شيريني سنتي شهر خلخال
مواد لازم جهت خمير شيريني :
زرده تخم مرغ / 3 عدد
ماست / 150 گرم
آرد سفيد الک شده / 250 گرم
روغن / 150 گرم
بيکينگ پودر / 1/5 قاشق مرباخوري سر صاف
مواد لازم جهت مغز قطاب :
مغز گردوي پودر شده / 150 گرم
پودر شکر / 150 گرم
عسل / 2 قاشق غذاخوري
گلاب / نيم استکان
هل آسياب شده /1 قاشق غذاخوري
پودر دارچين /1 قاشق غذاخوري
پودر ميخک /1 قاشق چايخوري
عسل /500 گرم جهت غلطاندن قطاب ها
طرز تهيه :
ـ ابتدا تمام مواد خمير (زرده تخم مرغ ، ماست ، روغن و بيکينگ پودر ) به جز آرد را با هم خوب مخلوط مي کنيم . سپس آرد الک شده را آهسته آهسته به مخلوط اضافه مي کنيم تا زماني که خمير يک دست شود و به دست نچسبد .
ـ خمير را با وردنه پهن مي کنيم (به ضخامت حدود 3 ميليمتر ) و با يک قالب گرد به قطر 7 سانتي متر آن را برش مي دهيم .
ـ اکنون مواد لازم جهت مغز قطاب ( پودر شکر ، 2 قاشق غذاخوري عسل ، مغز گردوي پودر شده ، گلاب ، هل آسياب شده ، پودر دارچين و پودر ميخک ) را با هم خوب مخلوط کرده و بر روي خمير برش خورده قرار مي دهيم . سپس آن را از وسط تا کرده و لبه هاي خمير را به صورت دالبر دالبر شکل مي دهيم تا مواد کاملاً درون خمير قرار گيرد و مواد درون آن بيرون نريزيد .
ـ اکنون سيني فر را خوب چرب کرده و شيريني ها را درون آن مي چينيم . سپس در طبقه ي بالاي فر با حرارت 220 درجه سانتيگراد به مدت 20 دقيقه (تا زماني که روي شيريني ها به رنگ طلايي در آيد ) قرار مي دهيم .
ـ سپس 500 گرم عسل را درون ظرفي ريخته و روي شعله قرار مي دهيم . دقت کنيد عسل نبايد بجوشد . سپس قطاب ها را درون آن به مدت 2 دقيقه غوطه ور مي نماييم تا عسل به خورد قطاب برود .
ـ سپس قطاب ها را از عسل خارج کرده و در آبکش قرار مي دهيم تا عسل اضافي آنها برود . پس از سرد شدن براي سرو کردن آماده است .
منبع:ماهنامه سراي مهر(ش19)/خ