طرز تهيه رب گوجه فرنگي :
گوجه فرنگي ها را مي شوييم ،ازماشين يا چرخ مخصوص آب گرفتن گوجه فرنگي رد کرده طوري که پوست و تخم آن گرفته شود . آب گوجه فرنگي را در ظرف بزرگي مي ريزيم و روي حرارت مي گذاريم تا بجوشد و مايه غليظ شود . در جوش هاي آخر به اندازه ي کافي به آن نمک مي زنيم .پس از آنکه رب کاملاً غليظ شد از روي حرارت رب را بر مي داريم و مي گذاريم سرد شود . سپس رب را داخل شيشه مي ريزيم و درب شيشه را مي بنديم و در جاي خنک قرار مي دهيم .بهترين طريق براي تهيه رب گوجه فرنگي پختن آن است .ربهايي که در آفتاب تهيه مي شوند مزه ترشيدگي پيدا مي کند و در هواي آزاد با مواد خارجي آلوده مي شوند .حرارت زير رب نبايد زياد باشد . رب را بايد مرتب هم بزنيم تا ته نگيرد .
منبع:ماهنامه سراي مهر(ش19)/خ