مواد لازم :
کره 150 گرم
تخم مرغ 2 عدد
شکر 220 گرم
وانيل يک چهارم قاشق چايخوري
موز رنده شده 1 پيمانه
چيپس شکلات 100 گرم
شير 160 ميلي ليتر
آبليمو 1 قاشق چايخوري
بکينگ پودر دو و نيم قاشق چايخوري
آرد 300 گرم
طرز تهيه :
همه مواد بايد به دماي محيط رسيده باشد . کره را در ظرف مي ريزيم شکر که بهتر است حتماً شکر ريز باشد را اضافه مي کنيم و با همزن برقي به مدت 7 ـ 6 دقيقه کامل هم مي زنيم .
تخم مرغها را يکي يکي به مواد اضافه کرده و هر کدام را 2 دقيقه مي زنيم . وانيل را هميشه به تخم مرغ اضافه مي کنيم پس تخم مرغ دوم را که به مواد اضافه کرديم بلافاصله وانيل را روي آن مي ريزيم و بعد شروع به هم زدن مي کنيم . همزن را کنار مي گذاريم ديگر نيازي به آن نداريم . موز را به مواد اضافه کرده و مخلوط مي کنيم . سعي مي کنيم موز را همان لحظه رنده کنيم . چيپس شکلات را هم اضافه مي کنيم . اندازه گيري در شيريني پزي خيلي مهم است و اگر اندازه گيري کاملاً دقيق نباشد . شيريني يا کيک خوبي به دست نمي آيد . آبليمو را در ظرفي باشير مخلوط مي کنيم . در ظرف ديگري بکينگ پودر را به آرد که قبلاً حتماً چند بار الک کرده ايم اضافه کرده و مخلوط مي کنيم .در طي سه مرحله آرد وشير را از هر کدام مقداري به مواد اضافه کرده و مخلوط مي کنيم . يعني ابتدا مقداري شير اضافه کرده و مخلوط مي کنيم بعد کمي آرد اضافه مي کنيم . بعد شير و آرد و همين طور سه مرحله اين کار را تکرار مي کنيم .
نکته ي (1) :
حتي اکر قالب شما تفلون هم هست حتماً به اندازه ي کف قالب کاغذ روغني داخل قالب بيندازيد فقط براي کف قالب . و زير کاغذ را چرب مي کنيم روي آن را هم به مقداري روغن يا کره چرب مي کنيم و روي آن يک قاشق آرد مي ريزيم و تکان مي دهيم و اضافه آن را مي گيريم . اين حالت باعث مي شود که کيک به هيچ عنوان به قالب نچسبد .
در مورد اضافه کردن آبليمو به شير شايد فکر کنيد شير در اين حالت مي برد . اما چنين مسئله اي اصلاً پيش نمي آيد .
وقتي مواد يکدست شد مواد را داخل قالبي که به روش گفته شده داخل آن کاغذ روغني قرار داده ايم مي ريزيم .
فر را از يک ربع قبل با 170 درجه سانتيگراد روشن کرده ايم .قالب را داخل طبقه وسط فر به مدت يک ساعت مي گذاريم تا کيک پخته شود .
بعد از اينکه از فر بيرون آورديم کيک را تزئين مي کنيم .
نکته (2)
برخي مواقع وقتي کيک را از فر بيرون مي آوريم مشاهده مي کنيم که همه جاي کيک کاملاً پخته اما وسط کيک کمي حالت خامي دارد . دليل اين مشکل اين است که حرارت فر زياد بوده يعني يا مدت زماني که روشن مانده زياد بوده يا با درجه حرارت زيادي گرم شده است .
براي حل اين مشکل وقتي کيک پخته شد و از فر بيرون آورديم و ديدم اين حالت را دارد . بلافاصله يک لايه نان لواش يا يک لايه فويل روي کيک مي گذاريم يک سيني هم زير کيک داخل قالب مي گذاريم تا حرارت کمي به کيک برسد و بيشتر از اين قهوه اي نشود .بعد کيک را به مدت 20 دقيقه مجدداً داخل فر مي گذاريم تا وسط آن نيز بپزد .
منبع:ماهنامه سراي مهر(ش19)/خ