موادلازم :
آرد گندم / يک دوم پيمانه
آرد نخود خام / 1 پيمانه
پياز نگيني شده / يک دوم پيمانه
تره خرد شده / يک دوم پيمانه
تخم مرغ / 1 عدد
مايه خمير / 1 قاشق غذاخوري
آب ولرم / يک دوم پيمانه
نمک ، فلفل سياه ، ادويه
روغن / براي سرخ کردن
طرز تهيه :
مايع خمير مافوريست آب ولرم را بهش اضافه مي کنيم و تخم مرغ را هم اضافه مي کنيم .پياز نگيني شده ريز را هم به مواد اضافه مي کنيم . تره را هم مخلوط مواد مي کنيم .آرد نخود را هم کم کم به مواد اضافه کرده و مخلوط مي کنيم .ادويه جات را هم اضافه مي کنيم .اگر مواد سفت باشد براي همين 2 يا 3 قاشق آب به مواد اضافه مي کنيم کاملاًمخلوط مي کنيم روي ظرف نايلون مي کشيم و يک ساعت يا حداقل نيم ساعت کنار مي گذاريم تا حجم مواد 2 برابر شود و خميرحالت لانه زنبوري پيدا کند .روغن را در ظرف کوچکي که روغن در آن شناور باشد داغ مي کنيم با قاشق از مواد بر مي داريم و داخل روغن مي اندازيم تا سرخ شود .وقتي کاملاً طلايي شد از روغن در آورده و داخل صافي مي گذاريم بعد در ظرف مناسب گذاشته و با ليمو و سبزيجات تزئين مي کنيم .
*آرد نخود بهتر است که در منزل تهيه شود .براي اين کار نخود را پاک مي کنيم با آب مي شوييم و آبکشي مي کنيم .وقتي که آبش کاملاً گرفته شد و يک مقدار حالت خيسي دارد آسياب مي کنيم و مي گذاريم کاملاً خشک شود .بعد از الک رد مي کنيم که کاملاً صاف و يک دست شود .
*سعي کنيد حتماً از فلفل سياه استفاده کنيد .چون طعم اين غذا را بهتر مي کنيد .
*سس اين غذا رب گوجه فرنگي و نمک و فلفل همراه آب تمبر هنديست که با هم مخلوط کرده ايم .اگر هم اينها در دسترس نبود مي توان از سسهاي گوجه فرنگي تند هم استفاده کرد .
*حتماً از آرد گندم سبوس دار استفاده کنيد .چون آرد سفيد دير تغيير رنگ مي دهد و خوب از آب در نمي آيد .
منبع:ماهنامه سراي مهر(ش19)/خ