مواد لازم :
سيب زميني / نيم کيلو
ژامبون / 300 گرم
خيارشور / 300 گرم
تخم مرغ زنده شده / 4 عدد
نخودفرنگي / نصف قوطي کمي بيشتر
سس / به ميزان لازم
سير رنده شده / به ميزان لازم
نمک ، فلفل /به ميزان لازم
آبليمو يا سرکه / به ميزان لازم
طرز تهيه :
اگر به جاي ژامبون از مرغ استفاده کنيم . طعم سالاد الويه مي دهد . سيب زميني را مي پزيم و مي گذاريم کامل خنک شود بعد نگيني خرد مي کنيم که زياد له نشود . کالباس را به سيب زميني اضافه مي کنيم و سير را هم اضافه کرده و مخلوط مي کنيم خيار شور و نخودفرنگي را داخل مواد مي ريزيم در آخر تخم مرغ را اضافه مي کنيم .تخم مرغ را به اين دليل در اواخر کار اضافه مي کنيم که موقع مخلوط کردن له نشود .نمک و فلفل و آبليمو يا سرکه اضافه مي کنيم . چون اين سالاد سيب زميني دارد تقريباً نمک بيشتري لازم است .فلفل سياه اضافه مي کنيم تا عطر خوبي به سالاد بدهد .در آخر سير را اضافه مي کنيم و خوب مخلوط مي کنيم .
ژامبوني که استفاده مي کنيم اگر سير دار باشد بهتر است . سس را هم به مواد اضافه کرده و مخلوط مي کنيم . اگر دوست داشتيد مي توانيد فقط از سس مايونز يا مخلوط سس مايونز با ماست استفاده کنيد .اگر بخواهيد سالاد رژيمي باشد فقط از ماست استفاده کنيد اما ماست خامه اي باشد و براي طعم دادن مي توان از روغن زيتون هم همراه ماست استفاده کرد .
3 قاشق ماست براي رقيق شدن سس اضافه مي کنيم و سپس به مواد اضافه مي کنيم خوب مخلوط مي کنيم .اين سالاد 3 ـ 2 ساعت در يخچال بماند . بهتر است . آبليمو و سرکه را با هم استفاده نکنيد چون طعم تندي به سالاد مي دهد فقط يکي را استفاده کنيد .مقداري ژامبون داريم آنها را يکي يکي لوله مي کنيم و به حال قيف درآورده با خلال دندان وصل مي کنيم و از مواد برداشته داخل آنها مي ريزيم دور ظرف مورد نظر مي چينيم و بقيه مواد را وسط ظرف مي ريزيم . براي تزئين هويج را با رنده درشت رنده مي کنيم . روي مواد وسط ظرف يک لايه سس مي ريزيم و صاف مي کنيم روي آن هويجها را مي ريزيم و روي قيفها و روي مواد وسطي گوجه فرنگي مي چينيم .لاي قيفهاي درست شده چيپس مي ريزيم .مي توان از هويج پخته هم براي تزئين استفاده کرد .
منبع:ماهنامه سراي مهر(ش19)/خ