مواد لازم :
نعناع / 1 قاشق غذاخوري
سياه دانه / 1 قاشق غذاخوري
شير تازه گاو يا گوسفند / 5 کيلو
سرکه / نصف ليوان
طرز تهيه :
اين مقدار مواد براي تهيه 1 کيلو پنير است .
سرکه زرد يا سفيد هر کدام را خواستيم مي توانيم استفاده کنيم . به جاي سرکه مي توان از آب ليمو ياآب نارنج استفاده کرد هر کدام را استفاده کنيم پنير همان طعم را خواهد داشت .شير را روي حرارت مي گذاريم وقتي نيم جوش شد يعني تقريباً به دماي 75 ـ 80 رسيد سرکه را اضافه مي کنيم .
شير در دماي 90 درجه کامل مي جوشد . وقتي شير دلمه شد يعني بريده شد حرارت را خاموش مي کنيم . نعناع و سياه دانه را اضافه مي کنيم .
سياه دانه پنير را خيلي معطر و خوشمزه مي کند . مواد را هم مي زنيم وقتي کمي حرارت شير گرفته شد داخل ظرفي يک سبد آبکشي مي گذاريم و روي سبد پارچه صافي شود بعد وقتي آب پنير کاملاً رفت روي آن به ميزان دلخواه نمک مي پاشيم .
کساني که رژيم دارند مي توانند نمک اضافه نکنند چون نمک فقط براي طعم دادن به پنير استفاده مي شود و براي ميکروب کشي نيست چون شير کامل جوشيده و اگر ميکروبي داشته کلاً از بين رفته است . پنير را در داخل همان پارچه ي صاف داخل ظرف مي گذاريم پارچه را روي پنير تا مي کنيم مي گذاريم نيم ساعت دردماي محيط بماند آبش کامل گرفته شود بعد برش مي زنيم و به مدت 20 ـ 15 دقيقه در يخچال مي گذاريم سپس پنير آماده خوردن است . مي توان پنير را تحت فشار هم قرار داد . ويژگي منحصر به فرد اين پنير اين است که نيازي به اينکه زياد بماند ندارد و خيلي سريع آماده شده و قابل خوردن است . مي توان از سبزي هاي معطر ديگر هم استفاده کرد مثل ريحان و ترخون .
نمک را همان طوري که گفته شد روي پنير مي پاشيم و از ريختن نمک داخل شير خودداري کنيد .
منبع:ماهنامه سراي مهر(ش19)/خ