مواد لازم براي سالاد سيب زميني يا سالاد روسي :
سيب زميني / 200 گرم
هويج / 150 گرم
کنسرو نخود فرنگي / يک قوطي
خيارشور / 100 گرم
سس مايونز / 150 گرم
نمک و فلفل سفيد / به ميزان لازم
مواد لازم براي سالاد سيب يا والدوف :
سيب / 500 گرم
سس مايونز / 200 گرم
کرفس / 300 گرم
کشمش / 150 گرم
گردو / 150 گرم
آبليمو / مقداري
آناناس / نصف قوطي
طرز تهيه :
آبليمو را براي سيبها لازم داريم يعني سيبها را که خرد کرديم آبليمو مي زنيم تا سياه نشود و سفيد بماند .به جاي سس مايونز در هر دو سالاد مي توان از مخلوط ماست و روغن زيتون استفاده کرد اما مزه سس مايونز بهتر است .
يک نوع سس مي توان تهيه کرد که همان مزه سس مايونز را دارد و به خوبي آن است اما رژيمي است و براي کساني که مي خواهند لاغر شوند خيلي مناسب است که در اينجا طرز آماده کردن اين سس نيز ذکر مي شود .
تهيه سس:
براي تهيه ي اين سس نياز داريم به : 2 قاشق ارده ـ 2 قاشق سرکه ـ 1 ليوان روغن زيتون ـ 1 استکان آبليمو ـ 100 الي 50 گرم جوانه ي گندم که اگر دوست داريد سس سفيدتر و غليظ تر باشد همان 100 گرم را استفاده کنيد . نمک و فلفل به ميزان لازم .اين مواد را داخل مخلوط کن مي ريزيم و با هم مخلوط مي کنيم تا سس رقيقي به دست آيد و به جاي سس مايونز براي هر دو سالاد استفاده مي کنيم .
براي تهيه ي سالاد سيب زميني ابتدا سيب زمينيها را پوست کنده و به صورت حبه قندي متوسط خرد مي کنيم و داخل آب جوش با مقداري نمک مي گذاريم آب پز شود .
هويجها را هم حبه قندي متوسط طوري که کمي کوچکتر از سيب زمينيها باشند خرد مي کنيم و در ظرف ديگري داخل آب جوش آب پز مي کنيم .
خيار شور را هم نگيني متوسط به اندازه ي کمي کوچکتر از هويجها خرد مي کنيم . وقتي سيب زميني و هويج پخته شد تمامي مواد را مخلوط مي کنيم و مي گذاريم يک ساعت در يخچال استراحت کند تا مزه دار شود .
اين سالاد براي مصرف قبل از غذاي اصلي يا به عنوان شام مناسب است .
طرز تهيه سالاد سيب :
براي تهيه ي سالاد سيب درختي سيب ها را پوست کنده و چهار قاچ کرده و بعد خرد مي کنيم .اگر اين سالاد براي بچه ها تهيه مي شود تکه هاي سيب کمي کوچکتر باشد .سيبي که استفاده مي کنيد بهتر است قرمز نباشد بقيه ي انواع سيب را مي توان استفاده کرد .
کشمش را از قبل خيس کرده ايم .
گردو را روي تخته ساطوري مي کنيم ، گردو نبايد درشت باشد تا موقع خوردن سالاد اذيت نکند و نبايد خيلي ريز هم باشد که اصلاً معلوم نشود . در حد متوسط ساطوري مي کنيم .
کرفس خام را ساطوري مي کنيم .
کمپوت آناناس را هم به صورت حبه قندي متوسط يا درشت خرد مي کنيم . دقت کنيد آب کمپوت را استفاده نمي کنيم .
همه ي مواد را مخلوط مي کنيم و مي گذاريم داخل يخچال به مدت ساعت استراحت کند تا مزه ها به خورد هم برود .
اين سالاد از دسته سالادهاييست که معمولاً بعد از غذا خورده مي شود .
منبع:ماهنامه سراي مهر(ش19)/خ