمانه
تخم مرغ درشت/2 عدد
مواد لازم پوشش يا رويه:
پنير خامه اي/336 گرم
پودر قند/سه چهارم پيمانه (20 گرم)
وانيل/يک دوم قاشق چايخوري
شکلات /50گرم،رنده شده براي تزيين
طرز تهيه :
1 ـ قالب را چرب کرده و آرد بپاشيد . فر را روي حرارت 180 درجه سانتي گراد گرم کنيد .
2 ـ داخل کاسه اي آرد ، آرد کامل گندم ، بيکينگ پودر ، پودر کاکائو و نمک را مخلوط کرده ، سپس الک کنيد .
3 ـ کره را به دماي محيط رسانده ، سپس باشکر بزنيد . زرده ها را يکي يکي اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهيد . رنگ خوراکي و وانيل را نيز اضافه کنيد . نيمي از مخلوط شير و خامه و نيمي از مخلوط آرد را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنيد . باقي مانده شير و آرد را نيز اضافه کنيد .
4 ـ سفيده هاي تخم مرغ را در ظرفي جداگانه بزنيد و به آرامي و بدون همزن برقي به مايه اضافه و مخلوط کنيد .مايه را به دو قسمت تقسيم کنيد . بهتر است اين کيک را در دو قالب يک اندازه و يا اين که دو بار در يک قالب بپزيد . خمير را داخل قالب ريخته ، و به مدت 15 تا 20 دقيقه در فر قرار دهيد .
طرز تهيه رويه کيک :
پنير خامه اي را بزنيد . پودر قند و وانيل را اضافه کنيد . از کرم به دست آمده ابتدا روي يک کيک ماليده و کيک ديگر را روي آن بگذاريد . باقي کرم را روي کيک پخش کنيد ، سپس با شکلات رنده شده تزئين کنيد .
نکته :
1 ـ اين کيک با پوشش نايلوني تنها يک روز در دماي محيط ماندگاري دارد . و قابليت فريز شدن نيز دارد .
2 ـ اين کيک به علت لطافت زيادي که دارد به مخمل مشهور است .
منبع:نشريه هنر آشپزي(ش56)/خ